מתכונים לעוגת דבש

מתכון עוגת דבש לראש השנה

מי לא זוכר את טעמה של עוגת הדבש של סבתא שאי אפשר להתחרות איתו? לקראת ראש השנה, דיירות בית הדיור המוגן אחוזת צהלה, מגלות לנו כמה מהמתכונים הסודיים שלהן לעוגת הדבש המושלמת של סבתא לראש השנה:

עוגת דבש קלה – זיוה בקרמן
המצרכים:
כוס ורבע סוכר
3/4כוס דבש
3/4כוס שמן
3כוסות קמח תופח מאליו+ חצי כפית סודה לשתיה
3ביצים
כף וחצי קקאו

אופן ההכנה:
הכל במיקסר כל החומרים יחד עד שנהיית עיסה ואז בסוף בזהירות לאט לאט
כוס וחצי מים רותחים
מדלל את העיסה
ב2 תבניות של אינגליש קייק או עגולה.
מפזרת אגוזים מלמעלה.

מתכון לעוגת דבש עם קפה של הלפרין אורה

המצרכים:
5ביצים
3כפות דבש
¼ 1כוסות סוכר
½כוס שמן
2כפות קפה טורקי+ ¾כוס מים חמימים
1כפית קינמון
2כוסות קמח רגיל
1כפית סודה לשתיה
100גר’ אגוזים

אופן ההכנה:
להפריד את5 הביצים:
בקערה1: את5 החלבונים להקציף יחד עם ¼כוס סוכר.
בקערה2: במיקסר מערבלים את 5 החלמונים יחד עם 1 כוס סוכר, ½כוס שמן, כפית קינמון,2 כוסות קמח רגיל, כפית סודה לשתיה, 3 כפות הדבש.
בסוף להוסיף את2 כפות הקפה הטורקי מעורבב יחד עם ¾כוס מים חמימים.
לאחר מכן להוסיף את קערה1 של הקצף לערבב עם קערה 2 של כל העיסה ולהוסיף את100 גר’ האגוזים.
בתבנית28 לשמן במחמאה רק את הבסיס.
לאפות50 דק’ (אולי טיפה יותר, לבדוק), בחום 180 מעלות.


מתכון עוגת דבש מסורתית של נטי יוספוביץ

המצרכים:
6ביצים
250גרם דבש
250גרם סוכר
250גרם קמח (1/2 רגיל + 1/2 אוסם)
כפית וניל
1כף קוניאק
1לימון  (קליפה + מיץ)
150גרם אגוזים
3כפות שמן

הכנה:
מפרידים חלבונים מחלמונים, מקציפים חזק את החלבונים+ הסוכר בקערה נפרדת מערבבים חלמונים + שמן+ דבש+ וניל + קוניאק+ לימון (מיץ וקליפה) לבלילה אוורירית , משמנים סיר פלא ומקמחים, מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוסיפים לבלילה האוורירית את החלבונים המוקצפים בתנועת קיפול.
מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים לבלילה הומוגנית.
יוצקים את התערובת לתוך סיר הפלא ומסדרים את האגוזים בצורת כתר.
אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שעה.


עוגת דבש עם תה של שרה קפוזה

7ביצים
3כוסות קמח
3/4כוס שמן
1כוס תה מוכן משתי שקיות תה קר
1כפית סודה לשתיית
1כפית שטוחה של קינמון
1כוס דבש
גרידת לימון

הכנה:
1.להקציף היטב חלבונים עם כוס סוכר
2.בקערה נפרדת לערבב (היטב במערבל במיקסר): כוס תה, שמן, כוס דבש, קינמון, גרידת לימון, חלמונים, סודה לשתייה וקמח.
3.להכניס בעדינות בערבוב אחיד את החומרים המעורבבים היטב לתוך קערת החלבונים.
4.להכניס לתבנית משומנת גודל28.
5.לחמם תנור לחום170 מעלות ולאפות כ-3/4 שעה.
אפשר לפזר צימוקים ואגוזים מעל העוגה.

ושתהיה שנה מתוקה.

אין תגובות

השאר תגובה