עבדים היינו?…

כל מי שמטייל עם תינוקות וילדים קטנים מכיר את רגע האמת בו הקטנים מביטים למעלה בעיניים אדומות מעייפות ומבקשים ידיים ידיים… אז כדי לחסוך את כאבי הגב והכתפיים(מנסיון של הרבה ק"מ על הכתפיים…)מומלץ להצטייד לקראת עונת הטיולים המתקרבת במנשא נח שיעשה את החיים הרבה יותר קלים ויהפוך כל טיול לחווייה אחרת.

באיזה מנשא כדאי לשאת תינוק על הגב?
בחייו של כל הורה מגיע השלב בו התינוק מתחיל להכביד על גב ההורה בנשיאה קדמית והוא מבקש להעביר את התינוק לנשיאת גב.
יש כאלה שיעבירו לגב בגיל חודש ויש כאלה שיעדיפו לעשות את המעבר בגיל10 חודשים. הבחירה בידי ההורים. 

לאיזה גיל זה מתאים?
אפשר להשתמש במנשאים עד גיל4 ואפילו5 (בהתאם להוראות היצרן וליכולת הסחיבה שלכם…)אפשר לקחת את הנסיכים והנסיכות הקטנים במנשא בטיולים.

מה האפשרויות לנשיאת גב?
האפשרויות לנשיאת גב תלויות בשלב ההתפתחותי של התינוק. ככל שהתינוק נמצא בשלב מתקדם יותר – פתוחות בפניו אפשרויות רבות יותר. 
תינוקות רכים הם המוגבלים ביותר מבחינת המבחר העומד לרשותם, כפי שניתן לקרוא בהרחבה ב"נשיאת תינוקות רכים על הגב".
תינוקות שכבר יושבים וזוחלים ניתן לשאת בכל מנשא, כולל מנשא גב קשיח(ראו"השוואה בין מנשאי גב רכים וקשיחים" ).
תינוקות מעל גיל שנה ניתן לשאת על הגב גם במנשא אלכסוני.

עבור תינוקות בגיל הביניים, אלה שכבר אינם מבקשים להתערסל כמו תינוק רך, אלה שכבר מוכנים לפסק את רגליהם אבל עדיין לא יכולים לשבת – יש מגוון אפשרויות נשיאה על הגב. אליהם נתיחס (כל הנאמר עליהם נכון גם לגדולים, בתוספת המנשאים קשיחי המסגרת).  

מנשאי ילקוט
מנשאי בד רכים לנשיאה על הבטן או על הגב. הלבישה שלהם דומה ללבישת תרמיל טיולים – חגורת מותן, כתפיות וחגורת חזה (כולם בעלי אורך משתנה בהתאם למשתמש).
מנשאים אלה קלים ללבישה ללא עזרה ומכילים גם כובע להחזקת ראש התינוק כשהוא נרדם.
עם מנשאי ילקוט אפשר להתחיל לשאת מרגע שהתינוק מוכן לפסק את רגליו ולהמשיך לשאת כל עוד הילד וההורה מעוניינים. מבנה המנשא מחלק טוב את המשקל על גוף ההורה ומקל על נשיאת משקלים כבדים.
במנשאי ילקוט אין אפשרות לשאת עם הפנים החוצה.

מנשאים מסורתיים
מנשאים מסורתיים מאפשרים נשיאת גב (אתיופים ואפריקאים) או גב ובטן (סיניים וקוריאניים).
ניתן ללבוש אותם ללא עזרת אדם נוסף.
רב המנשאים המסורתיים מאפשרים נשיאה מגיל לידה, גם על הגב (משום שהם מאפשרים תנוחת רגלי צפרדע כך שאפשר לשאת בהם עוד כשהתינוק רך בימים ומכורבל). כשהתינוק גדל עוברים לפיסוק, כמו במנשאי הילקוט.
היתרון בשימוש במנשאים אלה (מרב הסוגים) לעומת הילקוטים הוא באפשרות לשחק עם גובה התינוק על הגב בהתאם לצורך התינוק (לראות מעבר לכתף או להניח ראש על גב ההורה) ולצורך ההורה (הזזת העומס למקום המתאים ביותר).
יתרון נוסף הוא ברצועות הכריכה המאפשרות הצמדה מיטבית של התינוק שמקלה על העומס.

מנשאי כריכות
בקטגוריה זאת נכללים מנשאי הבד הארוך ומנשאי הטבעות המאפשרים, שניהם, גם נשיאת גב. 
למרות שהם מאפשרים נשיאת גב, נדיר לראות הורים שבוחרים בה עם מנשאים אלה. הסיבה היא כנראה שלנשיאת גב הורים מעדיפים לבחור מנשאים שאפשר ללבוש בקלות ובמהירות ומכיוון שמנשא טבעות מחייב עזרת אדם נוסף ולבישת מנשא בד ארוך לוקחת זמן רב יחסית לסוגים אחרים – הם נשמרים לנשיאות אחרות. 

ההמלצה שלנו
למי שלא מוכן לשמוע יותר על קשירות, שרוצה להקליק ולצאת לדרך – מנשא ילקוט(דוגמתיאמו).
למי שאוהבים לגוון, שלא נרתעת מכמה רצועות, שרוצה להתאים את גובה הילד למצב הרוח שלו ומצב הגב, שחשוב העיצוב הייחודי של המנשא שעל הגב -מנשא מסורתי, סיני או קוריאני(דוגמתמקדם , כנעניאווולאבי).

המאמר באדיבותמנשא-אתר המנשאים הישראלי

  

אין תגובות

השאר תגובה