פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה: סיורים בין הסירים
פסטיבל אוכל כפרי של מטה יהודה חוזר למשך 4 סופי שבוע במהלכם תוכלו לבקר באזור ולטעום מטעמים ומאכלים שהכינו בשלנים ובשלניות מקומיים, אמנם אין בפסטיבל פעילויות לילדים אבל הזדמנות לשלב טיולים באזור, לבלות במרחבים פתוחים וכמובן להכיר לילדים מאכלים ומקומות חדשים…
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 18 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.
נושא הפסטיבל השנה הוא “אוכל. אנשים. בית” ובהתאם, אורחי הפסטיבל יוכלו לבקר אצל אנשים ובתים שונים מאוד האחד מן השני, כשלכל אחד הייחוד שלו, אבל לכולם אותה תשוקה – לאוכל טוב ולאירוח.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27 באפריל עד ה20 במאי, במהלך 4 סופי שבוע ובחג השבועות. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.
ההשראה לכל השפע הזה הוא נופיו של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.
המבקרים השנה יוכלו לבקר אצל רחל ואברהם קולברג, זוג חרדים המעבירים תרגולי יוגה בסטודיו מדהים מול הנוף, ולאחר התרגול ליהנות מארוחה הודית צמחונית, להגיע לקבלת שבת אצל איליה וסיגל מגנס, בביתם המורכב מקונטיינרים – איליה מנגן ושר וסיגל אחראית על הארוחה, אורן שמואלי יציע לחמי בוטיק מופלאים הישר מהמאפייה שלו הנמצאת בחצר הבית, יעל ואבי רוזנבוים יגישו שלל בשרים בסגנון ארגנטינאי בחצר ביתם, השוקוליטרית גליה לוי תציע טעימות שוקולד איכותי בחצר הייחודית של אביה – אמן הברזל והפסל ניסים לוי, שונטל שרביט דרמון תגיש במרפסת ארוחת טאג’ין מפוארת באותו אופן בו מגישים במשפחתה כבר דורות רבים, מוסא ויסמין ישתפו בסיפור חייהם המופלא לצד אוכל מופלא לא פחות, ועוד המון.
גם הבשלניות הוותיקות עוד מהוות חלק בתי נפרד מהפסטיבל. אסנת ולילי עזיז יגישו בביתן קובה ומנות מפתות מהמטבח הכורדי, עליה גבאי וזוהרה בן חמו יציעו מנפלאות המטבח המרוקאי, רינה לוי תביא לשולחן את המטבח הערבי ועוד.
בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו “סיורים בין הסירים” – טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי.
מחיר-130 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.
במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים. קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים, רביעיית smart jazz בבית ילין, רביעיית כלי קשת של צעירי הפילהרמונית ביקב הדר, יוסי וחברים מבשלים, ערב של יין שירה ואוכל בכרם ברק, ערב טברנה ב”יווניה שלי”, קבלת שבת בהשראת מגילת רות אצל גילה בשארי, סוף שבוע של אוכל קנייתי ואומנות מקומית בסטודיו אומנות בנעליים, תערוכה של האמן אריק טלאור ביקב קדמא, חגיגת גבינות, יין ומוזיקה במחלבת עיזה פזיזה, שוק אמני האוכל של סלואו פוד ירושלים יתארח בעין ראפה ומפגש מסקרן בין טוחן לאופה בקפה חממת הסחלבים.
גם לחובבי היין לא יחסרו אירועים. היקבים SPHERA, שורק ולה טרה פרומסה ישיקו יינות חדשים במהלך הפסטיבל, יקב שורק גם יקיים בפעם ה-10 את יריד יקבי הבית עם עשרות יקבים שיציגו סדרות קטנות ומוגבלות, ומסעדת מאג’דה תקיים שני ערבי גורמה של 5 מנות ו-5 יינות בשיתוף עם ייננים מקומיים: ניר שחם מיקב שורק וזאב דוניה מיקב סוסון ים.
רשימת המארחים והאירועים המלאה בפסטיבל
אוכלים בבית “לא משנה מאיזו עדה”…
הטאג’ין של שונטל
אלג’יר / צרפת / מרוקו / גבעת ישעיהו –
המסע המשפחתי של שונטל מוגש בארוחת הטאג’ין הביתית והמרהיבה. שונטל בת לשושלת מפוארת של מבשלות ומבשלים מארחת עם שמרית כלתה במרפסת נוף עדולמי יפיפה: בחר את הטאג’ין שלך- עופות בלימונים וריחן, או אולי בזיתים וזעפרן?, טאג’ין צמחוני של ירקות שורש, שקדים וצימוקים? או קלאסי: כדורי בשר בשזיפים, דלעת וקינמון? סלטים ירעננו את הארוחה, לחם בית יספוג רטבים, יין מקומי לצידו. סורבה ינקה את החך לקראת מתיקות עוגת הסולת מתכון מבית אמא.
גבעת ישעיהו 124 | שונטל שרביט דרמון
שישי < 11:00-16:00
שבת < 12:00-17:00
052-3850823
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
אלם בבית “לא משנה מאיזו עדה…”
הבית של אסנת- “מרק חיטה עם קובה וקארדי”
מרק בסימן שבועות, חמוץ מתוק ומלא כל טוב. מוגש עם יפראח, חמוצי הבית, אורז בגרגרי חומוס, תה שחור ועם הרבה שמחה והומור.
עגור | אסנת | כשר
שישי < 10:00-16:00
צמחוני < בהזמנה מראש
050-7510161 | 02-9912868
בהזמנה מראש // תשלום במזומן והמחאות
הקדרה של סבתא
רינה לוי בוחרת במטבח הערבי המקומי כמקור לקדרת המכשפה הטובה שהיא. המתחברים לעונה ולידה הבוטחת, מנות כמקלובה עסיסית וסינייה טבעונית מוגשות בחורש הטבעי מול נוף ההרים. משקה היביסקוס אדמדם ומבושם מרענן לקראת הבסבוסה המתוקה בנוסח הבית.
צפרירים | רינה לוי
כל השנה, שבת < 12:30-17:00
050-2583849 // 02-9921875
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
האוכל המרוקאי של עליה- “ממולאים מכל טוב הארץ”
בכישרון יוצרת עליה מטבח מרוקאי אישי, המשלב מסורת, עדכנות ובריאות. עליה מגישה ארוחת ממולאים בירק, בפרי,בתבשיל ובקינוחים. הפתעות לעין ולחך….
