קינוח טארפלס קפה וקונפי פירות יער

קרינה צ’פלינסקי השוקולטיירית של בוטיק השוקולדדה קרינה 
בעין זיוון שברמת הגולן, שקדה על קינוח אביבי לכבוד פסח,
ההכנה לא מסובכת, אפשר לשתף את הילדים בהכנה שלו 
והתוצאה נהדרת ואפילו כשרה לפסח.

המצרכים

למשולשים:
300גר’ שוקולד מריר באיכות טובה60% מוצקי קקאו
לטראפלס: 
300גר’ שוקולד מריר באיכות טובה60% מוצקי קקאו
150גר’ שמנת צמחית להקצפה (אחוזי שומן גבוהים)
50מ"ל ליקר קפה"דה קרינה"
אבקת סוכר
קקאו לקישוט
נייר אפיה
קונפי פירות
250גר’ פירות יער טריים או קפואים
100גר’ סוכר

אופן ההכנה

משולשי שוקולד
להמיס את השוקולד ב"באן מרי" (סיר כפול על אדים)בחום נמוך תוך כדי בחישה. (הורים בלבד!)
ל"טמפרר"את השוקולד על השיש, לשטח אותו במהירות על נייר אפייה
לתת לו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר
לחתוך למשולשים

טראפלס
לקצוץ את השוקולד,לחמם את השמנת לטמפרטורה של80 מעלות, להוסיף את השוקולד, כאשר נמס לערבב.
לתת לתערובת להתקרר במקצת ולהוסיף ליקר קפה"דה קרינה"ולקרר למשך4-6 שעות
להוציא מהקירור, לתת לתערובת לחזור לטמפרטורת החדר ולגלגל ביחד עם הילדים כדורים קטנים.
לצפות את הכדורים בקקאו, אבקת סוכר או גרידת שוקולד (החלק האהוב על הילדים)

קונפי פירות
לחממם את הפירות בסיר קטן, להוסיף את הסוכר ולבשל עד אשר הפירות הופכות למבריקות

הגשה
מסדרים עם הילדים שכבות של שוקולד וטראפלס, מפזרים על הצלחת אבקת סוכר או שבבי שוקולד, ושמים בצד את הקונפי.
אפשר גם להפתיע בקינוח מותאם לאוירת החג ולסדר3 משולשים במבנה של פירמידה שבמרכזה מסתתר הטראפלס.

בתאבון, חג שמח וכשר.

צילום: דה קרינה
 

אין תגובות

השאר תגובה