מתכון קאפקייקס לראש השנה

מתכון קאפקייקס מיוחד לראש השנה בטעם וניל ובציפוי קרם דבש וקינמון מגיע אלינו ממטבחה של השפית חן מיכאלוביץ’, שפית צ’וקה בוטיק מתוקים מיריד האוכל של דיזנגוף סנטר.
את הקאפקייקס של חן תוכלו להגיש כקינוח או כמתנה אישית ומקורית שהילדים ישמחו להשתתף בתהליך ההכנה שלהם ולתת אותם לבני המשפחה, לאורחים או למארחים בערב ראש השנה.

מתכון ל-36 קאפקייקס
(3תבניות שקעים

חומרים לעוגה:
3/4 1כוסות קמח מנופה
2כוסות סוכר
6 ביצים
200גרם חמאה בטמפ’ חדר
1/2 1כוסות חלב
2כפיות תמצית וניל איכותי
2כפיות שטוחות של סודה לשתייה
1כפית מלח
קרם קינמון ודבש  (36יחידות)
300גרם חמאה בטמפ’ חדר
6כוסות אבקת סוכר מנופה
3כפות חלב
3כפות תמצית וניל איכותית
3כפות קינמון
דבש לזיגוג

אופן הכנה

להכנת הקאפקייקס
– לחמם תנור ל-170 מעלות.
– להעביר לקערת מיקסר את כל המרכיבים, ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
– לסדר בתבניות השקעים עטרות נייר, ולצקת את הבלילה עד ל -3/4 גובה.
– לאפות כ-15 דקות, עד לקבלת קאפקייקס זהוב.
– להמתין עד שהקאפקייקס יתקררו, על מנת לצפות בקרם קינמון ודבש.

להכנת הקרם
– במיקסר עם גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קרם אוורירי.
– מוסיפים חלב, תמצית וניל וקינמון, עד לקבלת קרם אחיד.
– מצפים את הקאפקייקס המקוררות בקרם, מומלץ לעשות זאת עם שק זילוף וצינטר למראה מרשים ומקצועי.
– מזגגים בעדינות מעט דבש וקינמון.

יש להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.

מתכון לקאפקייקס, מתכונים לראש השנה, קינוחים לראש השנה, מתנות מקוריות לראש השנה, קאפקייקס עוגת דבש
קאפקייקס לשנה החדשה. צילומים: שמרית דשא


טיפים: 
קאפקייקס הינה עוגה אישית בעלת חיי מדף קצרים יחסית- יומיים. ניתן
לאפות את הקאפקייקס מראש, ולהקפיא ללא הציפוי, בקופסא הרמטית.

בכל פעם שרוצים להגיש יש להפשיר את הקאפקייקס בטמפ’ החדר כשעה-שעתיים,
ואז לצפות ולקשט בסמוך לזמן ההגשה.

החלק הכייפי בקאפקייקס היא היצירתיות – ניתן לקשט את הקאפקייקס עם הילדים
בקישוטים אישיים ומיוחדים, בסמלי החג, העשויים מבצק סוכר כמו דבורה, תפוח,
שופר או רימון.

את חן והמתוקים שלה אפשר למצוא בבוטיק המתוקים צ’וקה ביריד האוכל שמתקיים
בדיזנגוף סנטר בצל אביב ימי חמישי ושישי.

אין תגובות

השאר תגובה