המוזיאון לתולדות הבילויים בגדרה התחדש ופותח את שעריו
שנתיים של שיפוץ, יצירת תכנים והשקעה של מיליונים הובילו ליצירת מוזיאון מרהיב – המוזיאון לתולדות הבילויים בגדרה, המספר את ההיסטוריה של המושבה מאז הקמתה בשנת 1884
מוזיאון גדרה לתולדות הבילויים פותח את שעריו מחדש לאחר שנתיים שבהן עבר שדרוג מאסיבי ותכניו, כמו מראהו, התעדכנו. המוזיאון נחנך במעמד שר המורשת זאב אלקין וראש המועצה יואל גמליאל, בטקס שאליו הוזמנו נבחרי ציבור, מכובדים ותושבים.
מוזיאון גדרה הוא חלון הראווה של היישוב וסמל המושבה. לצדו אפשר לראות את העבודות ברחוב הבילויים הוותיק, שעבר שדרוג משמעותי, ובהמשך הרחוב את בית הכנסת הוותיק ישורון שחגג השנה 100 שנה, גינת רחל ובית מינץ, שכולם עברו שימור.
כעת נפתח מחדש המוזיאון, לאחר שנתיים של עבודה מקצועית ומאומצת, שבמהלכה עבר מהפך שופץ, שודרג והתצוגות והתכנים שבו התחדשו והתעדכנו. התצוגה החדשה משלבת בין מוצגים היסטוריים מרתקים, אוסף נוסטלגי, מדיה וסאונד, מיצג ייחודי, המבוסס על צלליות ואנימציית תלת-ממד, מספר בצורה חווייתית את קורותיהם של הביל”ויים, שולחנות מציאות מדומה (Augmented Reality) שממחישים את חיי הביל”ויים בגדרה עם הקמתה בשנת 1884, שולחן חקר שמזמין אתכם לגעת, להפעיל ולפענח ועוד.
המוזיאון משמר את ההיסטוריה של מדינת ישראל וההיסטוריה המקומית, ומחנך לציונות ואהבת הארץ, ששורשיה נעוצים עמוק ב-134 שנותיה של המושבה. היסטוריה השמורה לעד בבית מינץ, המספר את סיפור הקמתן של המושבות בארץ ישראל, תנועת ביל”ו, הציונות המעשית ותולדותיה של המדינה. הוא שוכן במבנה היסטורי מרהיב ביופיו, שהוקם על ידי ד”ר משה מינץ בשנת 1924. חלק מהמבנה שימש כדירה עבור ד”ר מינץ וחלקו האחר שימש כבית עם – מרכז תרבות למושבה. לאחר מותו של מינץ המשיך הבית לתפקד כמבנה ציבור ובשנת 1985 הפך למוזיאון.
ראש המועצה יואל גמליאל ציין כי המועצה המקומית גדרה פועלת לשימור אתרי המורשת המבטאים את ההיסטוריה הענפה של המושבה ובמקביל מבצעים שיפוץ ברחוב הדגל, רחוב הבילויים: “קיימנו דיונים רבים מול משרדי הממשלה ולאחר תכנון מוקפד יצאנו לדרך. עבודות השימור בגינת רחל, בית מינץ מוזיאון גדרה, בית הספר הראשון ובית כנסת ישורון הסתיימו וכיום אנו מבצעים את שיפוץ רחוב הבילויים כולו. אני מודה לכל השותפים לעשייה מבורכת זו שמנציחה את ההיסטוריה והעבר של המושבה. אנחנו שומרים על העבר ודואגים להנצחתו לצד ההתאמה אל העתיד”.