גפן | עליה גבאי | כשר
שישי 18.5 // 18.5 < 11:00-16:00
050-4508840 לוטם
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
הבית של זוהרה- “קוסקוס בלָבן, דגים באדום ולחם בית עגלגל”
אירוח בצבעי הפפריקה תוצרת הבית, ממטבחה המרוקאי מסורתי של האשה החמה. סלטים במלרע וקונפיטורות בהא הידיעה.
לוזית | זוהרה בן חמו | כשר
שישי, 18.5 < 11:00-16:00
דוד 053-5298179
זוהרה 053-4824282
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
הקובה של לילי עזיז– “קובה בלוף הבר ומחמצים משמחים”
מטבח כורדי ביתי מצוין. קציצות דשנות, מג’דרה, מרקי קובה במספר טעמים, ממולאים עסיסיים ועוד מטעמים מסורתיים.
זכריה | לילי עזיז | כשר
שישי 11.5 // 18.5 < 11:00-16:00
דניאלה 052-4499737
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
הבית של סלווה- “קראסים שמנמנים ועופות ממולאים”
סלווה ועוודאלה, מבשלים קלאסיקה ערבית ביתית, מקומית ועונתית. ירקות ממולאים, עלי גפן, לשון הבר, חצילונים, מקלובה, קראסים של תרד או בשר, מנסף של בשר כבש בקשיו ושקדים ברוטב יוגורט חם, עוגיות תמרים ב־ 12 תבלינים, סלטים בשפע ועוד מנות שמוגשות בחום שבאהבת האירוח.
עין נקובה | סלווה
שישי-שבת < 12:00-17:00
054-3373652 // 054-3355353/4
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
דודה לאה- “ארוחה בטעם של חיבוק”
דקיקה ונמרצת מתרוצצת לאה בביתה השופע אור, קטיפות וכלים יפים. היא מארחת, מפנקת ולא מפסיקה לחייך תוך כדי “מזיגת“ אוכל בשפע. לאה תגיש קוסקוס מרחף עם מפרום עסיסי. ממולאים מכל המינים. סלטים מרוקאים שוברי קלישאות בטעמם, חמוצים תוצרת בית, לימון כבוש כובש, פרנה מענגת וקונפיטורות לקינוח לצד תה נענע מרענן.
צור הדסה | לאה
שישי-שבת < 11:00-15:00
פתוח בימי שישי למכירת אוכל
052-5705283
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה, בהזמנה מראש
החיים בלבנט living in the levant
יסמין ומוסה משלבים מסר של סובלנות דתית ותרבותית באוכל ערבי כפרי מסורתי. הם מזמינים את המתארחים לשלב ארוחה בסיור כפרי-פלאחי, להתהלך בסמטאותיו, לבקר בשדה הירק ובמטע
הזיתים.
עין ראפה | יסמין ומוסא
שישי-שבת < 11:00 עד הערב
052-2878951 // 052-8283710
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה החל משישה מזמינים
ענת ושולי מארחים- “אויר הרים צלול, ריח תבשילים, יין ונוף קסום”.
ענת ושולי אוהבים לשמח ולארח, מבשלים בהשראת המטבח הירושלמי, ומטבחים אזוריים ומביקורים ברחבי העולם. מגישים סינייה בתרגום אישי , miniממולאים, ספינקופיתה )פילו עם תרד ופטה ( מעורב ירושלמי במעורבות אישית, ”קימה”-תבשיל שכבות ירושלמי, ”חציל של פעם”-מתכון מוותיקות המושב ויין הבית מיקב יהודה השכן והמצויין. הקינוחים של ענת מול הנוף ההררי מהווים סיום מענג.
שורש | שולי פלג
שישי-שבת < 12:00-20:00
02-5338141 // 050-2861349
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
ארוחת כיסונים ומאפים מהטאבון
בלב מושב כיסלון, מול נוף הרים עוצר נשימה, שימי, קונדיטור ושף מזה שנים רבות, בנה את ביתו וקבע בו חדר וחצרות לאירוח. לפסטיבל יכין ארוחה ובה שלל כיסונים ומאפים מהטאבון, סמוסות, פוקצ’ות, פיצה סביח, כיסי פילו ירקות, פיצה קלאסית לילדים, סלטים, מטבלים, מלאבי, שתיה חמה וקלה וכוס יין.
כיסלון | שימי סרן
שישי-שבת < 12:00-17:00
054-9777101
בהזמנה מראש. פתוח כל השנה לקבוצות
תשלום במזומן והמחאות
אצל יונה באהבה
יונה מארחת עם הלב בין קירות ביתה הקטן, המעוטרים בציוריה. התפריט במטבחה לקטני ושופע: מרק קובה סלק, חריימה, קוסקוס וסלטים שונים. מנת פתיחה לכבוד הפסטיבל: מאפה בצק עלים עם פטריות. פשוט וטעים.
אשתאול | יונה כהן
שישי-שבת < 11:00-18:00
052-5717624
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה
ברחוב הכפרי…
לאכול עם סחלבים
מבנה חממת הסחלבים הוקם לפני עשרות שנים ע”י יצחק נבט, חלוץ בתחום הסחלבים בארץ. בשנת 2017 החממה נסגרה סופית.
דוד ודניאלה זילברשטיין-אסלן, חברי הקיבוץ, הקימו מחדש את חממת הסחלבים יחד עם בית קפה-מסעדה בסגנון איטלקי. השימוש בתנור איטלקי מיוחד עם פיצות ופוקצ’ות מקמחים משובחים ומגוונים. בפסטיבל תוגש “פיצת הרי יהודה” עם עשבי תבלין וגבינות מקומיות. המקום מואר, ירוק ומעוצב עדכני /כפרי.
כל שישי בשעה 9:00 מוזמנים לסיור קצר בחממה ולהסבר על המקום וייחודו.
קפה חממת הסחלבים | מעלה החמישה
שישי < 7:00-15:00
02-5347500 // דניאלה 054-6686871
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פוד טראק masaeat- חוות “אחים למשק”
מתחם חווייתי של משפחת חכימי. מה- masaeat יוצאות מנות שף בסגנון הפודטראק העולמי: המבורגר אנטריקוט, המבורגר צמחוני ללא גלוטן, סושי מפורק, טורטיות מקסיקניות ועוד. D.J מלווים את כל שעות הפעילות. במקום מגדלים עשבי תבלין ומרפא. מוזמנים להנות ולקטוף בהנאה ובצניעות.
בכל שעה עגולה בימי שישי מפגש עם גידי חכימי הבעלים והיזם, והסבר על החווה המשפחתית.
