חורף של 100 פלוס חוויות לכל המשפחה באילת: החיים האמיתיים לעומת האינסטגרם
כמו בכל חורף, קפצנו גם השנה לאילת לראות מה חדש ולהכיר את הפעילויות והחוויות החדשות שמחכות למבקרים בעיר השמש הנצחית לגמרי בחינם. מתכננים להגיע לאילת בקרוב? כל מה שצריך זה רק להרשם מספיק זמן מראש כדי שלא תפספסו. 100 פלוס חוויות לכל המשפחה באילת 2024 – אז מה חדש השנה?
הפלגה ביאכטה, סדנת יצירה לכל המשפחה, סדנת בונסאי בפארק אופירה, מפגש בבית אילתי פתוח, מופע ריקוד אוריינטלי מול הים, סדנת סושי פירות, סיור אוכל וקולינריה כולל שוקולד דובאי המפורסם, סדנת אלכסנדר בגן הבוטני ובין לבין גם הכרות עם כמה מסעדות מפתיעות שרק המקומיים מכירים.. מה אומרים? הספק מכובד ל-24 שעות?
10.12.2024 ליאור אבולעפיה
בכתבה שכאן זכינו לבדוק 7 חוויות (מתוך ה-100 פלוס חוויות שמוצעות השנה בחינם באילת) ובדקנו אם מה שמבטיחים באתר זה מה שיש. אתם בטח מכירים את הטרנד שהיה פעם: החיים האמיתיים לעומת האינסטגרם… אז יצאנו לבדוק וחזרנו לספר איך באמת היה.
חורף של 100 פלוס חוויות בחינם לכל המשפחה באילת
אבל לפני שנצלול לחוויות, לטובת מי שלא מכיר נעצור ונספר על מה בכלל מדובר ומה זה אומר 100 פלוס חוויות בחינם? הרעיון התחיל לפני כמה שנים, כשבתיירות של אילת חיפשו תוכן שייתן למבקרים בעיר ערך מוסף במיוחד בחורף, בתקופה בה חלק מהאטרקציות הימיות אינן פעילות.
הרעיון של סיורי עומק חינמיים קיים בערים רבות בעולם בהם צמחו סיורי עומק שמחברים את המבקרים בעיר לתושבי המקום ולפעילויות וחוויות מיוחדות שלא רואים במדריכי התיירות הרשמיים.
אז מה באמת היה לעומת מה שמובטח באתר? בואו נראה:
את הבוקר פתחנו בשייט על יאכטה אולה הכייפית של הסקיפר מוטי הררי, שאפילו דאג שיפתחו לכבודנו את הגשר המפורסם של המרינה כדי שנוכל לצאת בבטחה אל הים הפתוח של המפרץ.
שייט ביאכטה בים האדום
מה הבטיחו? ההגדרה הרשמית של החוויה באתר התיירות: “הפלגה ביאכטה מפנקת בה תיהנו משיוט לצד חופי אילת, להירגע על משטחי השיזוף המפנקים, תזכו לעגון לצד ריף הדולפינים ולעצור לשחייה ושנירקול…”
מה היה? אז בהחלט במקרה הזה אפשר להגיד שבמקרה הזה ההבטחה מומשה וזה לא עוד מקרה של החיים האמיתיים לעומת האינסטגרם… זכינו להגיע לאילת באחד הימים היפים של החורף על רקע שמיים מנוקדים בעננים שהשתקפו במי המפרץ בצבעי הטורקיז לרגע היה אפשר לדמיין שאנחנו בהפלגה בדרך לכרתים או לחופי סיני. פשוט לא להאמין שבמרכז הארץ באותו בוקר היה גשום ואפור כמו לונדון באמצע החורף.
אז אמנם ויתרנו הפעם על החלק של קפיצות ראש למים – אבל עדיין חוויה, שעה קלה של שקט ומסאז לנשמה שכל כך צריכה התאווררות השנה. מאחר והגענו באיחור קל (היה דיליי, בטיסה איך לא?…) נאלצנו לוותר על החלק של העגינה מול ריף הדולפינים ופירססנו לצערנו די מהר בחזרה מבלי החלק של השנירקול והדולפינות המקפצות. לא לפני שעשינו כמה תמונות מביכות עם כובע של רב חובל ופוזות בחרטום הסירה בסגנון הסצינה הידועה מהטיטאניק…
בקיצור הבנתם את הרעיון – חוויה מומלצת במיוחד שהיא לא סתם אחת המבוקשות, אם תצליחו לתפוס מקום באחת ההפלגות כשאתם שם הרווחתם ובגדול.
