ספר חדש לאופה המתחיל:ילדים אופים
5.8.12ילדים אופים מאתר דנית סלומון
ילדים אופים הוא ספר המשך והשלמה לספרה רב־המכר של דנית סלומון, פיצהפיתה ועוד מאכלים שילדים אוהבים"שיצא אף הוא בהוצאת קוראים.הספר מיועד לילדים שרוצים ללמוד לאפות, אבל לא רק להם, אלא גם לכל האופים המתחילים, בכל גיל, העושים את צעדיהם הראשונים לעבר תנור האפייה.
בעזרת המתכונים וההסברים שבספר ניתן להכין מבחר גדול של עוגות ומאפים נפלאים לכל אירוע ולכל הזדמנות.
המתכונים:
עוגת שוקולד ביתית קלה ומהירה ועוגת שוקולד חגיגית עם קרם ועיטורים; עוגת ספוג עם ריבה וקצפת ועוגת קוקוס עם ג’לי ופירות; פאי באנופי עשיר וטורט מוס שוקולד וחלב; עוגת גבינה ביתית ועוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה ותותים; עוגות סווארין בסירופ וקצפת ומאפי שיפון עם אגסים וגבינה; כרוכיות מתוקות מבצק שמנת וסהרוני שמרים ושוקולד; פחזניות גבינה מלוחות וקיש גבינה וקישואים; עוגות בחושות; עוגות מוקצפות; עוגות פרי ועוגות קרם; עוגות גבינה; עוגות שמרים; בראוניז, עוגיות ועוד.
כיוון שהספר מיועד לאופים מתחילים, ההוראות כתובות בצורה פשוטה, ברורה ומפורטת עד לרמה הבסיסית, כדי שגם אופים בלתי מנוסים יוכלו לאפות , והמתכונים מלווים בתמונות של שלבי ההכנה ושל התוצאה המוגמרת.
לצד המתכונים תמצאו בספר ביאורים למונחי בישול נפוצים, כללי בטיחות והיגיינה, רשימת אבזרים וכלים שימושיים, הסברים על מצרכים ומוצרים פחות מוכרים ושלל טיפים ועצות, שיסייעו לאופה המתחיל למצוא את דרכו במטבח.
כל מתכון מלווה בתמונות מגרות, שמאיירות את שלבי ההכנה ומציגות את התוצאה המוגמרת.
על הסופרת דנית סלומון
דנית, ילידת קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, בוגרת החוג לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל אביב, תושבת ת"א, נשואה ואם לשניים.
דנית היא בשלנית ומתכונאית מנוסה, ולפני שהחלה לפרסם ספרי בישול התמחתה במשך שנים בכתיבת מתכונים ובעריכת ספרי בישול וספרי דיאטה. בין השאר ערכה את מוסף הבישול זמנים במטבח בידיעות אחרונות ואת מוסף הבישול תפריט בעולם האישה.
70עמ’, כריכה קשה,94 ₪ להשיג בחנויות וברשתות הספרים
צילום ועיצוב: יהודה סלומון