בכניסה לכפר אוריה | כשר
חמישי < 17:00 עד חצות ויותר
שישי < 12.00 עד שעה לפני כניסת השבת
054-2244463
תשלום במזומן ואשראי
שוניניס | אוכל רחוב
שרה וטל שרביט הקימו מקום לאוכל רחוב, המדבר בשפה עדכנית ומשולב במרחב הכפרי המקומי, עם ניחוח כורדי מסורתי. מזמינים, לוקחים ויושבים מול נוף עדולם. בתפריט עראיס, מרק קובה עשיר, המבורגר הנטחן מ 3- סוגי נתחים במקום, “מסבחשווה” -שילוב של חומוס עם המילוי של הקובה ועוד,
קינוחי כוסות. ולפסטיבל: מלבי תורכי היישר מילדותו של טל בביתו בלוד.
בשישי מוגשות חלק מהמנות ומתקיימת מכירת אוכל לשבת.
שריגים ליאון | המרכז המסחרי | כשר
ראשון- חמישי < 12:00-22:00
שישי < 9:00-14:00
050-7559073 // 054-5590211
תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה כל השבוע
בתים: קצת אחרת
בית הקונטיינרים
מול נוף קדומים פתוח ונפלא, אתם מוזמנים לקבלת שבת שבה איליה מגנס ונירי דמסקי ינגנו וישירו. המפגש כולל ארוחה צמחונית נדיבה אותה מכינה סיגל, במטבח הביתי הפתוח. המקום מספק חווית אירוח ייחודית ואיכותית, שונה ומרתקת, בבית הבנוי מקונטיינרים ומבוסס על עקרונות אקולוגיים. המארחים, איליה מגנס, צייר ומוזיקאי בינלאומי מוכשר, וסיגל גבע מגנס, מדריכת טיולי ג’יפים וטרקים ברחבי העולם, מחברים אל עולמם במפגש מרתק..
לוזית | האשל 650 , בהרחבה
שישי < 27.4 // 11.5 < 14.30-16.30
052-8895906 // איליה 6943332 052-
בהזמנה מראש בלבד. מותנה במינימום משתתפים
קרנא קריא יוגה – יוגה וטעמים של בריאות
בסטודיו מעורר השראה, אל מול נוף בראשיתי קדום, רחל ואברהם קולברג, זוג חרדים, מלמדים איינגר יוגה. השילוב יחודי של רמת הוראה מקצועית וההיתוך בין חסידות ברסלב לבין הידע באיינגר יוגה מעניק חוויה יחודית ומאירה. אתם מוזמנים להתנסות בתרגול קצר )אין צורך בידע וכישורים קודמים( אשר בסיומו תוגש ארוחה קלה הנשענת על המטבח ההודי הצמחוני כנהוג בביתם. חוויה לגוף ולנפש.
נווה מיכאל | הזית 241 | כשר
שישי < 10:30-12:00 // 13:00-14:30
ליאור 054-6875441
רחל 054-4325677
בהרשמה מראש // תשלום במזומן
הסטודיו פתוח כל השנה
מחוברים לאדמה – מהשדה לצלחת
עדי יוגב – טאבון מקומי, פוקצ’ות בהשראת עדות העמק, העונה והגדל בה.
בצק מופלא הופך בידיה של עדי לפוקצ’ות עסיסיות-עם חריפות מבומביי, מתיקות טאג’ין ממרוקו, חמצמצות של קארדי כורדי, גבינה מקומית מעושנת, דבש ואזוב, פיצת הבית לילדים ועוד. שותים: בירות בוטיק בירו והסיידר של תומר וחמוטל. בחצר השופעת, הירוקה והמוצלת עם מוזיקה והמון שמחה.
אביעזר | עדי יוגב
שבת < 10:00-17:00 למעט שבת 5.5
052-5993340 // 052-5446584
תשלום במזומן
פתוח כל השנה באמצע השבוע
לקבוצות בהזמנה מראש | כשר
מאג’דה
מטבח ייחודי ואיכותי, המשלב את המטבח המקומי הערבי והמטבח הישראלי העכשווי. מיכל ברנס ויעקוב ברהום, מגישים תפריט עונתי ויומיומי מתחלף, הכולל תבשילי ירקות, גבינות, דגים ובשר. המסעדה ציורית )מעשה ידיו של יעקוב ברוך הכשרונות( בכפר הציורי מתבססת על תוצרת אזורית ויינות מיקבי הרי יהודה.
עין ראפה | מיכל ויעקוב
חמישי < 12:00-16:00
שישי < 9:00-23:00
שבת < 10:00-16:00
02-5797108
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
פתוח כל השנה בהזמנה מראש
“רשטא” – מסעדה “פלאחית” | מהאדמה לצלחת
מסעדת שף ערבית כפרית של רנם ברהום, שף וחקלאי. חומרי הגלם הם מקומיים עונתיים, כגון טלה, שמן זית, חמאה מעושנת, עשבי בר ופטריות שהוא קוטף בשדות וביערות הסמוכים.
פירוש השם” רשטא “הוא מאכל עדשים ואטריות ביתי מסורתי שיוגש בימי הפסטיבל. מנות ברוח המקום כמו סמבוסק חלקי פנים, פוכארה – תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, אפויים בכלי חרס עטוף בבצק על לבנים חמות לצד תבשיל חיטה ירוקה מעושנת.
עין ראפה | רנם ברהום
שלישי-חמישי < 12:00-24:00
שישי < 14:00-24:00
שבת < 9:00-24:00
02-9948520
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
בתוך הנוף, בתוך הירוק
טחינא – מפעל בוטיק לייצור טחינה
הטחינא של מיכל היא סיפור מיוחד. את סיפור הטחינה הייחודית בארץ, לצד היכרות מרתקת עם צמח השומשום, נגלה בביקור במפעל שהקימה. טעימות שונות מהטחינא, המופלאה בבריאותה ובטעמה, תוגשנה להשלמת חוויית האירוח.
פתוח כל השנה לקבוצות בתאום מראש
נתיב הל״ה | מיכל מלמד | כשר
שישי < בתאום מראש
שבת < 11:00-16:00
02-9900213
תשלום מזומן / אשראי / המחאות
לאדמה – מהשדה לצלחת
מחלבת עיזה פזיזה | משק צבן
מחלבה מאירה ומשפחתית המזמינה לארוחה שבמרכזה גבינות העיזים המגוונות והמשובחות של הגבן אלון צבן. לצדן תמצאו את מטבלי הבית, ירקות טריים, לחמי מחמצת, זיתי המשק וריבת חלב העיזים המיוחדת של המקום, יוגורטים מהמחלבה, יין, קפה ומיצים טבעיים. במקום דוכן חומוס ביתי טרי וטעים עם כל התוספות, כי הוא גם חלק מהמשפחה…וכך גם העיזים בדיר הסמוך, שמחות למבקרים…
גם הן חלק חשוב במשפחה…
טל שחר | כשר למהדרין
ראשון- שישי < 8:00-16:00
08-6102876
סיורים וסדנאות בהזמנה מראש
תשלום מזומן ואשראי
פתוח כל השנה לפרטיים ולקבוצות
בית ילין | קפה סיפור
בית הקפה בחצר הקסומה של בית ילין. הלה ויוסי בן חמו חדורי אהבת אירוח מגישים בעיקר מנות ביתיות, המשתמשות בחומרי גלם משובחים, לדוגמא פלטת גבינות ממחלבת בוטיק, “פסטטריה” עם כדורי גבינה ברוטב אדום, סביח עם ביצים חומות וארוחת בוקר.
