ט"ו בשבט בטוח לילדים
חוגגים את ט"ו בשבט עם ילדים קטנים מתחת לגיל5?
קיימים מספר מאפיינים במזון המגבירים את ההסתברות לחנק בקרב ילדים קטנים:
צורת המזון – מאכלים עגולים מתיישבים בדיוק על פתח קנה הנשימה וחוסמים את מעבר האוויר.
מרקם המזון–מרקם חלקלק; מרקם הסופח מים ומתנפח בקנה; מרקם קשה.גודל המזון – מזון שגודלו קטן מדי או גדול מדי.
אי לכך, יש למנוע מילדים מתחת לגיל חמש אכילה של מאכלים קשים, עגולים, חלקים וקטנים בינהם:
1.פיצוחים למיניהם, בעיקר גרעינים ובוטנים, הידועים בתכונתם לספוח נוזלים, לתפוח ולחסום את דרכי הנשימה ובכך עלולים לגרום לחנק.
פירות יבשים כמו, צימוקים ואגוזים.
2.תאנים מיובשות, תמרים ומשמשים יבשים, שמרקמם הדביק עלול לגרום לחנק.
3.תפוח עץ וגזר – וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.
4.ענבים – יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה. אם יש בהם גרעינים, הוציאו אותם.
בספטמבר2006 אשרה הכנסת את החוק המחייב סימון אזהרות על גבי אריזות פיצוחים, פיצוחים בתפזורת ונקניקיות, לפיו יש באכילתם על ידי ילדים מתחת לגיל 5 סכנת חנק.
הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת התאונה בטרם קרתה – מנתוני ארגון‘בטרם’לבטיחות ילדים עולה, כי בשנת2003 נפטרו 5 ילדים כתוצאה מחנק, 4 מהם תינוקות ופעוטות מגיל לידה ועד 4 שנים.
על מנת למנוע חנק בקרב ילדים קטנטנים, יש להקפיד על כך שהילד יישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא ירוץ וישחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו. כמו כן יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות וללמד את הפעוטות ללעוס היטב את המזון.
שיהיה לכולנו חג שמח ובטוח