סוטלאץ’לשבועות

סוטלאץ’ (אורז מתוק עם חלב) – מתכון תורכי-בלקני שמקובל מאוד גם ביוון וקפריסין (שם הוא נקרא ריזו-גלו) מתאים גם לשבועות, קינוח מתוק ובריא שגם ילדים יאהבו לרגל החג המתקרב:

הסוטלאץ’ מתאים כקינוח או כארוחת בוקר ואהוב מאד על ילדים. המתכון פשוט להכנה וגם ילדים יכולים להכין אותו.

חומרים
3/4כוס אורז
1.5ליטר חלב (3% שומן)
3/4כוס סוכר
סוכר וניל
2טיפות מי ורדים (לפי הטעם)
אבקת קינמון
חלק מהילדים יעדיפו עם תרכיז מיץ פטל במקום קינמון ומי ורדים.
 

הכנה
• שופכים את האורז לשכבה אחידה בסיר גדול ומכסים במים מעט מעל גובה האורז.
• מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. לאחר הרתיחה, יש להשאיר כעשר דקות נוספות, עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.
• יוצקים את החלב מעל האורז, מעבירים לאש הנמוכה ביותר.
• על פי הטעם, ניתן להוסיף גם מי ורדים.
• ממשיכים לבשל כשעה נוספת. לאחר7 הדקות הראשונות בוחשים, ובהמשך ככל שהאורז סמיך יותר יש לבחוש לעיתים קרובות יותר. מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל כעין קרם.
• מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר הוספת כל הסוכר וסוכר הוניל, מסירים מן האש.
• יוצקים לקערות אישיות.
• ניתן להגיש חם או קר.
• לפני ההגשה–לפזר מעט קינמון מעל הסוטלאץ’.

המתכון באדיבות חברת ‘מיה’, יצרנית של למעלה מ-300 מוצרי מזון, ביניהם מגוון סוגי אורז ומוצרי עזר לאפיה.
 

אין תגובות

השאר תגובה