סיבוב מוצא | בית ילין
שישי < 9:00-16:00
שבת < 10:30-19:30
הלה < 050-8386831
יוסף < 050-8386830
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
פתוח כל השנה בסופ״ש
לאכול ואלכוהול
“הסבים שותים” – מרתף יינות האזור
אניטה ואמיר מגישים כמו בשוויץ, רשטי – לביבת תפו”א לארוחת בוקר, מוגשת עם התוספות המיוחדות, בכלי אוכל הולמים. זו הזדמנות להכרות עם המטבח השוויצרי העממי המתחבר אל היינות הלבנים המבושמים של הרי יהודה. מקום ייחודי ואישי שיצרו אמיר ואניטה. הארוחה כוללת יין,
במחיר נוח וידידותי כמותם.
צור הדסה | הורד 316
שישי < 10:00-15:00 צמחוני /טבעוני
נגישות רק לחצר האירוח
054-4874898
בהזמנה מראש // אשראי/מזומן
יקב נבות, מבשלת פפו
מתחם אירוח יפיפה המגיש בראנץ’ חלבי עשיר בלב הכרם. מוטי בוהדנה מפליא בכל מעשה ידיו. יין, בירה וסיידר דובדבנים, פוקאצ’ות טעימות, סלטים מיוחדים, גבינות משובחות ממחלבת בוטיק וקינוחים מצויינים.
פתוח כל השנה בימי שישי
צלפון | מוטי ולילך בוהדנה | כשר
ימי שישי < מ 9:30- – לוודא שעת סגירה.
משתנה לפי כניסת השבת.
02-9992291 // 054-5304576
בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי
יקב קדמא
ביקב חוויה ייחודית המשלבת את היינות האיכותיים עם גבינות גורמה, לחמים ממאפיית בוטיק מקומית, סלטים והפתעות – הכל מוגש ביקב מרהיב ביופיו מול הנוף. לינה סלוצקין, בעלת היקב וילידת גיאורגיה, יצרה מטבל עגבניות מיובשות בשמן זית עם תיבול גיאורגי אופייני המיובא ישירות משווקי טביליסי (”חמלי סונלי”). בכך חיברה את הים התיכון לשורשיה הגיאורגים, כפי שעשתה עם כדי היין הענקיים, תוספת מקורית שלצד הגבינות והיין.
תערוכה בפסטיבל
אריק טלאור מתארח ביקב עם קו פסלי מתכת צבעונייים.
חמישי, 17.5 , 20:00 < מפגש אומן – אומן, יין וגבינות
כפר אוריה | יקב קדמא
ראשון-חמישי < 10:00-16:00
שישי-שבת < 11:00-15:00
בכל שעה עגולה סיור וטעימות בתשלום
02-9927894 // 054-9195156
בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי
משק יין הנס שטרנבך
מסעדה ים תיכונית כפרית במסורת ” slowfood ”, בסוכת גפנים הצופה, אל נופי הקסם של גבעות עדולם. גדי ושולה משלבים חומרי גלם מקומיים ועונתיים במקצוענות ויצירתיות.
נתענג בפסטיבל עם מנה ובה ארבעה סוגי שרקוטרי בשריים: ברזאולה, קורנד ביף, רוסט ביף ולשון כבושה. ביקב: סיורים, טעימות וקניית יין.
גבעת ישעיהו | גדי ושולה שטרנבך
שישי שבת < 10:00-18:00
02-9990162
רצוי להזמין מראש
תשלום מזומן / אשראי / צ׳ק
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
לה טרה פרומסה
יקב בוטיק ומסעדת שף משפחתית. סנדרו ואירית משלבים מסורות בישול מהמטבח האיטלקי והקוצ’יני עם מטבח מקומי ועונתי, “slow food” כהלכתו. הארוחות מלוות ביינות היקב מזנים יחודיים בעלי אופי איטלקי. מיוחד בפסטיבל בתוספת לתפריט הקבוע:
27-28.4 < מנות מהמטבח האיטלקי
4-5.5 < מנות מהמעשנה
11-12.5 < דגים
18-19.5 < מנות מהמטבח האיטלקי ובנוסף
ארוע ההשקה המסורתי בשבועות
19.5 “לבן פוגש אדום”
קיבוץ גת | סנדרו ואירית
חמישי < 19:00-22:00
שישי < 12:00-16:00 , 19:00-22:00
שבת < 12:00-17:00 שבועות < בתאום מראש
050-5684775
בהזמנה מראש // תשלום מזומן/אשראי/המחאות
בראנץ’ וטעימות ביקב מטלר
הבראנץ’ מתהדר באוכל ביתי ובגבינות בוטיק, שקשוקה, ממרחים, מזטים מעשה ידיה של לאה, סלטים, לאבנה וגבינות תוצרת בית. קינוח המלבי מוגש ברוטב העשוי מאחת מקונפיטרות העונתיות שרוקחת לאה. מוגש לצד בירות וסיידר של מטלר ויינות היקב.
בנוסף – סיור ביקב וטעימת יין.
עגור | לאה והיינץ
שבת < 10:00-18:00
054-4512045 // 050-2802554
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה בשבת
יקב כרם ברק: הבראנץ׳
יוסי רוזנברג יינן, גבן ואופה משלב בין אהבותיו במטבח ואהבתו לאנשים לכדי אירוח מפנק בנוף מרהיב של כרם ושדות.
27.4 < שישי שמח- מארחים את רעות ושני מ”סלון
אוכל”. מנות פופ אפ שיצאו לאורך היום, ומנות
מסורתיות עם אינטרפטציה מודרנית.
שישי 4.5 , 11.5 הבארנץ’ העשיר הקבוע
שישי 18.5 – מסיבת שבועות ביקב
בראנץ’ אביבי שכולל לחמים ומאפים, סלטים, מיני ירקות חמים, מטבלים וגבינות, זרי פרחים, מוזיקה משמחת, יינות היקב ועוד מיני הפתעות.
