המפתח לשינוי בידיים שלך: כנס לאמהות ואבות בחופש הגדול

כנס להורים
כנס מקוון להורים: המפתח לשינויי בידיים שלך | צילום: מרכז שפר

בשבוע הקרוב יתקיים כנס אונליין להורים לכבוד החופש הגדול. לקראת הכנס המפתח לשינוי בידיים שלך, נעמה אלפסי, מנחת הורים ויועצת משפחתית בגישת שפר, מסבירה איך מעבירים את החופש הגדול בלי רגשות אשמה שלנו שאנחנו לא מעסיקים ומכייפים עם הילדים. גלו חופש גדול בלי הוצאות גבוהות ועם ילדים מלאי ביטחון ויצירתיות.

הרעיון הכללי בהתחלה היה של דוד בן גוריון, שהעביר חוק חינוך חובה שנותן לכל ילד את האפשרות ללמוד. זו בהחלט הייתה זכות, אבל ההורים החקלאים נותרו נטולי ידיים עובדות במשק, אז בחודשי הקיץ הוחלט שבתי הספר יצאו להפסקה כדי לאפשר לילדים לחזור הביתה ולעזור להורים בפרנסה.

אוהו, איך שגלגל מסתובב…

לא רק שהילדים של היום לא מתבקשים לעזור בפרנסת המשפחה, גם לקחנו על עצמנו את המשימה להעסיק אותם במהלך החופש הגדול. כדי לעמוד במשימה המורכבת הזו אנחנו לוקחים ימי חופש ועל הדרך מוציאים גם סכומי עתק…

 

אז מה אפשר לעשות?…

נעמה אלפסי, מנחת הורים ויועצת משפחתית בגישת שפר, מייעצת שהדבר הראשון הוא: היגיון בריא.
אם נבין שבחודשים אלה אנו יכולים להיעזר בילדים, שעכשיו משוחררים מלימודים וחובות, בשעה שאנו ממשיכים בשגרת העבודה, או מתכוננים לשנת העבודה המתקרבת. נרשה לעצמנו בנחת ובלי נקיפות מצפון לבקש מהילדים לקחת על עצמם תפקידים נוספים בבית, גם כאלה שבשגרת הלימודים אנחנו נמנעים מלהעמיס עליהם, משום מה…

זה זמן מויין ללמד אותם איך מפעילים את מכונת הכביסה, מדיח כלים, כיצד תולים ומקפלים כביסה, איך שוטפים, מבשלים…
כל משימה בבית יכולה להיעשות על ידם. אם הם קטנים מדי עבור משימות כאלה, אפשר בהחלט לתת להם את המשימה להעסיק את האחים שלהם או לפחות את עצמם.

דבר שני חשוב שנבין כי הפסקה מהלימודים לא דורשת מאתנו לשעשע אותם על מנת לתת להם הרגשה של חופש. הם בהחלט יכולים לחשוב בעצמם אילו דברים ביכולתם לעשות בחופש. דברים שבמשך השנה הם לא מוצאים את הזמן לעשות. בדיוק כמונו: לעבוד, לפתוח חוג, ליצור, ללמוד קורס אונליין, לישון אצל חברים ועוד.

וכשאתם בעבודה והילדים סתם מעבירים את הזמן ולא מבלים, ומתלוננים לכם בטלפון שמשעמם, אל תרגישו אשמה שאתם לא עסוקים בלעשות להם כיף. הם יכולים ליהנות בעצמם בדרכים פשוטות בבית, גם אנחנו עשינו את זה כשהיינו ילדים.
בנינו אוהל בחצר או בחדר הילדים משמיכה על שני כסאות, שיחקנו שעות בלגו, יצרנו עולמות שונים בדמיוננו והאמת היא שממש נהנינו.

 

לא להיבהל מהמילים משעמם לי

אלו מילים שמניעות אותנו לפעולה לקחת את האחריות חזרה.
מומלץ לאפשר לילד שמרגיש משועמם למצוא בעצמו פתרונות יצירתיים לתעסוקה, וכך גם הסיפוק מהמעשה יהיה יותר גדול.

