איך בוחרים הצגה לילדים?
כיצד בוחרים הצגה לפעוטות?
להורים רבים יש בעיקר זמן פנוי להצגות בשבתות ובחגים, ובעיקר בזמן הפסטיבלים השונים כאשר ישנו רפרטואר גדול יותר. בין אם הבחירה להצגות בחיפה ובין הצגות בירושלים, בחירת הצגה ממבחר רב צריכה להיעשות על פי שיקול דעת. בראש ובראשונה ישנה חשיבות לגילם של הילדים. לילדים בגילאי 2-4 רצוי לבחור הצגות מוסיקליות עם דמות אחת כדי לא להרתיעם בעיקר אם זו ההתנסות הראשונה שלהם. כאשר יש עומס של גירויים זה מעורר חששות והפעוט מאבד את הריכוז.
כיצד בוחרים הצגה לגיל הבוגר יותר?
בגילאי 5-10 בחירת ההצגות יכולה להיעשות על פי תכנים מורכבים ומוכרים יותר כמו: אגדות, סיפורי חיות או הרפתקאות ועיבודים אחרים בסגנונות שונים כמו תיאטרון בובות, הצגה של מספר שחקנים וכד’. לילד ישנה היכרות קודמת עם העלילה ולפתע היא מתרחשת מול עיניו וזה קסום בעיניו. הצגות כמו: דירה להשכיר, הצרצר והנמלה בעיבודים שונים או אפילו סדרת הצגות הקשורות לאותו נושא. למשל, ישנה סדרת הצגות בירושלים לכל חודשי השנה בנושא מלכים, כאשר בכל חודש עולה הצגה על מלך תנכי אחר.
הבחירה בהצגה המתאימה נעשית גם על פי תחומי העניין של הילד ולפי קצב התפתחותו ולכן הגיל הוא פקטור המשתנה בין ילד אחד למשנהו. ישנם ילדים בוגרים יותר שיכולים להכיל הצגות מורכבות כבר בגיל צעיר ולכן יש להכיר היטב את הילד ואת טעמו.
הכנה מוקדמת להצגה
לא משנה מה גילו של הילד וטעמו הוא תמיד יעדיף הצגות על פי סיפור המוכר לו בכל ז’אנר. נניח הילד אוהב מאוד בעלי חיים ובגן או בבית סיפרו על הנמלה והצרצר, ההצגה תהיה משמעותית בשבילו ומהנה אף יותר ממשהו פחות מוכר. ולכן כחלק מההכנה המוקדמת יש לתווך כהורה את ההצגה ואף לשוחח על מושגים מעולם התיאטרון כמו: תפאורה, מסך, הפעלת בובות וכד’. כל תיווך כזה יעשיר את הילד והחוויה שלו תתעצם.