מתכון לעוגיות ביסקוטי

השף יניב לוזון ממרכז האירועים קסיופיאה בהרצליה, מציע מתכון טעים ומשביע לעוגיות ביסקוטי איטלקיות–חטיף מושלם לפני צום יום כיפור או לארוחה המפסקת שבסיום הצום שאפשר להכין ביחד עם הילדים:

חומרים:

300גרם קמח לבן
150גרם סוכר לבן
3ביצים
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפייה
60גרם שקדים שלמים – לילדים מגיל5 ומעלה
60גרם אגוזי לוז – לילדים מגיל5 ומעלה
30גרם צימוקים כהים

אז איך מכינים ביסקוטי?

מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

מכניסים לקערת המערבל החשמלי את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח ואבקת האפייה.
מערבבים באמצעות קרס הלישה במהירות איטית, במשך3 דקות.

מוסיפים את השקדים, אגוזי הלוז והצימוקים ומערבבים במהירות בינונית במשך3 דקות נוספות. (שימו לב – לילדים מתחת לגיל 5 יש להכין ללא אגוזים ושקדים)

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מגלגלים לצורת כדור ויוצרים ממנו כיכר מוארכת באורך30 סנטימטר. מעבירים את הכיכר בזהירות למגש האפייה ומכניסים אותה למקרר למשך כחצי שעה.

מחממים את התנור לחום של170 מעלות. מוציאים את המגש מן המקרר ומכניסים מיד לתנור למשך 30 דקות.
מניחים לכיכר להתקרר על רשת מתכת במשך30 דקות ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות נוספות.

מוציאים את הכיכר מן המקפיא ומניחים אותה על קרש חיתוך. בעזרת סכין חד פורסים פרוסות בעובי חצי סנטימטר.

מניחים את הפרוסות על מגש אפייה ומחזירים אותן לתנור, ל-15 דקות נוספות. מניחים לעוגיות להתקרר על רשת מתכת. מאחסנים בכלי אטום (העוגיות טובות וטעימות למאכל במשך שבועיים).

 

אין תגובות

השאר תגובה