לקראת חג שבועות: מחלבות הבוטיק המשפחתיות שלא הכרתם
אחת מהמסורות האהובות בחג שבועות היא אכילת מוצרי חלב. באזור הצפון הקרוב מסתתרות כמה ממחלבות הצאן המשפחתיות הבולטות בישראל. לקראת החג, מציעים למטיילים להכיר ולטעום כמה גבינות חדשות, להשתתף בסדנאות לילדים ופעילויות החג.
אחת המסורות האהובות בחג שבועות, אשר נחגגת כמעט בכל בית היא אכילת מאכלי חלב, ולאוהבי הגבינות זהו יום חג מיוחד. בנופים עוצרי נשימה באזור “הצפון הקרוב” של קציר החיטה וכרמי הזיתים, מסתתרות כמה ממחלבות הבוטיק המשובחות ביותר בישראל שהופכות את הכנת הגבינות לאמנות. לכל גבינה מאפיינים הייחודיים לה וכל גבן מתגאה במעשי ידיו.
מחלבות הבוטיק המשפחתיות, מכינות גבינה מתוך אהבה אמיתית למקצוע ורצון לייצר שלל גבינות, קשות ובשלות מחלב עזים וכבשים, בעלות הטעם הייחודי. הגבינות עשויות מרכיבים טבעיים בלבד ותוך הקפדה על תהליכי הייצור. לצד הגבינות תמיד ניתן לצרף כוס יין איכותי, מיקבי הבוטיק של האזור.
לקראת חג שבועות: מחלבות הבוטיק המשפחתיות שלא הכרתם :
חוות “עז עיז” במנחמיה, עמק המעיינות– חלב וגבינות צאן
חוות “עז – עיז” במנחמיה שבעמק המעיינות, מציעה הפנינג שבועות- חוויה בחווה לכל הגילאים, פעילות מהנה ליחידים, משפחות וקבוצות.משפחת וגנפלד- רינת ואסף, עברו לפני כעשור ממרכז הארץ לגליל כדי להגשים חלום, לגדל עיזים ולגבן גבינות איכותיות.
הפנינג שבועות חגיגי : שבת וראשון 11-12/6
בשעות 11:00, 13:00 פעילות הורים וילדים הכוללים סיפור הקמת המחלבה, צפייה בהכנת גבינה, סיפור על גדי מאוד מיוחד והכנת פיתה בטאבון עם כוס שוקו מחלב עיזים. פינת חי
מחיר: 25 ₪ למשתתף
לאורך שעות הפעילות מתקיימות סדנאות ילדים הכוללת הכנת מעדן, גלגול כדורי לבנה בתבלינים, הכנת עוגה אישית
מחיר: 20 ₪ לכל סדנא
בין השעות 10:00-17:00 בית קפה עם פלטת גבינות צאן, ירקות טריים ופוקצ’ה.
מכירת גבינות ומוצרי משק , עוגות גבינה ביתית, הפוך עזים ושוקו עזים.
מכירת גבינות במחלבה לכבוד החג:
5-8/6 ימים ראשון – רביעי , בין השעות 17:00-20:00
9-10/6 ימים חמישי ושישי , בין השעות 10:00-18:00
לפרטים נוספים: בנייד 053-7292996 ובדף הפייסבוק חוות עז עיז as is farm.
מחלבת “ברקנית” במושב כפר יחזקאל בסמוך לגלבוע
מיכל ואבינעם ברקין הקימו את החווה לפני כ-40 שנה והיו החלוצים הראשונים להקים מחלבה קטנה ומשפחתית שמייצרת גבינות צאן איכותיות, וכיום גם ילדיהם עובדים במחלבה, למרגלות הגלבוע.
למחלבה שמורה זכות ראשונים על החדרת גבינות הפרימיום וחינוך לגבינות מיוחדות תוצרת הארץ.
בתהליך הייצור דוגלים בדרך שמרנית ומתגאים בייצור אותן גבינות במשך ארבעה עשורים.
את הבסיס רכשו בצרפת ועם השנים אבינעם, הגבן-אומן, מוסיף לרפרטואר גבינות חדשות.
הגבינות משווקות ברחבי הארץ במעדניות וחנויות בוטיק וכמובן שיש את חנות המחלבה במשק.
במחלבה מייצרים 23 גבינות צאן (מחלב עיזים וכבשים) חצי קשות(כמו גבינת סנט מור,גבינת קממבר עיזים) וקשות(כמו גבינת תום עיזים,גבינת מנצ’גו מכבשים).
גבינת הדגל של ברקנית היא גבינת הסנט מור מחלב עיזים, אותה מייצרים מיום הקמת המחלבה
והמחמאה הגדולה ביותר בשבילנו היא כשאנשים אומרים לנו שטעמה הנהדר זהה לטעמה מזה 40 שנה.
החנות פתוחה בסופי שבוע (שישי-10.00-14.00 .שבת- 10.00-16 ) ניתן לקנות את מבחר הגבינות ואפשר גם לשבת וליהנות מפלטת גבינות עם לחם וירקות ומבחר יינות.
ניתן לערוך אירועים בחנות, כמו ימיי הולדת או פגישות באווירה אחרת (עד כ- 35 איש), וניתן לשלב גם ביקור במחלבה בתיאום מראש.
למידע נוסף ולהזמנות מיכל ברקין 050-4492799 ובדף הפייסבוק חנות מחלבת ברקנית