בקוע | יוסי רוזנברג | כשר
שישי < 9:00-17:00
052-6288591
בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי
פתוח כל השנה בימי שישי
יקב ספרה
סימה ודורון רב הון מארחים ביקב המזמין בעיצובו ובמרפסת נוף כפרית. היקב מתמקד בייצור יין לבן איכותי. כל פרט ביקב הוקם מתוך תפיסת עולם של עשייה לבנה: עשייה טבעית, שקופה, נקייה, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ותהליכים מדעיים ולצידם עבודה רגישה של אמן.
4.5 ההשקה השנתית של יקב SPHERA
גבעת ישעיהו | סימה ודורון
היין לא כשר, גבינות כשרות
שישי שבת < 10:00-15:00
02-9938577 // 054-5905727
תשלום במזומן / אשראי / המחאות
פתוח כל השנה בתאום מראש
מבשלת שריגים | בירגארדן
“וואלה, כמו באירופה”
לא הרחק מתל-עזקה, מקום בו נמצאו כדי בירה מלפני 2700 שנה, ממוקמת מבשלת בירות הבוטיק של שריגים. במקום בירגארדן מקסים עם בירה איכותית, זוכה בפרסים ומדליות מ 7- סוגים ואוכל מגוון שהולך טוב עם בירה כמו נקניקיות עסיסיות, שניצלונים, צ’יפס, פיצה ומרק כפרי בתוך לחם.
המבשלה פתוחה כל השנה לקבוצות בהזמנה מראש | כשר
שריגים ליאון | עופר ואוהד | בירה כשרה
שישי, שבת ושבועות 20.5 < 10:30-17:00
073-2725313
תשלום במזומן ואשראי
הבירגארדן פתוח בסופ״ש כל השנה
אנשי הלחם – המוציא לחם מן הארץ
“אישלחם”
“אישלחם” היא מאפייה קטנה ואיכותית במושב תעוז, אשר מתמחה בהכנת לחמי מחמצת וסוגי מאפים שונים. לחם כוסמין וזעתר, פרג ואגוזי לוז, ג’בטה כורכום שמן זית וטימין הם רק חלק ממגוון המאפים
המעניין והטעים שמציעה המאפייה בפסטיבל.
תעוז | משק 31 | אייל תמיר | כשר
שישי < 9:00-14:00
שני וחמישי בהזמנה מראש
054-8115272
תשלום במזומן // המחאות // bit
מאפיית “איש של לחם” מתארחת במשק 42
מאפיית “איש של לחם” מציעה לכם בפסטיבל אוכל אורגני טרי ובריא –סלטים מיוחדים וכריכים משובחים מלחמי השאור של המאפייה, פוקצ’ות צבעוניות, שלל מאפים מלוחים, ובמתוק-עוגות שמרים, עוגיות ועוד. במקום גם לחמים ומאפים ללא גלוטן. בנוסף – שפע של מוצרים לקחת הביתה: לחמים, ממרחים, עוגות ומאפים.
טל שחר משק 42
שישי < 9:00-15:00
עדו 054-8191514
קרול 050-3070355
תשלום במזומן
מאפיית ״ברדלי״
מאפיית לחמי בוטיק ממיטב המסורת הגרמנית והצרפתית. פיצה איטלקית ומאפי בוקר צרפתיים וכריכים. ארטיקים טרופיים טבעיים. בשבת < פיצה איטלקית, גלידה ובירה. מכירה מיוחדת של לחמים לשבועות.
שריגים ליאון | אורן שמואלי
שישי < 8:30-16:00
שבת < 11:00-18:00
050-5753548
בשבת < 050-6674468
תשלום במזומן // pay box // bit
פתוח כל השנה
האימפריה ההודית במטה יהודה
נורית ואיתי מבשלים הודו
חגיגת טעימות של 7 מנות: מהרי ההימליה בצפון ועד חופי קרלה הדרומיים, מפאני פורי ועד למאסלה דוסה. ארוחת שף עשויה היטב עם מגוון טעמים, באווירה ביתית, בלב משק ירוק. מאפים, מנות קארי, צ’אי וקינוח, כיד המלך.
בר גיורא | הרימון 3
שישי < 12:00-16:00
שבת < 12:00-18:00
050-7472775 // 052-8333844
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
הבית של טובה
טובה מבשלת על פי מתכונים ממטבח משפחתה שעלתה מקוצ’ין שבדרום הודו. הארוחה לוקחת אותנו אל עולם של תבלינים וטעמים קסומים. בארוחה מנות כגון דושה, צ’אטני, פוגאלאם )ירקות בעשבי תיבול(, בקר בבישול מיוחד, עופות ריחניים בבישול ארוך. וקינוח של טפיוקה בקוקוס.
מחסיה | משפחת סימון | כשר
שישי < 11:00-15:00
050-6382714
פתוח כל השנה באמצע השבוע-לקבוצות בהזמנה מראש
בהזמנה מראש // תשלום במזומן והמחאות
הריקשה | אוכל הודי
אוכל הודי אותנטי משלל ירקות ותבלינים צבעוניים. מזמינים מתפריט עשיר מנות כמו מלאי כופתה, אלו פלאק, דאל, סמוסות, פאקורות צ’אי וקינוחים מרעננים. הודו הקטנה מבית היוצר של חאן מילכה.
תעוז | תם שביט
054-2400863
תשלום במזומן
שבת < 5.5.18 // 19.5.18
משעה 13:00 ועד לתחתית הסיר
פתוח לקהל הרחב
אירוח כ״יד המלכה״ כל תפריט הריקשה
בארוחת בופה ״פיקס פרייס״
שבת < 12.5 // 13:00-15:00
שישי< 18.5 // 18:30-20:30
בהזמנה מראש
הציידים – אנשי הבשר והאש
“פלאנצ׳ה 56 ”
חגיגת בשרים, עופות ונקנקיות מהגריל ומהמעשנה. בחצרם המרווחת ובחיוך רחב, יאשי ודפי משתפים את אורחיהם בטעמי הפרובינציות של ארגנטינה -שמחת בשרים, צ’וריסוס, עופות מעושנים שתוכם ורוד ורך ועוד. קינוחים מסורתיים תוצרת הבית מסכמים חוויה מפתיעה באיכותה.
בית זית | משפחת סער
שבת < מ־ 12:00 עד שעות הערב
052-5865590
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
נפלאות הגריל הארגנטינאי
בחצר ביתנו היושב בפארק בריטניה, נגיש ארוחה המשלבת את המטבח הארגנטינאי (המון בשר!) עם מטבח ישראלי מקומי, ואת חיבתינו לארוח ולהכרויות חדשות… בשר משובח הנצלה לאיטו על גריל ענק, מבחר סלטים יצירתיים, ירקות בתנור, צ’וריסוס וכנפיים ברוטב. לצידם, בירה ויין מקומי, וקינוחים משובחים. מתאים לרעבים, שאינם ממהרים.
