מתכון לפאי תפוחים לראש השנה
21.8.12
חברת התבלינים מקורמיק, מציעה לרגל ראש השנה מתכון לעוגת פאי תפוחים נהדר וקל להכנה עם תבלין סוכר וקינמון במטחנה. מטחנות התבלינים של ‘מקורמיק’ נוחות ופשוטות לשימוש, והן מבטיחות טריות מקסימאלית של התבלינים לתיבול מושלם. ניתן לבחור את עובי הגרגר בעת הטחינה.
המתכון מיועד עבור8 מנות
זמן הכנה:15 דקות
זמן בישול:20 דקות
רכיבים:
1בצק פאי מוקפא ( חבילה של400 גרם)
1חלבון ביצה, מוקצף קלות
3/4כוס סוכר
2כפיות של קמח תופח
2כפיות של תבלין מקורמיק קינמון טחון
4כוסות של תפוחים חתוכים דק (4 תפוחים בגודל בינוני- רצוי תפוחים ירוקים)
1כפית סוכר קינמון מקורמיק במטחנה
הוראות הכנה:
1.לחמם את התנור מראש ל220 מעלות.
להכין את הבצק המוקפא לפי ההוראות שעל האריזה ולהניח על נייר כסף ועל מגש עגול בקוטר של12 ס"מ
לחתוך את הקצוות המיותרים של הבצק אם צריך
להבריש את הבצק עם1/2 החלבון המוקצף שהוכן מראש
2.לערבב את3/4 כוס הסוכר, הקמח התופח ותבלין הקינמון בקערה בגודל בינוני
להכניס את התפוחים החתוכים.
להכניס את התערובת למרכז הבצק עד כ-2 סנטימטר מהקצה
לקפל כ-2 סנטימטר מהקצה של הבצק מעל תערובת התפוחים
להבריש את הבצק עם שאריות חלבון הביצה ולפזר מעל את כפית סוכר הקינמון במטחנה של מקורמיק שהכנו מראש
3.לאפות במשך20 דקות את הפאי או עד שתערובת התפוחים רכה
יש לקרר קלות לפני ההגשה
טיפים:
כדאי להשתמש בתפוחי עץ קשים לתוצאות מוצלחות
לשדרוג הטעם ניתן להוסיף1/4 כוס של צימוקים / אוכמניות יבשות או דובדבנים יבשים
מחיר מומלץ ליחידה -:15-21.99 ₪
כשרות–הרבנות הראשית לישראל
צילום: מוטי פישביין