מתכון לסופגניות

13.11.2011המסעדה הקטנה

מתכון לסופגניות שאפשר להכין בבית עם הילדים לקראת חנוכה שהגיע אלינו ישירות מהמטבח של רשת קפה גרג – מתכון לכ-40 סופגניות:

מצרכים
1/2ק"ג קמח לבן
25גרם שמרים טריים (בשקית – לא קוביה)
60גרם סוכר
1כפית מלח
150מ"ל חלב
4ביצים
180גרם חמאה מומסת

 
הוראות הכנה:
יש להוסיף את החומרים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים מעלה.
ללוש סה"כ כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
לכסות עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר.
לתת לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן להפעיל שוב את המלוש לשניה על מנת"להפיל"את הבצק
להוציא את וו הלישה ולהניח לתפוח כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח.
לאחר שתפח לחלק לכדורים של כ-40 גרם ואז מעט למעוך על מנת שלא יהיה כדור אלא כדור מעט פחוס, להניח על משטח מקומח שלא יידבק בזמן התפיחה הבאה.
לחמם שמן לטמפ’ של כ-170 מעלות (הורים בלבד!) ולטגן את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה.
ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.

מתכון לסופגניות, מתכון סופגניות לחנוכה, סופגניות עם ריבה, מתכונים לחנוכה, מתכונים לילדים
הסופגניות של קפה גרג. צילומים: יואב גולדברג

בתאבון

כאן מחכה לכם עודמתכון לסופגניות עם ריבה…

 

אין תגובות

השאר תגובה