שריגים ליאון | יעל ואבי רוזנבוים
שישי-בתיאום מראש בלבד
שבת < מ־ 12:00 עד חשיכה
054-4341282 // 054-5987231
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה בהזמנה מראש // תשלום מזומן וצ׳ק
בחצר של עופר
מול נוף עוצר נשימה, מוגשים באהבה נתחי בשר משובחים מהמעשנה ומהגריל, לצד לחם שנאפה במקום, סלט מהגינה, מטבלים ועוד הפתעות. בליווי בירות בוטיק ויין מקומי.
מטע | עופר אביב
שישי < 12:00-17:00
שבת < 12:00-18:00
מטע \ עופר אביב \ 054-7910480 \ בהזמנה מראש\ תשלום במזומן
פתוח כל השנה, בהזמנה מראש
המתיקות שלפני ואחרי…
העוגות של אבא
בעמק קטן בין כרמים ושדות…שוכנת לה קונדיטוריה ביתית קטנה ובה מייצר אלעזר עוגות וקינוחים. אתם מוזמנים להצטרף לאחת משפע הסדנאות, למבוגרים ולמשפחות. או לעצור לטעימה ורכישה במקום. פירוט חלקי סדנאות: שמרים / מקרונים / קינוחי כוסות.
סדנאות לילדים: קרמבו / עוגיפלצת / קייקפופס
אביעזר | אלעזר
שישי-שבת < שעות שונות
050-6235436
תשלום במזומן
שבת 19.5 10.00-13.00 < סדנה לשבועות
מימי’ס קונדיטוריה בכפר
בקונדיטוריה המשפחתית המצוינת תוכלו לעצור לרגע מתוק (ואולי לשניים), להתענג ולרכוש מהשפע: מקרון מהטובים בארץ, עוגות בחושות, עוגות מוס, פס פסיפלורה, עוגות שוקולד עשירות, פאי פקאן, פאי לימון מפורסם, טריקולד, קונקורד ומארזי עוגיות. עוגות אישיות, גדולות וקטנות.
הכל טרי, מדויק וטעים מאד.
גבעת ישעיהו |
שישי < 9:00-15:00
02-9998278
תשלום אשראי// מזומן
פתוח כל השנה בימי שישי
הגלריה של סבא – caja chocolaterie
שילוב מחמם לב, מתוק ומרהיב בחצר משפחתית, בין גליה לוי השוקוליטרית המקורית והמחדשת ואביה האמן והפסל ניסים לוי, אוטודידקט ברוך כישרון ודמיון. בפסטיבל סיור עצמאי בגלריית הפסלים וחדר המורשת, ”כורדיסטן בקטן”-כפר שסיתת ניסים באבן גיר מזכרונות משפחתו. בסופו של הסיור ניתן לשלב מפגש טעימות מונחה מעולם השוקולד העשיר והשופע של גליה. ימי שישי, פעמיים ביום 10.00 < סיור עצמאי בחצר הפסלים, בגלריה ובחדר מורשת מפגש טעימות שוקולד ב 11.00-
סיור שני ב 13.00- , טעימות שוקולד ב 14.00-
צפרירים | מס’ 5 | כשר
גליה 052-3404536
הסיורים והמפגש בתשלום ובהזמנה מראש בלבד
תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות בתאום מראש
עינת ושטפן מארחים
רק בשבת -“קפה ומאפה גאולה”
גאולה אמה של עינת, תכבד בעוגות ועוגיות, מקמח חיטה ומקמח כוסמין, מעשי ידיה להתברך. לצידה מאקנה עם אוכל רחוב קנייתי מקורי: צ’אפטי עם רוטב קצ׳ומברי ואבקת באובב, ומהמרי -סופגניה אפריקאית והגבינות של הלן- גבינות עיזים אורגניות מעדר הרועה בחורש פתוח בעדולם.
שבת 10:30-18:00
ימי שישי סטודיו אמנות בנעליים פתוח
10:30-16:00
שריגים ליאון | סטודיו “אמנות בנעליים”
עינת 050-6897783
הסטודיו פתוח כל השנה בתאום מראש
גלריה קקאדו – מזון לנשמה ולרוח
בואו לבקר בגלריית קקאדו במושב צפרירים ולטעום ממגוון עיצובים וחפצי אמנות, רהיטים, שטיחי עץ ותכשיטים. הכל בציור יד מקורי ובעמידות לשימוש לאורך שנים. לרגל פסטיבל האוכל תערוכה ייחודית של כלים שימושיים. סדנאות יצירה מגוונות וטיולים בשמורות הטבע באזור בהדרכת מורה הדרך אהרון שחר.
צפרירים | גלריה קקאדו
שבת < 11:00-16:00 , ביקורים בגלריה
02-9998921 // אהרון 052-3477476
בהזמנה מראש מזומן // אשראי // המחאות פתוח לסדנאות וקבוצות < כל השנה
סועדים קבוע ובראנץ’ שישי-תמידי
בראנץ׳ מלון יד השמונה- בראנץ’ כפרי בנוף הררי
במסעדת המלון המשקיפה לנוף ציורי של הרי יהודה, מוגשת ארוחת הבראנץ׳ הידועה באיכות ובשפע מרכיביה: לחמים, גבינות משק, סלטים רעננים, דגים, פשטידות ועוד. הארוחה מוגשת במזנון ללא הגבלה.
לכבוד הפסטיבל כל אורח יתכבד בכוסית יין נתזים-קאוה.
יד השמונה
שישי < 9:00-12:30
02-5942000
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה, למעט חגים
מלון צובה “הבראנץ’ המתחדש”
הבראנץ’ העשיר משתבח בטאבון חדש עם מאפים מלאי טעם וריח. האוויר הצלול בראש ההר והנופים הנשקפים מהחלונות והמזנונים שבמקום מעוררים תאבון, שמחה והנאה.
ניתן לשלב במסגרת הבראנץ’ סיור יין ביקב צובה וסדנת טעימות יין בליווי יינן היקב פול דאב.
הסיור יוצא בשעה 10.00 מלובי המלון.
צובה | מלון צובה | כשר למהדרין
שישי < 10:00-14:00
02-5347090
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה
מוזה בהר
מסעדה מול נוף הרים פראי. מתאים להתחיל בשישי באחת מארוחות הבוקר המפתות כמו “בוקר מוזה” או “שקשוקה שורש” וממשיכים עם שפע מנות ממטבח שף יצירתי, בנוסח צרפתי- ים תיכוני.
בפסטיבל, יוגש צמד מאפי פילו משובחים לצד כוס יין, במחיר ידידותי.
