מתכונים מיוחדים לשבועות

לקראת חג השבועות מחלבות גד מציעה מתכונים מיוחדים-  מתכונים סובבי עולם.

המתכונים עשו עלייה מארצות אחרות ומצויים כיום כמעט בכל בית בישראל, והכי חשוב….  קלים להכנה ומרשימים מאד:
מצרפת- קיש בצל וגבינת קממבר
מאיטליה- סלט עגבניות, בצל סגול כבוש ומוצרלה בייבי
מישראל- פלאפל גבינת עזים
והקינוח מתורכיה- קרם מסקרפונה עם קדאיף שקדים.
קיש בצל וגבינת קממבר
מקור הקיש בחבל לורן הצרפתי, והוא מורכב מבצק פריך בתחתית ומלית מביצים, שמנת, גבינות וירקות. את השמנת מחליף כאן יוגורט כבשים, בתפקיד הירקות מככב הבצל הסגול וגבינות קממבר ופיקורינו נותנות את הטון.
החומרים לתבנית פאי בקוטר26 ס”מ:
לבסיס:
2כוסות (280 גרם) קמח רגיל
175גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1כפית שטוחה מלח
1/2כפית סוכר
1ביצה
למלית:
25גרם חמאה
3בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי1/2 ס”מ
3ביצים גדולות(L)
1גביע (180 גרם) יוגורט כבשים גד
1קופסה (125 גרם) קממבר גד, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
1/2משולש (80 גרם)  פקורינו גד, מגורר גס
מלח ופלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.
2.מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר30 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
3.מחממים תנור ל-175 מעלות.
4.אופים בתנור החם15-20 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.
5.מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.
6.מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים6-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות.
7.טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל, ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס ומשטחים.
8.אופים בתנור החם30-35 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב.
סלט עגבניות, בצל סגול כבוש ומוצרלה בייבי
סלט הקפרזה האיטלקי מקבל חיזוק של פלפל ירוק חריף ובצל סגול שנכבש קלות בשמן זית, חומץ, מלח וסוכר. נוזלי הכבישה משמשים גם כרוטב לסלט.
החומרים ל-6-4 מנות:
לבצל הכבוש:
1בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק
3כפות שמן זית
2כפות חומץ רגיל
1כפית מלח
1כפית סוכר
לסלט:
600גרם עגבניות שרי, חצויות
1קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי גד, מסוננים היטב
1-1/2פלפל ירוק חריף, פרוס לעיגולים דקים
8עלי בזיליקום, פרוסים לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מערבבים בקערה גדולה שמן זית, חומץ, מלח וסוכר.
מוסיפים בצל סגול ומערבבים. משהים כ20- דקות (מומלץ לערבב מדי פעם),עד שהבצל מתרכך ומגיר נוזלים.
2.מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
פלאפל גבינת עזים
פלאפל פריך מבחוץ ונמס מבפנים שהולך לגנוב את ההצגה לכל מנות החג. מומלץ להגיש עם טחינה- יוגורט.
החומרים ל-20 כדורים :
לתערובת:
2גלילים (360 גרם) גד-עז גד
3כפות פירורי לחם
1/2כוס כוסברה, קצוצה דק
1/2כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
2שיני שום, כתושות
1כפית שטוחה כמון
לציפוי:
1כוס פירורי לחם מוזהבים +1 כפית שטוחה מלח
2ביצים
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1.מערבלים במעבד מזון את כל חומרי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות התערובת.
2.מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה רחבה. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר3 ס”מ ומגלגלים את הכדורים בפירורי לחם (התערובת מאד רכה והכדורים בשלב הזה לא סימטרים–אחרי קירור נוסף ניתן יהיה להעניק להם צורה עגולה מושלחת).מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר אפילו ליליה ) להתייצבות הכדורים.
3.מוציאים את הכדורים מהמקרר ומכדררים אותם ביד על מנת שיקבלו צורה עגולה. בקערה רחבה אחרת טורפים ביצים. טובלים בביצה ומגלגלים שוב בפירורי לחם.
4.מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. מטגנים את כדורי הפלאפל2-3 דקות, עד שהם זהובים. בכל פעם 6-8 כדורים. מוציאים לנייר סופג.
טחינה-יוגורט:
מערבבים בקערה גביע יוגורט כבשים,1/3 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס מים, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור גרוס לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
קרם מסקרפונה עם קדאיף-שקדים
אטריות הקדאיף מגיעות מתורכיה, אבל כיום עושים בהן שימוש במטבחים של כל מדינות המזרח התיכון. כאן האטריות נאפות עם פרוסות שקדים ומוגשות זהובות ופריכות מעל קרם מסקרפונה מתוק ואוורירי בניחוח וניל. אפשר למצוא אטריות קדאיף במחלקת הקפואים בסופר ובשווקים.
החומרים ל8- מנות:
לקרם מסקרפונה:
1מיכל  (250מ”ל)שמנת מתוקה
1/2כוס (60 גרם) אבקת סוכר
גרגירים מ1/2- מקל וניל
1קופסה (250 גרם) מסקרפונה גד
לקדאיף שקדים:
100גרם אטריות קדאיף טריות (או מופשרות)
50גרם שקדים מולבנים פרוסים
2כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
50גרם חמאה, מומסת
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1.מכינים את הקרם: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל לקצפת רכה (לא להקציף יותר מדי).
מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה, עד לקבלת קרם חלק. מחלקים לכלי הגשה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
2.בינתיים מכינים את קדאיף השקדים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3.מפרידים את האטריות בעדינות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים שקדים, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומערבבים עד שכל האטריות לחות ואבקת הסוכר נמסה. מפזרים בתבנית
בשכבה דקה.
4.אופים בתנור החם20-15 דקות, עד שהאטריות והשקדים זהובים (מומלץ לערבב עם מלקחיים בזמן האפייה כדי שייאפו באופן שווה). מצננים היטב. שומרים בכלי אטום עד יומיים.
5.מפזרים קדאיף-שקדים על הקרם ומגישים מיד.
חג שמח ובתיאבון!
צילום:דן לב

אין תגובות

השאר תגובה