הקבב של סבתא ננה

סבתא ננה גרה בעיר סננדזSanandajהממוקמת בין ההרים מערבית לטהרן, שחיו בה פעם בשלום מוסלמים, נוצרים, ארמנים ויהודים ומשם היא הביאה איתה את המתכון לקציצות הקבב הכי טעימות שטעמנו.

ההכנה של הקציצות עצמם לוקחת10 דקות אבל הטעם שווה את המאמץ ואפשר גם להכין אותם ערב קודם ולשמור בכלי אטום במקרר:

החמרים:

-ק"ג בשר טחון (רצוי חצי ק"ג בקר וחצי ק"ג כבש או הודו – לא דיאטטי אבל טעים, רצוי בשר שמן יחסית)
– 1בצל קצוץ דק
-ירק קצוץ – הסוד הוא בנענע שמוסיפה לקציצות את הטעם המיוחד, פטרוזיליה, ואם אוהבים גם שמיר וכוסברה
-ביצה
-תפו"א מבושל
– 5שיני שום קצוצות
תבלינים לפי הטעם: 
-מלח
-פלפל
-פפריקה

ההכנה:

1.מבשלים את תפוח האדמה עד שמתרכך
2.מערבבים את הבשר עם הירק והבצל
3.מוסיפים את תפוח האדמה והתבלינים
4.מוסיפים את הביצה, אם התערובת נוזלית מדי – אפשר להוסיף חצי כף קמח
5.מכינים קציצות קבב שטוחות ועגולות
6.שמים על האש עד שמוכן 

חג שמח ובתיאבון

 

 

אין תגובות

השאר תגובה