מתכון עוגת גבינה טבעונית
טרנד הטבעונות מתרחב ומגיע גם לחג שבועות עם מתכון עוגת גבינה טבעונית ששלחה לנו השפית אביגיל מייזליק שהוכן בשיתוף חברת משומשו, יצרנית תחליפי הגבינה הטבעוניים – במקום ארץ זבת חלב ודבש אמרו מעכשיו ארץ זבת תמרים וקוקוס:
קבלו מתכון חגיגי ומיוחד לחג שבועות לעוגת גבינה טבעונית – עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים, ששיתפו איתנו מחברת משומשו, יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, ביחד עם השפית אביגיל מייזליק.
עוגת גבינה קלה להכנה, בשימוש ממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו, נהדרת כקינוח לארוחת החג לכולם – טבעונים, צמחונים ושאר שבטי ישראל:
מתכון עוגת גבינה טבעונית – המצרכים:
מצרכים לבצק:
100 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוס קמח
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
2-3 כפות מים
מצרכים למלית:
2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (400 גרם)
1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (200 גרם)
1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס
2/3 כוס סוכר
1-2 כפית מיץ לימון טרי
1 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס אגוזי לוז
אז איך מכינים עוגת גבינה טבעונית?
1. להכנת הבצק: מערבבים יחד את שמן הקוקוס (או המרגרינה), הקמח, השקדים והסוכר עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק. מקררים במקרר למשך חצי שעה.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס”מ. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס”מ. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.
3. להכנת המלית: קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות של משומשו ביחד עם החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
4. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה ומעבירים למקרר למקפיא למשך שעתיים.
5. לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.
עוד מתכונים טבעוניים לשבועות ולכל השנה תוכלו למצוא באתר של משומשו…
חג שבועות שמח וטעים:)