בית התפוצות: אגף חדש ותערוכת גיבורים עם פעילויות לילדים
בית התפוצות פותח בימים אלה את האגף החדש עם 4 תערוכות חדשות המשלבות אמצעי מולטימדיה ודגש על סיפורים אישיים ואופטימיים שמספרים את הסיפור הגדול של העם היהודי לדורותיו – תצוגה חדשה ומרתקת לאוסף המודלים של בתי הכנסת, תערוכת הגיבורים בגלריה למשפחה עם פעילויות לילדים, תערוכה מיוחדת בעקבות מבצע משה שמספרת בסרטים את הסיפורים האישיים של יהודי אתיופיה ותערוכה על שבתאי זיסל צימרמן שנראה אתכם מנחשים מי הוא היה…
בעוד יומיים, בית התפוצות מוזיאון העם היהודי פותח את האגף החדש ומשיק ארבע תערוכות שכל אחת מהן מייצגת את התרבות העשירה ורבת הפנים של העם היהודי. האגף החדש שאת תכנונו התחילו בשנת 2012, משתרע על שטח של 2,200 מטרים רבועים הוא מציין את השלב הראשון בהקמתו של מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות שבנייתו תסתיים במהלך שנת 2019. עלותו פרויקט ההקמה של מוזיאון העם היהודי החדש, היא ל כ-100 מיליון דולאר, המתחלקים בין ממשלת ישראל, לבין תורמים פרטיים.
איך מתכננים מוזיאון לעם היהודי? צוות התכנון בחר בדרך ייחודית. הוא יצר מוזיאון שבו הסיפור מורכב ורב פנים, מוזיאון שמתמודד עם סוגיות בסיס שליוו את היהודים בזמנים ובמקומות שונים. התצוגה לוקחת את המבקרים למסע מרתק, שבמסגרתו הם מגלים וחוקרים את סיפורו הייחודי והמתמשך של העם היהודי. במהלך הביקור מתאפשרת להם הצצה אל התרבות היהודית העשירה ורבת הפנים אז והיום, שמתוכה עולה סיפור רלוונטי המעורר הזדהות עם העבר וההווה.
התצוגה החדשה היא חגיגה של יצירה והתחדשות; היא פלורליסטית ונותנת ייצוג לפסיפס של העם היהודי ולכן היא גם רלוונטית ומאפשרת הזדהות עם הסיפור היהודי הגדול, ולפיכך “הסיפור הזה הוא גם שלי”. ברוח זו, כל אחת מהתערוכות שנפתחות באגף החדש, מייצגת חלקים מהעקרונות הללו:
הללו-יה! כינוס, תפילה, לימוד – בית הכנסת אז והיום
תצוגת הקבע הוותיקה של בית התפוצות עברה פייס ליפט עדכני ומשמעותי. התערוכה מציגה באופן חדש ומעורר מחשבה את אוסף דגמי בתי הכנסת של בית התפוצות – לתצוגה הולכים עם מכשירי אודיו שבלחיצה על מספר הדגם מספרת סיפור אישי ועדות של אנשים אמיתיים שזוכרים את בתי הכנסת מילדותם. תערוכה מומלצת לחובבי ארכיטקטורה, הסטוריה ומורשת, אשר בזכות אמצעי המולטימדיה מצליחה להנגיש את הסיפור לקהל רחב יותר.
תערוכה חדשה לילדים: גיבורים – פורצי הדרך של העם היהודי
תצוגת קבע לילדים, בגילאי 6 – 12 ולכל המשפחה, המציגה את גיבורי העל היהודים לאורך ההיסטוריה: מדענים, הוגים, מהפכנים, אנשי תרבות, ספורטאים, אמיצים, ומובילי כלכלה. בתערוכה תצוגה מקסימה ואינטראקטיבית שהפיקה לירון צברי ותציע המון פעילויות לילדים שילמדו את הנושא באמצעים פייזיים והתנסות כיפית לכל המשפחה.
התערוכה עדיין בהקמה ותפתח בקרוב. רוצים עדכון כשתפתח? הרשמו בתחתית עמוד זה לאתר ותדעו ראשונים.
Forever Young – 75 שנה לבוב דילן
תערוכה המציגה את דמותו החידתית של שבתאי זיסל צימרמן הידוע בכינויו בוב דילן ומתמקדת במהפכה שחולל דילן, ואת השפעתו על המוסיקה ומוסיקאים ברחבי העולם ובארץ.
מומלץ לחובבי מוזיקה באשר הם.
מבצע משה – 30 שנה אחרי
תערוכת מדיה בבימויה של הבמאית אורלי מלסה, המביאה את סיפורן של עשר משפחות מעולי מבצע משה, לפני 30 שנה. התערוכה מספרת את סיפורם של עולי אתיופיה מהזוית שלהם: אותרו 10 דמויות של ילדים שצולמו בזמן מבצע משה ונעשו עליהם סרטים קצרים על מצבם היום. התערוכה לא מציגה את הסיפור מהזווית הפולקלוריסטית, אלה מהזווית האנושית עם סיפורים אמיתיים שמספרים את קשיי ההתמודדות של הקהילה האתיופית בישראל.
