מלומקארונה: מתכון לעוגיות דבש ותבלינים לראש השנה

מתכון לעוגיות דבש: מחפשים קינוח דבש מיוחד וטעים לראש השנה? המתכון הבא במיוחד בשבילכם

מלומקארונה הן עוגיות רכות, במרקם של עוגה, מתוקות ומתובלות. מוגשות טבולות בסירופ דבש, עם אגוזים קצוצים. עוגיות אלה אופייניות לחג המולד, מכיוון שהן מתאימות לתקופת הצום בה אסור לצרוך מוצרים מהחי. מאותה סיבה הן מתאימות גם לטבעונים, ואפשר ליהנות מהן לאורך כל השנה.

מצרכים

לעוגיות:

250 גרם( 1¼ כוסות) סוכר
2 כוסות שמן זית
1 כף אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת ציפורן
קליפה מגוררת מ 1- תפוז
1 כף אבקת סודה לשתייה
2 כפות ברנדי (אם רוצים)
200 מ”ל מיץ תפוזים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 ק”ג קמח
2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ:

500 מ”ל מים
500 גרם סוכר
600 גרם ( 1½ כוסות) דבש

 

לפני שמתחילים

הבצק של העוגיות האלה הוא די קשה. לאחר הוספת הקמח, יהיה פשוט יותר ללוש אותו בידיים מאשר במיקסר. לבצק יהיה מרקם מעט שומני, אבל הוסיפו מעט קמח אם יש בכך צורך. סדרו את העוגיות בצפיפות לפני שאתם יוצקים עליהן את הסירופ, כדי להבטיח שהן, ולא התבנית, יקבלו כמה שיותר סירופ.

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל 180- מעלות.
  2. מקציפים במיקסר את הסוכר ושמן הזית. מוסיפים את הקינמון,הציפורן וקליפת התפוז.
  3. ממיסים בקערית את הסודה לשתייה עם הברנדי (אם משתמשים בו) ומיץ התפוזים. מוסיפים לתערובת וממשיכים להקציף. מוסיפים חצי מכמות אגוזי המלך ומערבבים.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (היזהרו מלישת יתר) הבצק צריך להיות מוצק, אך גמיש ושומני.
  5. יוצרים מהבצק כדורים אובליים קטנים. לוחצים בעדינות כל עוגייה על פומפייה דקה, כדי לתת לעוגיות צורה שתספוג את הסירופ בצורה הטובה ביותר.
  6. מסדרים את העוגיות בתבניות מרופדות בנייר אפייה, בלי שייגעו זו בזו. אופים כל תבנית 20 דקות, ומצננים. בזמן זה מכינים את הסירופ.
  7. הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והדבש. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ 10- דקות תוך כדי ערבוב, עד שהסירופ מסמיך מעט. הדבש עשוי לייצר קצף – המשיכו לערבב אם זה קורה.
  8. מסדרים את העוגיות שהתקררו בתבנית אפייה צמודות זו לזו, ויוצקים עליהן את הסירופ החם. ממתינים 3 דקות, כדי שהעוגיות יספגו את הסירופ. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים את האגוזים שנשארו ומגישים.

ושיהיה בתאבון!

אין תגובות

השאר תגובה