שורש | מוזה בהר | כשר
ראשון-חמישי< 12:00-23:00
שישי < 9:00-17:00
02-6246897
תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה
ברבהר | קפה מסעדה
מרצ’י ואמיר, בהתמדה מלאת אהבה, הצמיחו ממטבחי אמותיהם מטבח עם אמירה אישית קולינארית – מנות צמחוניות, טבעוניות ובריאות מחומרי גלם של יצרני בוטיק מקומיים. במרפסת הנוף נבנה טאבון אבן שהגיע מאיטליה, בו אופים מאפים יחודיים כמאפה הבלקני המפורסם של המקום וכפיצה נפוליטנית
כהלכתה.
חניון נחל קטלב
ראשון-שבת < 9:00-19:00
02-5333889
תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה
פיצ’ונקה
מסעדה כפרית מקסימה, שהוקמה במבנה עתיק המשלב אבן ועץ, השוכן על צלע הר ומשקיף אל נוף מדהים של הרים ירוקים, יערות ונחלים. התפריט כפרי ומגוון ומציע שלל מנות כגון ארוחת בוקר כפרית, מגוון סלטים, כריכים, מבחר מנות עיקריות הכוללות בשרים משובחים, דגים ופסטות בליווי פוקצ’ות מהטאבון.
נס הרים | כשר
ראשון-חמישי < 10:30-22:30
שישי < עד שעה לפני כניסת שבת
02-5799904
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה
שביל עיזים
מסעדת שף חלבית. בראנץ’ שופע בנוף קסום של כרמי ענבים ושדות. מגוון עשיר של מנות חלביות המשלבות גבינות מפתות, פסטות משובחות ודגים כבושים. תפריט צהריים כשר למהדרין + בד״צ בית יוסף.
טל שחר | כשר למהדרין
ראשון-חמישי < 9:00-22:30
שישי < 9:00-12:00
בראנץ׳ שישי <
12:30 עד שעתיים לפני כניסת שבת
08-9495964
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח כל השנה
אירועים בפסטיבל
מטיילים ואוכלים
חאן מילכה
“על חוות בכלל ואחת ויחידה מסוגה בארצנו” מי הקים חוות? על איזה רקע ולמה? איך חיים ובמה מאמינים? סיור חוויתי עם הסברים וטעמים יחודיים, הצצה על חזון ומעשה שקורמים עור וגידים ממש כאן לידינו.
“מלקטים, לומדים, מבשלים ואוכלים” – כך, ממש בסדר הזה, מוזמנים לטייל ולהכיר צמחים ואנשים במרחב שפלת יהודה. נלקט ונבשל ונאכל ממטעמי האדמה הטובה הזאת.
שבת < 28.4 // 5.5 , 10:30-13:00
תעוז | מילכה מוזס
שישי < 27.4 // 4.5 < 10:30-13:00
בהרשמה מראש, מותנה במינימום משתתפים
052-4546434 // תשלום במזומן
טיול אופניים בפסטיבל האוכל
רכיבה, בירה וארוחה במבשלת שריגים ״בירגארדן״
נחנה בשריגים ונצא לרכיבה בסינגלים של כ־ 30 ק”מ בפארק בריטניה, סינגל עגור ומצפה משואה ומסלול קצר קל יותר בשבילים של כ־ 15 ק”מ. בסיום נחזור ל”מבשלת שריגים” לחגיגת בירות בוטיק ואוכל מקומי טעים.
מפגש 28.4 שבת 7:00- , סיום ב 11:00-
המחיר כולל חולצת מועדון, ארוחה וכוס בירת בוטיק של מבשלת שריגים.
בהרשמה מראש<
052-2588142 | רן גנור מועדון הרוכבים של MEDRAFT BIKING
בית ילין במוצא – המועצה לשימור אתרים
את סיפורו של המקום ההיסטורי החלוצי והמדהים הזה, בלב הגינות והבוסתנים תוכלו לשמוע בבית ילין.
סיור מודרך יצא כל שעה עגולה.
שישי, שבת < 11:00-15:00
עלות סמלית
02-5345443
אוכל פלוס: אמנות, מוזיקה, קבלת שבת, שירה
11.5 // 27.4 קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים
שישי < 14:30-16:30
איליה מגנס ונירי דמסקי ינגנו וישירו. המפגש כולל ארוחה צמחונית נדיבה.
לוזית | האשל 650 , בהרחבה. בהזמנה מראש בלבד. מותנה במינימום משתתפים
052-6943332 // 052-8895906
27.4 קפה וסיפור בית ילין
שישי < 12:30-14:30
רביעיית smart jaz במופע, כרטיסים במקום ו/או בהזמנה מראש, מחיר ידידותי.
סיבוב מוצא
הלה < 050-8386831
יוסי < 050-8386830
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
10.5 טברנה ב״יווניה שלי״
חמישי < בשעה 21:00
אירוע של אוכל, מוסיקת רמבטיקו חיה. מנגן בבוזוקי ושר תומר כץ, בגיטרה עידן אלמלם.
בתפריט יין ומזטים כמו ביוון.
תרום | להזמנות < תומר כץ < 054-6747852
תשלום במזומן
3.5 מוזיקה יין ואוכל ביקב הדר
חמישי < 20:00
רביעית כלי קשת של צעירי התזמורת הפילהרמונית בתכנית נפלאה. יצירות מאת היידן, רוסיני ובטהובן. קונצרט עם כוס יין תוצרת יקב הדר, בכרטיס אחד. נודלס בסגנון המזרח הרחוק בתוספת תשלום,
החל משעה 19.00 ועד תחילת הקונצרט.
עגור | להזמנות < 054-4612812 // תשלום במזומן
8.5 // 16.5 יוסי וחברים מבשלים | כרם ברק
מ 20:00- בשיתוף עם” סלון אוכל “- ערב גורמה מוקפד.
מנות בדגש על חומרים מקומיים בהטעמה ליינות היקב.
ערב בלתי נשכח, מצומצם ואקסקלוסיבי.
בקוע | כשר | להזמנות < יוסי < 052-6288591
מותנה במינימום נרשמים
27-28.4 סופ”ש ביקב | יקב שורק | קיבוץ נחשון
השקת יינות לבנים: בלאן דה נואר 2017 , סוביניון בלאן 2017 , רוזה 2017
27.4 “ שישי פלאו” עם שף ירון אורלב. פתוח 9:00-13:00
10:00-14:00 < 28.4שוקייה”-גבינות היקב” פתוח בשבת 10:00-14:00
״בציר טוב״ | אירועים והשקות יין
11-12.5 יריד יקבי הבית ביקב שורק
שישי- שבת < 10:00-15:00
יקב שורק בית ספר לעשיית יין מקיים בפעם ה־ 10 את יריד יקבי הבית.