איפה? מרינה אילת
מתי? לפי לוח הפעילויות באתר התיירות של אילת בהרשמה מראש של שבוע לפחות מראש.
שימו לב שילדים עד גיל 16, חייבים בליווי מבוגר ןמומלץ להגיע עם כובע, מגבת ובגד ים.
דרך אגב – אל תפספסו את הטיפ השווה שנתנו לנו המקומיים בסוף הכתבה.
חפשו באתר: שייט חוויתי ביאכטה במפרץ אילת
איך עושים בונסאי?
מה הבטיחו? “במהלך הסיור תוכלו ליהנות מהדגמה חווייתית של גיזום עץ בסגנון הבונסאי, ללמוד על תהליכי צמיחה בטבע ולגלות עולם חדש צומח…” אולי במבט ראשון לא נשמע כמו משהו מלהיב מדי לילדים או למישהו שאינו חובב גינון אבל…
מה היה בשטח? את אדם אנחנו כבר מכירים כמה שנים, איש עם לב רחב ונשמה גדולה שמוביל פרויקט מיוחד של גינון טיפולי ומנחה סדנאות לבני נוער באילת וגם למבוגרים עם פוסט טראומה. במפגש איתו בפארק אופירה שבאזור המלונות שמענו על הפרויקט שמציל שיחים ועצים שנעקרו בעקבות עבודות פיתוח ברחבי העיר והובאו אחר כבוד לפארק שם הם הופכים לצמחי בונסאי מקסימים בעזרת טיפול מסור של אדם וצוות המתנדבים שעוזר לו.
אז מה למדנו? קודם כל אדם גילה לנו שבאילת הכסף כן גדל על העצים (אם רק תתנו לעץ את השם הנכון שאנשים יקנו אותו…) אחר כך קיבלנו הסבר והדגמה קצרה איך אפשר להפוך כמעט כל עץ או שיח ליצירה של בונסאי, איך לגזום את הענפים, השרשים והעלים כדי לעצב את הצמח בצורה של עץ קטן והשראה לכלים שבהם אפשר לשתול את העץ (כוס פורצלן של סבתא גם תופסת). ואולי הכי חשוב זה החלק של היציאה לטבע, החיבור לצמחים ולגעת באדמה ולנשום זה מה שעוזר לכל כך הרבה אנשים במיוחד בימים אלו.. כי מסתבר שאנשים צריכים את העצים אולי אפילו יותר משהעצים צריכים אותנו… בקיצור הבנתם – אחלה פעילות ולא רק למחבקי עצים 🙂
איפה? פארק אופירה (באזור המלונות הצפוני של אילת)
חפשו באתר: בונסאי בפארק – סיור חוויתי בפארק אופירה – קישור כאן למטה בסוף הכתבה.
איך עושים סושי מתוק?
מה הבטיחו? מפגש במהלכו תוכלו לגלות את נפלאות הסושי פירות – פירות טריים בעיצובים מעוררי תיאבון, תזכו ליהנות מטעימות בריאות ותוכלו לגלות את סיפורה האישי הייחודי של ליאתי”…
מה היה באמת? הגענו אל אזור התעשייה הישן של אילת, שם בין מוסכים מאובקים ומפעלי אלומיניום מתחבא מקום חדש עם ווייב מבטיח של תיאלנד (כי לשם האילתים נוסעים כשיש להם חופש…) מקום מפתיע שמעוצב ברוח האינסטגרם.
ליאת עם הצחוק המתגלגל לימדה אותנו לגלגל סושי מתוק וטעים במיוחד שעשוי מפירות טריים. גילינו שזה ממש קל להכנה אז קבלו את המתכון:
חמרים:
דפי סויה צבעוניים
קרם קוקוס מתוק
פירות טריים
ההכנה: טסים לאילת, מקבלים מליאת דפי סויה צבעוניים (תודו שעם אצות זה פחות מתחבר), מורחים בעדינות על הדפים את הקרם קוקוס הסודי והלא מאוד מתוק שליאת מכינה. על קרם הקוקוס מסדרים את הפירות בשורה ומגלגלים עם מחצלת סושי. פורסים לפרוסות ומגישים לא לפני שטועמים את הקצוות כי כמו שליאת אומרת, זה באמת החלק הכי טעים…
אפשר גם להזמין ליאת מגשי פירות לאירועים או להגיע עצמאית ולרכוש במקום מגשי פירות ענקיים ושייקים או לתאם סדנאות בצורה עצמאית.
חייב להודות שאני נהיה קצת חשדן כשאני מגיע למקומות שעוצבו בשביל האינסטגרם עם עמדות צילום והכל אבל לזכות ליאת חשוב לציין שזה לא רק מקום עם תפאורה יפה. החוויה של מה שלומדים בסדנא והטעימות מפתיעות ובהחלט שווה להגיע. אפילו אם לא מצאתם מקום דרך 100 פלוס חוויות בחינם, באתר התיירות של אילת.
