סושי לבית ספר

לדברי יעל אברבוך, הדיאטנית הראשית של יחידת בריאות ואיכות חיים בקבוצת שטראוס, במהלך החופש הגדול המסגרת נפרצת והכללים נשכחים ואיתם נשכחים (בדרך כלל) גם כללי התזונה הנבונה. החופש מביא איתו פחות ארוחות מסודרות והרבה יותר חטיפים ונשנושים לא מזינים. החום הכבד גם מקשה על הפעילות הגופנית והשילוב של ישיבה בחדר ממוזג מול הטלוויזיה או המחשב וערבים של בילויים ואוכל, יכולה להביא לכך שאת החופש הגדול מסיימים גם עם עלייה במשקל.

חזרה למסגרת
אברבוך מציינת כי החזרה לבית הספר מסמנת את החזרה למסגרת, גם למסגרת של אכילה מסודרת ובריאה. זה הזמן לחדש את ההכרות עם קבוצות המזון: דגנים, ירקות, פירות, חלב ומוצריו ובשר. אפשר לשבת עם הילדים וללמד אותם את עקרונות התזונה ואת החשיבות שבאכילת ירקות פירות ומוצרי חלב דלי שומן.

לא לוותר על ארוחת הבוקר
לפני החזרה ללימודים זה הזמן להיזכר כי ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה ביותר וכי ילדים שאכלו ארוחת בוקר הצליחו יותר במבחנים שבדקו את יכולת הזיכרון בשעות הלימודים הראשונות.

איזה ארוחת בוקר?

מחקר מעניין אחר השווה בין2 סוגים של ארוחות בוקר אחת בעלת אינדקס גליקמי נמוך (עשירה בסיבים תזונתיים) ואחת בעלת אינדקס גליקמי גבוה (מתוקה ועשירה בסוכר) המחקר הראה כי הילדים שאכלו את ארוחת האינדקס הגליקמי הנמוך אכלו פחות בארוחה הבאה שלהם ואילו הילדים שאכלו את הארוחה בעלת האינדקס הגליקמי הגבוה אכלו יותר בארוחה הבאה. גבינה לבנה לדוגמא היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך ביותר ותוספת של גבינה לבנה לארוחה הופכת אותה למשביעה יותר ומזינה יותר.

בדיקות ברזל
לתזונה שילדינו צורכים יש השפעה גם על התפקוד השכלי שלהם. מחסור ברכיבי תזונה עלול להפריע ליכולת הריכוז והלמידה של הילד. כדאי לערוך בדיקות ובייחוד לבדוק את רמות הברזל. חשוב לטפל בילדים שסובלים מאנמיה על רקע חוסר של ברזל וכדאי בכל מקרה לתת דגש על מזונות עשירים בברזל כמו בשר בקר. 

ארוחה10
ארוחת10 היא נושא בפני עצמו. כדאיבמיוחד עם ילדים העולים לכיתה א’ (וזו הקביעה הראשונה בנושא זה) לשבת עם הילדים ולהכין רשימה של האפשרויות השונות לארוחה זו, (סנדויץ עם גבינה, חומוס אבוקדו טונה או שוקולד) לדון בכל אפשרות ולבדוק אם היא בריאה או לא ואז להחליט האם היא באה בחשבון או שמגבילים את האפשרות לפעם בשבוע או שאולי מוותרים עליה בכלל…

להיות יצירתיים
כדאי מאד להיות יצירתיים אפשר לצרף גם מעדן חלב, סלט טונה או קופסא אישית של גבינה עם מקלות של ירקות חתוכים יכולה להוות ארוחת10 מעולה.
מומלץ גם להוסיף תמיד פרי או ירק לשקית האוכל.

מתכון לסנדויץ’ רולדה (כמעט סושי…)
לקחת פרוסת לחם ולהוריד את הקרום
למרוח בגבינה לבנה או מתובלת
לגלגל לרולדה
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך הלילה
בבוקר לחתוך ל3 פרוסות ואת ה"שבלולים"להכניס לקופסא ולקחת

הטיפים באדיבות יעל אברבוך, דיאטנית ראשית יחידת בריאות ואיכות חיים בקבוצת שטראוס
 

אין תגובות

השאר תגובה