רגשות האשם שמלווים היום עם ההורות של 2020, הם המביאים אתכם לבזבז כסף, אפילו אם הוא לא מצוי בכיס, וגורמים לנו לחשוב ללא הפסקה מה לעשות כדי שלילדים יהיה כיף.

תסמכו עליהם שביכולתם ליהנות מהדברים הפשוטים, תסמכו עליהם שביכולתם לקחת אחריות על עצמם ועל סביבתם. תסמכו על היוזמה והיצירתיות שלהם. ניתן להתייחס לחופש כהזדמנות גדולה לצמיחה והתפתחות אישית אותה הילד יכול להשיג בכוחות עצמו.

נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון, היא שכאשר מישהו לוקח אחריות על משהו, אנשים סביבו מתנערים מהאחריות.
שאנחנו ההורים לוקחים את האחריות על תעסוקת הילדים, הם משוחררים מהאחריות הזו. זה תהליך שפשוט קורה ללא מילים.

החופש הגדול של הילדים זו הזדמנות שלנו, ההורים, לצאת לחופש ממטלות הבית, לצאת לחופש מהאחריות על תעסוקת הילדים, והכי חשוב לצאת לחופש מרגשות האשמה שאולי אנחנו לא עושים להם מספיק כיף.

נושא של שליטה: אנחנו כהורים לוקחים אחריות על משהו שהוא בכלל לא בשליטתנו: האם הילד/ה ייהנה או לא.
אנחנו יכולים להציע המון הצעות לפעילויות, אבל בסופו של דבר הילדים הם אלו שיבצעו. דומה שאנחנו לוקחים אחריות שלא שלנו על הכיף של הילדים, והרי זו תחושה סובייקטיבית לחלוטין.
ילד יכול להרגיש שכיף לו כשהוא מצייר בבית ויכול להיות מבואס ולא מרוצה כשאנחנו מבלים איתו בקניון או באטרקציה. אנחנו מוטרדים מהעובדה שכיף או לא כיף לילדים בזמן שזה בכלל לא בשליטתנו. כיום התופעה הרווחת היא שככל שאנחנו לחוצים שיהיה להם כיף, מתאמצים על זה, משקיעים בזה, ככה פחות כיף להם, והם פחות ופחות מרוצים.

 

חופש גדול עם הילדים
נעמה האלפסי | צילום: מרכז שפר

 

המפתח לשינוי בידיים שלך: כנס לאבות ואימהות

חשוב להעניק לילדים תחושה של ביטחון, שאנחנו סומכים ובוטחים בהם ובעצמנו כהורים. מצד אחד בילדים שהם מסוגלים, עצמאים ויכולים לסייע לנו בחופש במקום לייצר לנו עוד עבודה ועוד הוצאות.
מצד שני ביטחון בעצמנו שאנחנו מחנכים אותם כמו שצריך, לכן אין צורך להיות בהיסטריה ממה יקרה. אם יהיו בשעמום או אולי גם בבטלה, וחס וחלילה אפילו במסכים.

נושאים רבים כגון מתבגרים, הורות, מריבות בין אחים, וויכוחים בין הורים, חופש גדול, השפעת הקורונה על המשפחה הם רק חלק מהנושאים שידוברו בכנס: המפתח לשינוי בידיים שלך.

זהו הכנס הראשון לאימהות ואבות בגרסה מקוונת, מטעם מרכז שפר. הכנס יתקיים בסימן הורות, זוגיות ומודעות.
הכנס מתקיים זו השנה העשירית, והפעם בגרסה דיגיטלית.

הכנס מתבסס על גישת שפר, גישה הנותנת מענה לקשיים בני זמננו בתחומי ההורות, הזוגיות ובתחום האישי. הכנס יכלול הרצאות מגוונות, סדנאות אינטראקטיביות, ייעוצים מקצועיים ואולפן פתוח שישדר שידורים חיים לאורך כל ימי הכנס.

מתי: ימים שני עד רביעי, בין התאריכים 20-22 ביולי.

כמה: החל מ-65 ₪ דמי השתתפות למושב ועד 185 ₪ להשתתפות בכל המושבים.
להרשמה דרך האתר: לחצו פה…

 

אין תגובות

השאר תגובה