משך הסדנא – כשעה. גילאים: 15 פלוס (למרות שבטוח שגם ילדים יותר קטנים יהנו מהחוויה)
חפשו באתר התירות: פירות קסומים – מפגשי חוויתי מעורר טעמים
אישה של ים
מה הבטיחו? “מפגש עם בילי, תושבת אילת צבעונית, מרתקת ואישה רבת פעלים. שפית ימית, דייגת, מדריכת צלילה, סופרת ומשוררת. דרך השירים והסיפורים חושפת בילי סיפור חיים מרתק על אהבה, חלומות, ים ודגים ובעיקר על אהבתה הגדולה – אילת. מפגש מתובל בהומור לצד טעימות קולינריות של ים ”
מה היה באמת? אז ככה.. על פניו סיפור חייה של בילי טרובתי נשמע כמו סיפור חיים מרתק ומסקרן שמתחיל בקיבוץ בצפון, עובר דרך שירות צבאי בסיני שנשמע כמו סצינה מגבעת חלפון, עובר לאילת ולחיפוש זהב באמזונס כמו סצינה מהסרט להציל את שולי, חיים של שבע שנים על יאכטה בים התיכון וחוזרת אל ריף הדולפינים עם כמה סיפורים מהסוג של מה שקורה באילת כנראה צריך להשאר באילת… השאלה איך מצליחים להעביר סיפור חיים שלם במפגש קצר עם קבוצה שמגיעה לשמוע אותו.
במפגש בו אנחנו היינו, החלקים היפים היו הקטעים בהם בילי, שהיא ממש מוכשרת בכתיבה וכתבה עשרות ספרים, הקריאה קטעים ושירים מהספרים שהיא כתבה. החלק בו המפגש היה פתוח עם שאלות מהקהל שקצת הפריעו לה ברצף הסיפור פחות זרם לצערנו ולא היה מספיק ארוז ומדויק כדי להחזיק ערב שלם.
משך המפגש – כשעה. גילאים: קהל מבוגר (לא כתוב – אבל המפגש פחות מתאים לילדים ובני נוער)
חפשו: אישה של ים – סיפורי מסעות וטאפאסים מעולם הים
מופע אוריינטלי על החוף
מה הבטיחו? “מופע אוריינטלי קסום של תנועה ושחרור מהלב המשלב ריקוד מזרחי עתיק ועכשווי, תלבושות בעבודת יד, מוסיקה סוחפת ואווירת אלף לילה ולילה… ”
מה היה באמת? בפעם הקודמת פגשנו את אבישג אפרתי שהיא רקדנית, כוריאוגרפית ומורה למחול בסדנת ריקודים אוריינטלים שהתקיימה אי שם בחווה של בני בהרי אילת. סדנא שהיתה מעולה אגב, לפחות למי שלא הגיע אליה עם גב תפוס…
הפעם זה היה מופע שהתקיים בחוף ציון בקצה הדרומי של הטיילת והלוקיישן הפתוח הפך את החוויה למשהו שהוא יותר מופע תיירותי ופחות סדנת ריקוד (כי ביננו לא כולם יזרמו להצטרף לריקודי בטן באמצע הטיילת…) למרות שהיו קטעים שחלק מהקהל ואפילו ילדות שבמקרה נקלעו למקום הצטרפו לחגיגה.
המופע מדהים ובאמת נותן הרגשה שאתם חלק מסצינה מאלף לילה ולילה, גם אם לא תצטרפו לריקודים ותהנו מהמופע כמו הסולטן מחוף ציון עם ערק אשכוליות או מוחיטו מצויין.
איפה? חוף ציון (מסעדת חוף מיה) בהרשמה מראש
חפשו: Midbara – מופע מחול ואש אוריינטלי מרהיב
סדנת אלכסנדר בגן הבוטני
מה הבטיחו? “סדנה חווייתית ומעשירה על כיווני הצמיחה שלנו, מבוסס על שיטת אלכסנדר… סדנה בה נלמד להתמזג עם הטבע הקסום שבגן הבוטני ונעסוק ברכישת כלים ליציבה נינוחה וקלילה..”
