איך מחפשים עבודה ב-2017?
חיפוש עבודה בשנת 2017 כולל שימוש נרחב באתרי אינטרנט, לוחות דרושים ושירותי חברות השמה. השינויים המואצים בתחום ניכרים גם בתחומי לימוד מסוימים, כמו למשל משאבי אנוש, ויש להם השפעה על חברות במגזר הפרטי והציבורי. מה זה אומר על התפקיד הבא שלנו? הנה כל התשובות
איך מחפשים עבודה ב-2017? לפי נייר עבודה של אגף מחקר חברתי-כלכלי בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מחודש נובמבר 2010, שתי דרכי חיפוש העבודה הנפוצות ביותר בקרב הישראלים בשנים 1995-2007 היו חיפוש באמצעות חברים וקרובים וחיפוש באמצעות מודעות בעיתון או באינטרנט. השימוש בשירות התעסוקה הציבורי הגיע רק למקום ה-5, ויחד איתו ברשימה צוינו דרכים מסורתיות נוספות כמו ישירה למעסיק ולחברות כוח אדם.
המצב כיום מעט שונה מזה שתואר על ידי הלמ”ס בשנת 2010. האינטרנט עובר למרכז הבמה, הדרישה לעובדים מקצועיים עולה ותחום משאבי האנוש עובר תהפוכות. כמו כן, ניתן לראות בצורה ברורה יותר את החשיבות של חברות השמה וגורמים שמסוגלים לספק למעסיק את העובד שמתאים לו.
המרוויחות העיקריות: חברות השמה
ראשית, ארגז הכלים לחיפוש עבודה ב-2017 נשאר מגוון אבל עבר לא מעט שינויים. השימוש באינטרנט עומד היום בראש סדר העדיפויות והגיוס דרך הרשתות החברתיות הפך לא פחות נפוץ מאשר פנייה לחברות השמה.
הדרך של “חבר מביא חבר” אמנם עדיין נחשבת לאיכותית ביותר מבחינת המעסיק כי היא חוסכת לו זמן ומעלה את הסיכוי לגיוס מוצלח, אבל אף חברה לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על פייסבוק ולינקדאין. הרשתות החברתיות מאפשרות לבצע חיפוש ממוקד ולפנות לאנשים עם מאפיינים ותחומי עניין ספציפיים. מעסיקים משתמשים ברשתות החברתיות יחד עם אתרי הדרושים וכך חולשים על כמה שיותר אופציות בעת ועונה אחת.
שנית, גיוס עובדים הוא משימה קשה מכפי שנהוג לחשוב. עובד טוב שווה למעסיק הרבה כסף, ולכן המעסיקים משקיעים לא מעט משאבים בקיצור תהליכים וניצול הזדמנויות. בשנת 2017 זה ניכר בתגמול לחברות השמה. במילים אחרות, מעסיקים מוכנים לשלם אלפי שקלים בשנה על האפשרות לקבל השמת עובד מתאים לתפקיד עם דרישות מסוימות. מהבחינה הזו אין הבדל בין מעסיקים במגזר הפרטי והציבורי והמרוויחות העיקריות הן חברות ההשמה.
השינוי מתחיל בלימודים
אנשי מקצוע בתחום משאבי האנוש מבינים שאסור להם לקפוא על השמרים. הם רואים מקרוב את השינויים בשוק חיפוש העבודה, ומביאים לידי ביטוי את הכלים החדשים כבר במסלולי ההכשרה. לימודי משאבי אנוש נלמדים כיום תוך התייחסות ישירה לשינויים המואצים המתרחשים בתחום ויש להם חלק משמעותי בהצלחה.
כאן המקום לציין שביולי 2015 השתתפו כ-3 מיליון תושבים (מתוך 3.8 מיליון תושבים בני 25-64) בכוח העבודה בישראל (לפי מרכז המחקר והמידע במחלקה לפיקוח תקציבי של הכנסת). בשנים 2012-2014 עלה מספר המועסקים במשרה מלאה ב-6.8% ולכן השיטות הקיימות ככל הנראה משיגות תוצאות.