מתכון לעוגת גבינה אורגנית לשבועות

לקראת שבועות קבלו מתכון בריא לחג של עוגת גבינה עם גבינת עיזים אפויה, קרם יוגורט ופרג, בדגש על חומרים בריאים ואורגנים.

חמרים
עבור2 עוגות בקוטר 24/5 ס”מ

חומרים לקלתית:
2חבילות פתיבר כוסמין אורגני (200 גר’ האחת)
250גר’ שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
1ביצה אורגנית
100גר’ גרנולה מהסוג האהוב עליכם
מילוי העוגה:
4גביעים גבינת קרם עיזים5% אורגנית (250 גר’ האחת)
1גביע שמנת קלה עיזים9% ביו
3כפות קורנפלור
4ביצים אורגניות
250גר’ או כוס ורבע סוכר קנים
גרידה מתפוז אחד ומיץ וחצי תפוז
קרם יוגורט פרג:
1שמנת מתוקה אורגנית
2גביעים יוגורט פרג (200 גר’ האחד)
100גר’ או חצי כוס סוכר קנים
14גר’ ג’לטין

אופן הכנה

לקלתית – במעבד מזון לשים את הפתיבר יחד עם שמן הקוקוס ולטחון למרקם פרורי.
להוסיף את הביצה ולטחון שוב למרקם אחיד.
להעביר לקערה ולהוסיף את הגרנולה ע”י לישה עם הידיים.
לרדד בתחתית תבנית האפייה לעובי של כחצי ס”מ.
המילוי – לערבב יחד את מרכיבי המילוי למרקם חלק ואחיד ולמזוג לתבנית האפייה. (המילוי תופח באפייה).
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160מעלות למשך כ-40 דקות או עד אשר העוגה יציבה.
להשאיר את העוגה בתוך התנור הכבוי עם דלת מעט פתוחה למשך כרבע שעה.
להוציא מהתנור ולקרר בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה ולהכניס לקירור.
קרם היוגורט–להקציף את השמנת עם הסוכר לקצף יציב ולקפל לתוכה את היוגורט.
להמיס את הג’לטין בארבע כפות מים במיקרו או בסיר.
להוסיף4 כפות מקרם היוגורט לג’לטין ולערבב היטב ואז לערבב יחד עם כל התערובת.
למזוג את קרם היוגורט על העוגה הקרה ולהחזיר לקירור למשך שעתיים לפחות.
לפזר מעל מעט גרנולה לקישוט ולהגיש.

המתכון באדיבות רשת עדן טבע מרקט

 

אין תגובות

השאר תגובה