טו בשבט 2018: נטיעות עצים צופניים להצלת דבורי הדבש

טו בשבט להצלת ענף הדבורים. צילום: דבורת התבור

מועצת הדבש מזמינה לחגוג את טו בשבט חג האילנות במכוורות ברחבי הארץ ונטיעת עצים צופניים למען שמירה על חיי הדבורים- טו בשבט 2018

 

לקראת חג האילנות, מזמינה מועצת הדבש את הקהל הרחב לביקור במכוורות ברחבי הארץ, לטעום דבש, ללמוד על תרומתה של דבורת הדבש לתהליך ההאבקה של העצים ולטעת עצים צופניים למען שמירה על חיי הדבורים.

במהלך החג ייערכו פעילויות לכל המשפחה במכוורות ברחבי הארץ, יתקיימו נטיעות של שתילים צופניים, הסברים על הקשר בין הדבורים לעצים וחשיבות קיומן של הדבורים לטבע, כמו גם מדוע נושא היעלמותן של הדבורים מעסיק כל כך הרבה מדענים ומה כל אחד יכול לעשות על מנת לסייע.

הקרן הקיימת לישראל ומועצת הדבש פועלים לאורך כל השנה, בשיתוף פעולה עם עיריות, מועצות אזוריות, צה”ל ועוד, לקידום פרויקט הנטיעות הצופניות ברחבי הארץ. כמו כן, יוזמים מועצת הדבש והדבוראים פרויקטים רחבי היקף לנטיעות צופניות באזור מגוריהם של הדבוראים. זאת בניסיון למגר עד כמה שניתן את תופעת היעלמות הדבורים ברחבי הגלובוס, כשהסיבה הראשונה והעיקרית לתופעה זו הינה התמעטות המזון לדבורים, כלומר- צוף. עם התרחבות שטחי הערים, הבטון והנדל”ן והצטמצמות האזורים החקלאיים, קיים מחסור אמיתי בפרחי צוף המשמש מזון לדבורים.

 

המלצות לביקור בט”ו בשבט במכוורות ברחבי הארץ:

 

ל

דבורת התבור – שדמות דבורה

מרכז מבקרים דבורת התבור יקיים פעילות מיוחדת לקראת טו בשבט הכוללת סיור והסבר על חשיבותן ותרומתן הקריטית של דבורי הדבש להאבקה של עצים וצמחים בחקלאות ובטבע. כל משפחה שתגיע תקבל שתיל צופני מתנה, כחלק מהמאמץ המשותף של הדבוראים, מועצת הדבש וקק”ל לחזק את אוכלוסיית הדבורים. כמו כן, ביקור במכון רדיית הדבש, במצפה הדבורים בו יחזו המבקרים באלפי דבורים החוזרות מהאבקת מטעי העצים, וגם באולם גידול המשי. הסיור יכלול גם פעילויות יצירה לילדים שיכינו שוקולד דבש עם פירות יבשים, שכמיית דבורה ונר ריחני, יקשטו חרק בתלת מימד ושלט לחדר.

ימי פעילות: 10-27.10.  טלפון לתיאום: 04-6769598, 050-5637645

עלות: 49 ₪ לילד, 39 ₪ למבוגר.

אוטובוס הדבש BEEBAR של מכוורת מרדכי גולן

פעילות לכל המשפחה בטו בשבט, בסימן סודות הדבש – מי יודע מהו שתיל צופני? כוורת זכוכית להדגמה מלווה בהסבר של דבוראי, הכנת נרות מדונג, עמדת צילום לכל המשפחה בה יתחפשו לדבוראים ויצטלמו על רקע הפריחה, עמדת הכנה של עציץ עם שתיל צופני לכל ילד, וכמובן טעימות ממגוון סוגי דבש. במקום דוכני אוכל ומכירה של תוצרת מקומית: דבש, שמן זית, בירה מדבש ועוד.

כל יום שישי במהלך חודש פברואר, בין השעות 10:00-16:00.

עלות: 35 ₪ לילד 10 ₪ למבוגר. יש לתאם הגעה מראש- 052-7772291.

 ח

ל

מכוורת הבוסתן – פקיעין

המכוורת נוסדה על ידי ג’מאל חיר בשנת 1977 בכפר פקיעין. חיר מזמין משפחות וילדים ליהנות משילוב ייחודי בין אירוח כפרי דרוזי בחיק הטבע ופעילויות חינוכיות מגוונות ולהבין את חשיבות חג טו בשבט עבור עולם הדבורים. המבקרים ילמדו על חשיבות עצים צופניים להמשך קיום הדבורים ותהליך ייצור הדבש. במכוורת, סדנת יצירת נרות על ידי גלגול לוחות מדונג דבורים, קליעת סלים, מילוי בקבוקים בחול צבעוני, פינת החי ופינת הליטוף, רכיבה על גמלים, מתחם ספסלים לפיקניק ועוד.

שעות פעילות: כל יום, בין השעות- 10:00-18:00. טלפון לתיאום: 052-2477897

עלות: 15-30 ₪ לסדנא. כניסה לאתר ולפינת החי + סיור ללא עלות.

ח

 ך

מכוורת גליל – בקיבוץ שמיר

במרכז המבקרים מגלים את סודות המכוורת, צופים בדבורים העמלות וכן במלכת הדבורים בכוורת זכוכית. המבקרים לומדים על סגולות בריאות הכוורת, נהנים מטעימות מוצרי הכוורת המשובחים הישר מהמקור. במקום חנות המפעל על מגוון מוצרי הכוורת וסוגי דבש רבים.

שעות הפעילות: א’-ה’ 07:30-16:00.  טלפון לתיאום: 04-6947826

 עלות: ללא עלות

ח

ל

זאב מידן מנכ”ל מועצת הדבש אומר: דווקא בשנה קריטית זו לענף החקלאות בארץ, בה החקלאים מתמודדים עם קשיי הבצורת, אנו מזמינים את הקהל הרחב לבקר במכוורות, לעודדנטיעות צופניות, לקחת חלק בנטיעות עצמן וליהנות מפעילות חינוכית ומעשירה לכל המשפחה. לקראת ט”ו בשבט תתגבר מועצת הדבש את הנטיעות הצופניות בשיתוף הקרן הקיימת לישראל, למען שמירה על ענף הדבורים, במטרה לתת מענה להתמעטות צמחי הצוף בארץ. ישנה חשיבות מרכזית להתגייסות כוללת של כלל הגופים בישראל כמו גם לכל אדם פרטי, להתעקש על נטיעת צמח צופני בגינתו הפרטית. כל צמח צופני שיינטע בחג זה, יסייע בייצור מזון לדבורי הדבש, יתרום להמשך קיום החקלאות וייצור המזון ולשמירה על ענף גידול הדבורים.

באתר מועצת הדבש – www.honey.org.il – תמצאו פרטים על מכוורות בהן ניתן לבקר ומידע מה כדאי לטעת. רשימת הצמחים הצופניים מופיעה בלשונית- הדבורים > צמחי צוף והאבקה

אין תגובות

השאר תגובה