מצה ברייט
מצה ברייט (או מצה בריי) תלוי את מי שואלים, הוא המתכון האולטימטיבי שיעזור לכם להפטר מהמצות שנשארו מליל הסדר האחרון.
מצה ברייט (לחם-מצה) בגירסת האידיש או מצה בריי (עיסת מצה) בגירסה הגרמנית, הוא שילוב מנצח של חביתה עם חתיכות מצה שעברו ריכוך ואפשר להכין אותו בקלות עם הילדים לגיוון לחביתה הסטנדרטית של ארוחת הבוקר או הערב בפסח.
החומרים ל-4 מנות
2מצות
4 ביצים
חלב
מים
מעט מלח או סוכר
גבינה צהובה
חמאה
איך מכינים?
1.נותנים לילדים את הכייף לשבור את המצות לחתיכות, לא קטנות מדי(כ-5 ס"מ)
2.משרים את המצות במעט חלב שחומם מראש למספר דקות
3.מערבבים את הביצים ומוסיפים את המלח או הסוכר
4.מוסיפים לביצים את המצות השבורות ומערבבים היטב
אפשר להוסיף חתיכות של גבינה צהובה (או כל גבינה קשה אחרת)
5.ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות
להגשה אפשר לגוון:
בגרסא המלוחה עם גבינה לבנה וסלט
בגרסא המתוקה עם דבש, ריבה, סירופ מייפל או שוקולד ואפשר גם להוסיף מעט תמצית וניל או קנמון לתערובת לפני ההכנה
בתיאבון