טיסות low cost: המדריך המלא לטיול עם הילדים בחו”ל בטיסת לואו קוסט

טיסות low cost: החגים כבר פה ואיתם נוהרים אלפי ישראלים לנתב”ג בדרך לעוד חופשה משפחתית. אבל בעקבות הביקוש הגדול עולים גם המחירים, ולכן החלטנו לצייד אתכם במדריך ובו כל הכלים לטיסות לואו קוסט שהפכו פופולריות בשנים האחרונות- מה ההבדל בין טיסה סדירה לטיסת שכר? מה הסיפור עם הכבודה, האוכל, שמירת מיקום וכל העלויות הנוספות? מתי כדאי להזמין טיסה? מה לגבי דמי הביטול? ואיפה תמצאו את כל המבצעים? המדריך שיעשה לכם סדר בבלאגן

כתבה: אדר גנוסר

 

טיסות סדירות וטיסות שכר- מה ההבדל?

טיסות סדירות הן טיסות שעובדות על פי לו”ז מסודר וקבוע מראש במשך כל השנה. לעומתן טיסות השכר, המוכרות גם בשם טיסות צ’ארטר, הן טיסות שמתקיימות רק בשיא העונה, בחופשות וחגים, והן בעצם מתווספות ללו”ז הטיסות הסדירות שנקבעו מראש. טיסות השכר הן טיסות שבהן החברות משכירות את המטוס, לעיתים חברה אחת ולעיתים מספר חברות שמתחלקות במושבים בטיסה. ההבדל העיקרי בינהן הוא שבמידה והמטוס אינו מתמלא, כלומר לא נמכרים כל הכרטיסים- טיסה סדירה תתקיים בכל מקרה, לעומת זאת טיסת שכר עלולה להתבטל כיוון שהיא לא מכסה את הוצאות הטיסה.

 

אז מהן טיסות low cost?  

טיסות low cost הן טיסות שבהן על כל שירות תאלצו לשלם בנפרד. כלומר תוכלו למצוא את כרטיס הטיסה במחיר זול יותר מטיסה סדירה רגילה, אך רוב השירותים לא יכללו במחיר- כבודה, בחירת מקום ישיבה, אוכל, צ’ק אין ועוד. זאת אומרת שעל כל אחד מהשירותים האלו תצטרכו לשלם בנפרד- ומכאן שלא בהכרח שכרטיס הטיסה באמת יהיה זול יותר. אך לרוב התוספות האלו יש פתרון. בכדי לחסוך את תוספת התשלום לצ’ק אין למשל, תוכלו לעשות אותו בקלות ובמהירות באינטרנט לפני הגעתכם לשדה התעופה. כדי לזכות במקומות ישיבה טובים תוכלו להגיע בשעה מספיק מוקדמת ולעלות למטוס ראשונים- ובכך לחסוך תוספת תשלום על בחירות מקומות. בחברות מסוימות ניתן לבחור מקומות גם בצ’ק אין באינטרנט או כאשר תשלחו את המזוודות.

עניין הכבודה הוא מעט יותר בעייתי אבל גם לו יש פתרון. אפשר להסתפק במזוודה קטנה לכל נוסע אותה ניתן לעלות למטוס ללא תוספת תשלום (בתנאי שלא תעלה על 8 ק”ג), אך חשוב לוודא שהיא עומדת בגודל המותר באותה חברת תעופה. אפשר גם לארוז מזוודות משותפות ובכך לחסוך את תוספת התשלום לכל אדם בנפרד.

טיסות הlow cost אמנם לא מספקות ארוחות בטיסה, אך לרוב הן רק ליעדים קרובים כמו אירופה- כלומר הטיסות קצרות, ואפשר להתארגן מראש על סנדוויצ’ים, ירקות, פירות וחטיפים שיפתרו את בעיית הרעב במספר השעות הקצר של הטיסה. ברוב הטיסות תוכלו לקנות אוכל במהלך הטיסה אך קחו בחשבון שהמחיר לא זול.

ברוב המקרים טיסות low cost יצאו בשעות מוקדמות של הבוקר או מאוחרות של הלילה, שהן לא שעות שיא בשדות התעופה. בנוסף, ינחתו לרוב בשדות תעופה משניים ולא המרכזיים שבהם על מנת לחסוך בעלויות. אך גם זה יעבוד לטובתכם, כי במקרה הזה מחיר הטיסה יוזל משמעותית ביחס לטיסה שנוחתת בשדה תעופה מרכזי יותר.

שימו לב שאת טיסות הlow cost  ניתן להזמין אך ורק באינטרנט באופן עצמאי- בלי סוכנים, כיוון שכך חוסכות החברות הוצאות על סוכנים. את כרטיסי הטיסה תדרשו להדפיס בעצמכם לפני שתגיעו לשדה- חשוב לזכור זאת. בנוסף יש לוודא שהמחיר הנקוב כולל מיסי נמל -יהיה רשום במידה וכן, ואם לא רשום נסו לברר עם החברה לפני הזמנת הכרטיסים, אחרת זה עלול לגרום לתוספת תשלום נוספת על מיסים שאינם כלולים.

