מתכון קל של פיצה להכין עם ילדים

מתכון לפיצה
פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי | צילום: יאיר אלדר

מתכון טעים וקל של פיצה מרגריטה להכין עם הילדים בבית. המתכון של השף ארז קומרובסקי, שיפתח לכם את שנת 2021 בכיף.

קבלו מתכון של השף ארז קומרובסקי לפיצה מרגריטה, טעימה וקלה להכנה. מתאים לאפייה עם ילדים, שיוכלו לעזור להכין את הבצק, לבחור ולהוסיף את התוספות לפני ההכנסה לתנור, וכמובן ליהנות ביחד מהפיצה הטעימה שיצאה לכם…

פיצה מרגריטה מתכון:

רכיבים

חומרים ל-6 פיצות אישיות.

לבצק:

  • 1 ק”ג קמח שמרים
  • שתיים וחצי כוסות מים (620 גרם)
  • כף וחצי שמן זית (20 גרם)

לרוטב:

  • קילו עגבניות בשלות מאוד, מקולפות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4-5 שיני שום
  • 1 כף עלי אורגנו
  • 1/3 כוס שמן זית (100 מ”ל)
  • מלח ופלפל לבן

לתוספות:

  • 100-200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כדורי מוצרלה פרסקה
  • מעט מלח גס
  • עלי בזיליקום
  • פטריות, תירס, זיתים וכל מה שאוהבים לשים על פיצה…
אופן ההכנה
  1.  מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לדים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
  3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
  4. מכינים רוטב עגבניות: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום 2-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.
  5. מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
  6. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.
  7. מורחים את הבצק בשכבה דקה למדי של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מפזרים גבינה מגוררת וקרעים של כדורי מוצרלה. מתבלים במעט מלח גס.
  8. מניחים נייר אפייה על האבן או התבנית ומעבירים אליו את הפיצה.
    אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

 

בריאות בקורונה
מכינים פיצה עם כל המשפחה… | צילום: Pexels

 

שיהיה בתיאבון!

לעוד מתכונים באתר סוגת: לחצו כאן…

אין תגובות

השאר תגובה