עשרות יקבים יציגו ביריד את היינות המיוחדים שלהם, המיוצרים בסדרות
קטנות ומוגבלות. לצד דוכני היקבים יפעלו דוכני אוכל קטנים ומיוחדים,
גבינות, שמן זית, ליקרים.
הכניסה בתשלום כוללת כוס יין וטעימה חופשית מכל יינות המציגים.
נחשון | יקב שורק < 08-9450844
19.5 “לבן פוגש אדום” | לה טרה פרומסה
שבועות < 12:00-16:00
אירית וסנדרו פלגריני מזמינים להשקה חגיגית
של ריזלינג 2017 וורד המדבר 2015 .
ארוחה בהזמנה מראש.
גת | יקב מסעדה לה טרה פרומסה < 050-5684775
4.5 10:00-15:00 | השקה שנתית יקב SPHERA
סדרת היינות מבציר 2017 טעימה, מוסיקה חיה ו finger food
יקב SPHERA | גבעת ישעיהו < 054-6600595 // 054-5905727
בהרשמה מראש בדף הפייסבוק
14.5 ערב של יין, אוכל ושירה | כרם ברק
שני מ 20:00-
ערב שירים ישראלים משמחים מכל הזמנים, אוכל עשיר
וטעים ויינות שלא מפסיקים לזרום.
בקוע | כשר | להזמנות < יוסי < 052-6288591
11.5 קבלת שבת בהשראת “מגילת רות”.
שישי 11:00-13:00
רות המואביה זכתה להקים את שושלת בית דוד ואנחנו
מוזמנים לזכות בשעות של קסם. גילה בשארי מענגת בשירה
עברית ותימנית מופלאה וארוחה תימנית מסורתית.
ישעי | גילה בשארי | כשר
052-3226001 // 02-9914321
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
18.5 – בסימן שבועות
“חגיגת גבינות יין ומוזיקה בדיר העיזים”
שישי < 9:00-16:00
לכבוד החג ולסיום הפסטיבל, דוכני גבינות, יין ולחמי
מחמצת.
במה פתוחה למוזיקאים חובבים. יהיה שמח וטעים
מחלבת עיזה פזיזה | משק צבן | טל שחר
08-6102876
27.4 “שישי פלאו” עם שף ירון אורלב | יקב שורק
שישי < 9:00-13:00 |
שף ירון אורלב מתארח ביקב שורק לשישי של אוכל ויין טוב
מגוון מנות שף בשריות וחלביות המבוססות על תזונת הפלאו.
נחשון | יקב שורק < ירון אורלב 052-6703759 | תשלום מזומן ואשראי
שף בוטיק מתמחה באירועים ביקבים
אוכל ואמנות
11-12.5 עינת ושטפן אירוע אמנים
שישי < 10.30-16.00 // שבת < 10.30-18.00
סוף שבוע” מעשה ידיים “- אמנים, יוצרים ובעלי מלאכות עתיקות מציגים עבודותיהם. בחצרם של שטפן ועינת, בעלי הסטודיו המקומי “אמנות בנעליים” יוצגו עבודות נגרות, קדרות, קליעה, אריגה, טוויה, סנדלרות ועוד. מוזיקה חיה תלווה את היריד. לצד הקולינרי תדאג “גאולה”-קפה ומאפה, ולצידה מאקנה עם אוכל רחוב קנייתי מקורי: צ’אפטי ומהמרי והגבינות של הלן – גבינות עיזים אורגניות מעדר הרועה בחורש פתוח בעדולם.
להזמנת גבינות כל השנה 052-4689674
שריגים ליאון | כרמים 19
סטודיו אמנות בנעליים < 050-6897783
17.5 תערוכה בפסטיבל | יקב קדמא
חמישי, 20:00 < מפגש אומן
אומן, יין וגבינות
אריק טלאור אומן רב תחומי, תושב מטה יהודה,
מתארח ביקב עם קו פסלי מתכת המשלבים
צבעוניות במגוון רחב, היוצרים חגיגה ויזואלית
יוצאת דופן.
כפר אוריה | יקב קדמא
02-9927894 // 054-9195156
האוכל של היין:
מסע מקומי מופלא בהרי יהודה | מאג׳דה
יין פוגש אוכל, אוכל פוגש אנשים. מסעדת מאג’דה מארחת את ניר שחם יינן יקב שורק וזאב דונייה יינן יקב סוסון ים לערב שמח ומעורר השראה.
10.5 חמישי בשעה 19:00
“לצוד עם המינגווי”: זאב דוניה יגיש חמישה יינות נבחרים של סוסון ים, ואותם ילוו חמש מנות תואמות לרוחם וטעמם.
17.5 חמישי בשעה 19:00
“לצלול לכחול”: ניר שחם יגיש חמישה יינות נבחרים
של יקב שורק, ואותן ילוו חמש מנות תואמות לרוחם
ולטעמם.
עין ראפה | להרשמה < 02-5797108
מספר המקומות מוגבל
זאב דוניה | יינן ניר שחם | יינן
27.4 יום שישי | 9:00-11:00
“מה קורה כשטוחן ואופה נפגשים בחממת סחלבים”
מוזמנים למפגש מעשיר ומהנה עם אמנון ברזין, יזם ובעליה של
“טחנת קמח הארץ”, אחד האחראים על המהפכה בשוק קמחי העל
ובכלל בארץ.
במפגש נכיר טוחן עדכני, נחזה בהדגמה מעולמו ונתוודע לסוגי
קמחים שונים ולמאפייניהם.
מאיה חסון, אופת לחמי הבית, תטעים אותנו בלחמים שונים אותם
היא נוהגת להכין מקמחי הטחנה.
קפה חממת הסחלבים | מעלה החמישה
בהזמנה מראש, להרשמה ופרטים <
02-5347500 // דניאלה 054-6686871
המפגש בתשלום ידידותי, מוגבל במס’ המשתתפים.
11.5 | יום שישי | 10:00-17:00 שוק אמני האוכל של סלואו פוד ירושלים ביוזמתו של השף נדב מלין
מגיע במסגרת הפסטיבל להתארח בעין ראפה
אמני האוכל יגיעו עם מרכולתם לצד דוכני אוכל הרחוב מבית ׳לואיזה׳ לחגיגת אוכל מקורי, טעים ואמיתי.
בבית הספר הישן בעין ראפה, מול מסעדת מג׳דה והחיים בלבנט . במקום הכוונה לחניה
פרטי המקום
לוח הופעות
תאריך | שעה | שם המקום | טלפון |
---|