מומלץ לילדים בגילאי 10 ומעלה.
בראש צוות ההקמה של המוזיאון החדש עומדות מדי שביד מנהלת הפרויקט, ד”ר אורית שחם גובר האוצרת הראשית של בית התפוצות והאוצר אמיתי אחימן. לצדן פועל צוות של מעצבים בינלאומיים – גלגר מעצבים ושות’ מארה”ב וצוות בינוי ותכנון ישראלי – חברת CPM שמנהלת ציפי אדלר ארצי ביחד עם האדריכלים דניאל מינץ ואלעד מלמד. את כל הפרויקט המורכב מלווה גם צוות של יועצים אקדמיים בראשם פרופ’ גידי שמעוני מהאוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ’ רענן ריין מאוניברסיטת תל אביב.
“אנו נרגשים להשיק את האגף החדש במוזיאון העם היהודי בבית התפוצות. באמצעות עבודת הצוות המאומצת והממושכת והאמון והתמיכה הבלתי פוסקים של שותפינו, האגף החדש בהחלט מצליח לתת ביטוי לערכים שאנו כה מאמינים בהם: ראייה פלורליסטית של היהדות והעם, המכירה ומקדמת את רבגוניות עמנו, והשקפה אופטימית בהתייחס לזהות היהודית ולעתיד העם היהודי. כמו כן, החדשנות שזורה בכל חלק וחלק באגף החדש וכמובן באה לידי ביטוי גם בפלטפורמת בית התפוצות אונליין, המנגישה את תכני המוזיאון על גבי הרשת”, מסרה אירינה נבזלין, יו”ר דירקטוריון בית התפוצות – מוזיאון העם היהודי.
מנכ”ל בית התפוצות דן תדמור מצטרף לדברים ומוסיף ” האגף החדש הוא השלב בראשון בהקמתו של מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות. הוא משתלב במכלול של עשייה המתמקדת במשימה אחת: טיפוח תחושת שייכות מתוך עיסוק בזהות יהודית פלורליסטית”.
האם תערוכת גבורים נפתחה כבר?
כן היא נפתחה ומאוד מומלץ!
בביקור בבית התפוצות היום בתערוכה הנ”ל,בקשתי לאמת כמה פרטים אוטוביוגרפיים אודות הזמר והמוזיקאי הדגול
לא במטרה ליצור קשר,אם לא רצוי לו,לאגפים של משפחת צימרמן בארה”ב(אחיו ואחיותיו של סבי:יעקב צימרמן,ומשפחתנו הענפה,משפחת סבי,היחידה שהשתקעה בישראל כמעט במלואה(חוץ מאחיה הבכור של אימי שנשלח לארה”ב להתחנך
אצל הסבים:משה וטריינה צימרמן).יש למשפחה בארץ קשר עם עו”ד אלן שומאן שאימו:חוה לבית צימרמן,אחות סבי ואלן גם
בקשר עם המשפחה על ענפיה בארה”ב וקנדה וחסר לנו רק מדע על אח:סבי ששמו בצלאל צימרמן שנספה עם אשתו בתאונת דרכים בארה”ב ויתומיו ניתקו קשר וכנראה שגרו במיניסוטה.מה רר בארה”ב אצל רב הקהילהב הרטפורד-קונטיקט,(שם הוא מתגורר וגם שם קבורים הסבים שלו וגם הוריהם – סבינו-רבותינו).מהברור עלה שגם מוצא משפחתו של בוב דילן
מאודסה-אוקראינה ועסקו באותו משלח-יד.אנו יודעים שבוב דילן לא רוצה קשר משפחתי ומכבדים זאת ,אבל מעניין אותנו אם הוא אכן צאצא של בצלאל צימרמן,בנם של משה וטריינה כיון שיש הרבה כשרונות מוזיקליים0 וספרותיים במשפחה ואגב,קראתי בביקורי משפחתי את הטקסטים של שיריו המצביעים בין היתר על משורר גדול בנוסף לפרסומו כמוזיקאי ומעניין אותנו דרכו להבין את מציאות הכשרונות המשפחתיים המוכחים וכן,להבין את אישיותו המסתורית בעקבות יתמות אביו וזאת כמובן,אם ניתן דרך בית התפוצות לאמת את הקירבה גם באופן עקיף ושלא ידע על מציאותינו אם אינו חפץ בכך
מכבדת את הפרטיות שלו ואשמח לפתוח צוהר להבנת הגניום המשפחתי תודה נעה חבר(לבית:שחורי-צימרמן