 

מתי כדאי להזמין טיסה?

במקרה של טיסות low cost ככל שתאריך הטיסה יתקרב המחיר יעלה, כלומר ככל שתקדימו להזמין המחיר יהיה זול ומשתלם יותר. במיוחד כשמדובר בחופשות וחגים, נסו לקבוע תאריכים ויעדים כמה שיותר מוקדם ותוכלו לחסוך כסף רב.

 

ביטול טיסה

כאשר מדובר בחברות הישראליות, ביטול טיסה יהיה מחויב לעמוד בתנאים של חוק הגנת הצרכן- ניתן לבטל את הטיסה עד 14 יום לפני בסכום קבוע של 100 ש”ח או 5% מסכום העסקה, הנמוך מבינהם. כשמדובר בחברות שאינן ישראליות חשוב לבדוק את מדיניות הביטולים שמשתנה מחברה לחברה. שימו לב שבחברות מסוימות לא תינתן אפשרות ביטול כלל. כדי להימנע מאי נעימויות, מומלץ לבדוק את כל הכללים, ובנוסף לסגור מראש את ביטוח הנסיעה לחו”ל, שיכול לכסות חלק מדמי הביטול או את כולו (בהתאם לפוליסה שתבחרו).

 

אז איפה תמצאו את כל המבצעים?

קיימות היום בארץ 7 חברות עיקריות שמציעות טיסות Low cost והמחירים באמת משתלמים. באתר של כל אחת מהן תוכלו למצוא את המבצעים הטובים ביותר, וכמובן לחפש ולהזמין טיסה לכל יעד שמציעה אותה חברה.

איזי ג’ט: חברת תעופה זולה שיושבת באזור לונדון. ניתן למצוא דרכה טיסות ישירות מתל לאביב לעשרה יעדים באירופה- אמסטרדם, באזל, ברלין, ג’נבה, לונדון, מנצ’סטר, מילאנו, נאפולי, ונציה ופריז. לאתר החברה לחץ כאן 

ריאן אייר: חברת טיסות אירופאית שמציעה טיסות למספר יעדים באירופה גם מנתב”ג וגם מעובדה. היעדים מנתב”ג- קפריסין, גרמניה, איטליה, פולין וספרד. היעדים מעובדה- בלגיה, גרמניה, הונגריה, איטליה, ליטא, פולין וסלובקיה. לאתר החברה לחץ כאן

וויז אייר: חברה אירופאית שמציעה גם היא טיסות מנתב”ג ומעובדה. מעובדה מציעה החברה טיסות רק לורשה שבפולין. מנתב”ג מציעה מספר רב של מדינות ובחלקן מספר ערים- בולגריה, בריטניה, הונגריה, צ’כיה, לטביה, ליטא, סלובקיה, פולין ורומניה (5 ערים שונות). לאתר החברה לחץ כאן

Up: חברת בת של אל על שמציעה שלושה סוגי כרטיסי טיסה, כל כרטיס כולל שירותים שונים ומחיר שונה. הטיסות הן מנתב”ג בלבד לחמישה יעדים- ברלין, בודפשט, קייב, פראג ולרנקה. לאתר החברה לחץ כאן 

פגסוס: חברה שמציעה טיסות זולות ליעדים רבים ומגוונים, לא רק לאירופה. לאתר החברה לחץ כאן 

בלו בירד: חברת תעופה יוונית. בקיץ מפעילה טיסות לאיי יוון ובחורף ליעדים נוספים באירופה. לאתר החברה לחץ כאן 

טוס: חברת תעופה שהחלה לפעול בשנת 2016 ויושבת בקפריסין. החברה מציעה טיסות מחיפה ומנתב”ג למספר יעדים בקפריסין ויוון. לאתר החברה לחץ כאן 

חוץ מהחברות הגדולות האלו, תוכלו למצוא עוד טיסות low cost  של חברות רבות, בינהן ארקיע שמקיימת גם היא קו low cost. טיסות וחבילות נופש זולות במיוחד ברגע האחרון תוכלו למצוא באפליקציית בוא נעוף (ספונטניות זה שם המשחק) שמפעילה חברת השטיח המעופף, ומציעה טיסות וחבילות במחירים אטרקטיביים במיוחד למספר יעדים רב ומשתנה.

 

לקראת החופשה המשפחתית הבאה ציידנו אתכם במספר כלים לטיסות low cost  בעזרתם תוכלו להנות מאותה חופשה- וגם לחסוך לא מעט כסף. השקיעו מעט בהשוואת מחירים בין החברות השונות ואל תשכחו לקרוא את כל האותיות הקטנות כדי לדעת את כל הפרטים החשובים לקראת החופשה. שתהיה לכולנו חופשה זולה!

אין תגובות

השאר תגובה