עסקי אויר

המיקום
רחוב בוגרשוב תל אביב, הקיורטוש – המאפה ההונגרי

הנפשות הפועלות
אנחנו ולידנו 2זוגות שהגיעו להנות מקפה רגוע של בוקר יום שישי עם מעט שמש חורפית שיצאה מבין העננים

הציטוטים
"מה הבעיה, שולחים אותך לשבוע להונגריה ואתה חוזר עם המתכון".. "תראה היא כבר הכינה300 כאלה בשעה האחרונה, איך לא חשבנו על זה קודם" …"כולה אוויר, הרווחיות פה מדהימה אפשר לפתוח עוד10 סניפים כאלה"… "קיצר בואו נדבר איתו אולי הוא מחפש זכיינים…"

אז זהו, שבשלב הזה גם הראש היהודי שלנו התחיל המציא לנו פטנטים – כי מה שהפתיע אותנו זה לא הקלות של ההכנה וענייני רווחיות, אלא זה שהמאפה הטעים הזה פשוט מגיע ריק ומתבקש למלא אותו באיזה מילוי אטרקטיבי לחורף.

אז מה זה קיורטוש בכלל?
מדובר במאפה הונגרי מסורתי שהביא לארץ דורון רגב מהאזורים הכפריים בהונגריה תחת השם המלא – קורטוש קאלקץ’, לאחר שנתקל במאפה בטיול שורשים שערך בהונגריה לפני מספר שנים.
מאפה השמרים המיוחד נאפה על שיפוד עץ דמוי מארוך עליו מלפפים את הבצק בצורת ספירלה ומפזרים שכבת סוכר מעל, השיפוד נכנס לתנור ההונגרי המיוחד.
 
בתוך התנור מסתובבים להם בשלווה שיפודי הקיורטוש במשך מספר דקות, במהלכם התור של המכורים למאפה מתארך בהדרגה והסוכר הופך לקרמל עד שהוא יוצא חם וריחני מהתנור ובוזקים עליו תוספות שונות.

ההונגרים מסתפקים בתוספות פשוטות כמו אגוזים סוכר או קינמון, אבל בגרסא הישראלית המאפה שודרג עם אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים, קינמון, וניל, נוגט ועוד ותוספות המגולגלות עם הבצק כמו שוקולד, שוקולד חלבה וריבת חלב.

את הסליל החלומי אפשר למצוא ברחוב בוגרשוב39 ת"א או בסניף שליד צומת מעריב ברחוב לינקולן18.

אז הנה המתכון הכי מהיר וטעים שהכנתם (לא כולל למצוא חניה בבוגרשוב כמובן…)

חומרים
קיורטוש – עם עדיפות של הילדים לזה עם השוקולד כמובן
קצפת טריה
מעט סוכר
תותים טריים

איך מכינים?
מכינים קצפת לפי ההוראות עם מעט סוכר
חותכים את הסליל ההונגרי לפרוסות עבות של כ-4 ס"מ ומניחים במרכז צלחת ההגשה
מרפדים את התחתית במעט תותים טריים
שופכים עליהם את הקצפת
מקשטים במספר תותים מלמעלה ומגישים מהר לפני שייגמר
למתקדמים – אפשר למלא אותו גם בפודינג וניל אם הילדים אוהבים

בתיאבון

והמתכון של הקיורטוש? הוא נשאר בנתיים סודי… אנחנו נמשיך להנות מהשמש.


אין תגובות

השאר תגובה