המתכון הסודי להכנת זיתים

ממושב חגור, שלחו לנו את מתכון הזיתים הסודי של משפחת אברמוב, הבעלים של בית הבד שמנא שמתקיימים בו בעונת המסיק גם פעילויות לילדים:
 
1.מוסקים את הזיתים (הירוקים) מהעץ בעדינות עם מקל גדול. אוספים את הזיתים מלוא הכלי , ובוררים. 
2.מסננים מהכלי זיתים נגועים, מנוקרים,מתולעים, מושחרים, רקובים, מצומקים ושאר הרעות החולות (לממהרים אפשר לקנות גם זיתים טריים במשקל)
3.שוטפים את הזיתים במים. לוקחים אבן קטנה ושוטפים אותה (עדיף עם חלוקי נחל). עם האבן, דופקים זית-זית, אחד אחד, על פלטת עץ.
4.דופקים בתבונה, ברגישות ובאהבה, כך שתתבקע ציפת הזית אך חס וחלילה לא תתמעך . לשים לב לא להלביש במקרה את הקטנים בבגדים החגיגיים מ"ילדותי" -מיץ הזית שומני ומכתים בגדים.
5.שמים את הזיתים הדפוקים בצנצנת. כשהיא כמעט מלאה (יש להשאיר למעלה מעט מקום), שוטפים פעמים-שלוש, ממלאים מים עד לקצה, וסוגרים היטב.
6.כל יום שופכים את המים וממלאים נקיים (בשביל להעביר את המרירות). חוזרים על הפעולה במשך5 ימים.

וביום החמישי אחרי הריקון עושים כך:
1.מעבירים את הזיתים לכלי ושוטפים את הצנצנת היטב מכל שמנוניות הזית אשר דבקה בה.
2.מחזירים את הזיתים לצנצנת וממלאים מים פושרים נקיים כמעט עד הקצה.
3.שופכים את המים מהצנצנת החוצה לכלי ריק (זו מידת המים שיש להמליח ולתבל).
4.מוציאים את הזיתים לכלי שני, ומחזירים את המים לצנצנת המקורית להמלחה ותיבול:

    • 4כפות מלח (רצוי גס)
    • 2פרוסות לימון (ועוד4 שומרים בצד)
    • כ10 כדורי פלפל אנגלי
    • 3עלי דפנה
    • חצי פלפל ירוק חריף (או4 פלפלי שטה יבשים חריפים), אפשר להוסיף או לגרוע חריפות – לפי הטעם.
    • 8שיני שום כתושות (אפשר להחליף עם4 כפיות שום כתוש קפוא)
    • 5כפות שמן זית באלדי או אסלי או אורגינלי (מומלץ מתוצרת ‘שמנא’). 

5.מערבבים את כל המצרכים, עד שנמס מרבית המלח. טועמים את התערובת. המליחות צריכה להיות מורגשת והמיץ נעים-טעים כמעט כטעם הזית בבוא יומו. 

6.מוסיפים חצי מכמות הזיתים ובחצי הדרך מוסיפים עוד2 פרוסות לימון .

7.משלימים הוספת כל הזיתים ומסיימים מלמעלה עם2 פרוסות לימון לקינוח.  

8.מוודאים שהמים ממלאים הצנצנת כמעט עד תום, ומוסיפים לסיום שכבת שמן זית עד מלוא הבקבוק. סוגרים היטב ומאפסנים את הצנצנת בארון אפל וקריר, ושוכחים.

9.אחרי חודשיים-שלושה פותחים את הצנצנת וטועמים. אם הטעם טוב–הזיתים מוכנים. אם לא–מחכים עוד מס’ שבועות ופותחים.

10.כשהזיתים מוכנים, אפשר לשמור על השיש במטבח ובלבד שכתר שמן הזית נשמר בראש המים שבצנצנת.

כשסועדים אפשר בהגשה טבעית היישר מהצנצנת, או להניח עם שום כתוש, פלפלים ומלח גס.

שימו לב! – לילדים קטנים עד גיל5 להזהר ולהוציא את הגרעינים לפני ההגשה.

 

אין תגובות

השאר תגובה