מתכון עוגת שמנת פרורים לשבועות

המסעדה הקטנה

ישירות ממצפה הימים שבגליל, מגיעה אלינו עוגת השמנת של הקונדיטור סיוון צפריר, שממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות עם עוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם.

כלים ומצרכים:
תחתית ופרורים:
3וחצי כוסות קמח
2כפות אבקת אפיה
4ביצים
200גרם חמאה
כוס סוכר
תבנית עגולה מספר26
חומרים למילוי:
כוס וחצי סוכר
300גרם חמאה
3ביצים
800גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות) בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה:

הכנת הבסיס
מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.
משטחים2/3 מהבצק בתוך תבנית עגולה מספר 26.
את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת.
אופים את שתי התבניות בחום גבוה של200 מעלות cעד שהבצק משחים.
את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.

הכנת המילוי
מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר.
מוסיפים את הביצים, בהפרש של3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה.
מקררים למשך6 שעות במקרר. אפשר לקשט בתותים טריים.

מתכון עוגת שמנת שבועות, מתכון עוגת גבינה לשבועות, מתכונים לשבועות
המתכון והצילומים באדיבות מצפה הימים

בתיאבון!

אין תגובות

השאר תגובה