פנזרוטי-מתכון לסופגניות נפוליטניות

פנזרוטי הוא מאכל עממי שמקורו בנאפולי שבאיטליה שניתן למלא אותו בכל מיני מילויים מתוקים או מלוחים כגון: גבינות, גבינות בשילוב עגבניות ואפונה ועוד כיד הדמיון. לקראת חנוכה קבלו מספר מתכונים, מלוחים ומתוקים, לסופגנייה קצת אחרת ותמיד במילוי גבינה ששלח לנו השף מנה שטרום ממחלבות גד.

את המתכון הבצק והמתכון המקורי , במילוי ריקוטה ומוצרלה,  הכנתי (ומכינים עד היום) במסעדת"דון אלפונסו"המפורסמת.
 
לבצק:
1/2ק"ג קמח
4ביצים
25ג’ מלח
25ג’ סוכר
75ג’ חמאה 
100ג’ פירה תפוחי אדמה
20ג’ שמרים יבשים
 
מערבבים את כל החומרים ולשים היטב, נותנים לבצק לתפוח כ-3 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו פי 3 בערך. ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.
במקביל מערבבים את חומרי המילוי
מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ
מחלקים את יריעת הבצק לשניים
במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת מייקדים או כוס
מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה
מכסים בשכבה נוספת של בצק
קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.
כל זאת ניתן להכין מראש
מטגנים בשמן עמוק.
מגישים חם
(במילוי מתוק, מפזרים מעל אבקת סוכר)

מתכון סופגניות חנוכה2013, מתכון מומלץ לסופגניות, מתכונים לסופגניות

מתכון מקורי לסופגניות מאיטליה. צילום: דן לב. באדיבות מחלבות גד

פנזרוטי במילוי גבינה:
200ג’ גבינת ריקוטה
100ג’ גבינת מוצרלה מגורדת
20ג’  גבינת פרמז’ן מגורדת
2חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוץ
 
פנזרוטי במילוי ריקוטה ופירות יער:
גביע ריקוטה פרסקה
4כפות ריבת פירות יער 
אבקת סוכר לקישוט
 

אין תגובות

השאר תגובה