מתכון עוגת גבינת מסקרפונה לשבועות
חג השבועות הוכתר כבר מזמן כחג עוגות הגבינה. כרשת שמקפידה תמיד על חדשנות קולינרית, משיקה קפה גרג לרגל החג, אינטרפרטציה משודרגת לעוגת הגבינה המסורתית: עוגת גבינת מסקרפונה ומוס פיסטוק עם דובדבני אמרנה.
העוגה תימכר בכל סניפי קפה גרג ברחבי הארץ, מענגת את החך במרקם מוס קליל ומתקתק. דובדבני האמרנה החבויים בתוך קרם המוס העדין מפתיעים במתיקות נפלאה.
מצורף בזאת מתכון של העוגה:
עוגת גבינת מסקרפונה עם מוס פיסטוק מענג ודובדבני אמרנה
רכיבים:
900גר’ מסקרפונה
1200גר’ שמנת מתוקה
310גר’ חלמון
260גר’ סוכר
10גר’ גלטין+40 גר’ מים
מקל וניל
120גר’ מחית פיסטוק
30גר’ ברנדי
10גר’ אמרטו
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה להקצפה רכה, מוסיפים מסקרפונה ומקפלים בעדינות עד למסה חלקה.
מקציפים חלמון סוכר ווניל עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה, מוסיפים אמרטו וברנדי ומקפלים עם התערובת של השמנת.
ממיסים גלטין ומוסיפים למסה.
מחלקים את המסה לשני חצאים. לחצי אחד מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים בעדינות. למחצית השנייה מוסיפים200 גרם דובדבני אמרנה.
מזלפים בכוס את המסה עם הדובדבנים למחצית הכוס ומעל מזלפים את מחית הפיסטוק.
משהים במקרר כ-6 שעות.
בתאבון וחג שבועות שמח!