מה היה באמת? הסדנא התחילה בשאלה מפתיעה: מי יודע איפה הצפון? כל אחד נעמד עם הפנים לכיוון אחר בו הוא חשב ששם הצפון וכן זה היה מביך כמו המצב של הוויז ברגע שעוברים את חיפה צפונה… גילינו כמה אנחנו לא מחוברים לכיווני הטבע ותלויים בטכנולוגיה שמובילה את החיים שלנו. אז השארנו את הניידים בצד, שמנו ספר על הראש (אל תשאלו אותי למה) הזזנו את הראש והעיניים למעלה ולמטה, הסתכלנו חכח כיווני השמיים כמו מצפן ולמדנו בקצרה את השיטה של אלכסנדר ליציבה טובה ובריאה.
בהחלט חוויה מתקנת לגב ורצועות בכתפיים, אולי לא מתאימה לכל אחד אבל בהחלט מתאימה למי שרוצה ללמוד דברים חדשים על עצמו ועל יציבה נכונה.
לפני או אחרי הסדנא אל תפספסו ותעשו סיור בגן הבוטני שהוא אחד המקומות הקסומים והפחות מוכרים באילת.
הסדנא לגילאי 16 פלוס. תגיעו עם בגדים נוחים לתירגול וגרביים תואמות.
איפה? הגן הבוטני של אילת – בהרשמה מראש
חפשו באתר: סדנת כיוונים בטבע בגן הבוטני
מפגש עם קדרית וסיבוב על האבניים
מה הבטיחו? “מפגש בהנחיית הקדרית והיוצרת טל גלבוע ארדון שתיקח אתכם אל עולמה ותספר לכם על התהליך להפוך לקדרית מקצועית, תוך הדגמה של הכנת כד באבניים… במהלך הסדנה תוכלו לחוות את מגע החומר והתנועה ע”י יצירה חווייתית במגוון טכניקות בעבודת יד”
מה היה באמת? הגענו להאנגר שנראה מבחוץ כמו עוד האנגר תעשייתי ובתוכו שולחנות ומדפים עמוסים בכלי חימר וקרמיקה בשלבי הכנה כאלה או אחרים שבמרכזו אובניים להכנת כלים. מאחר והגענו לטיעימה קצרה (בכל זאת צריך להספיק 100 פלוסב חוויות…) טל מתיישבת במהירות לצד האובניים ומדגימה בסיבוב מהפנט איך בכמה שניות גוש חומר הופך לכד ומדגימה לנו איך אפשר על ידי לחיצות מתוך הכלי ליצור ממנו צורה ייחודית ומעניינת.
משם עברנו לשולחן היצירה וכל אחד קיבל גוש חימר עגול ממנו התבקשנו להכין קוביה ועליה ליצור הטבעה של חמרים שהיו במקום – ההרגשה של לגעת בחומר וליצור ממנו משהו יצירתי תמיד מרגיעה וכייפית בכל גיל.
המשתתפים בסדנא המלאה ייקחו חלק בפרויקט אמנותי חברתי וייצרו פריט קרמי שישולב בפסל סביבתי שיוצג באילת.
אורך הסדנה כשעה וחצי והיא מתאימה מגילאי 18פלוס
חפשו באתר: סדנת מגע החימר – מפגש יצירתי
אוכל קדימה אוכל
מה הבטיחו? “סיור אל רחובות שוקקי חיים והיסטוריה מקומית עם תמהיל של חנויות חדשות וותיקות לצד בתי אוכל ומסעדות ותיקות … חוויה של ביקור באילת האמיתית והאותנטית העובר דרך מאפיית לחמים קטנה וייחודית, הכנאפה הכי טעים בארץ, פיתה אחת מלאה בטעמים ועוד…”
מה היה באמת? נפגשנו על המרפסת של ברוייטמן שם שמענו את סיפור המקום שהתחיל עם חזון של מישהו משוגע ללחם שפתח מקום בלוקיישן הכי לא הגיוני והצליח ובגדול. היום אין אילתי אחד שלא מכיר את המוסד הידוע והטעים שהטעמים שלו לא מביישים את המקומות הכי טובים בירושלים או בתל אביב. אחרי הפתיח טעמנו קצת מהלחמים המצויינים והבטחנו לעצמנו שלכאן עוד נחזור.
משם צעדנו דרך כמה רחובות פחות שוקקי חיים… אל מקום הכנאפה של זוהר חדש יחסית שפתח זוהר, שף מוכשר מהיישוב נין במקור, שעזב את העבודה בבתי המלון באילת והקים את אחד מהמקומות עם הכנאפה הכי טעימים בארץ. ועזבו את הכנאפה – הוא מכין שוקולד דובאי ששווה לנסוע בשבילו עד דובאי, או לפחות עד אילת.
למי שלא שמע, שוקולד דובאי זה משהו שכל ילד בטיקטוק כבר מכיר – שוקולד במילוי מושחת הכולל תערובת של פיסטוק ושערות קדאיף. כאן השוקולד הוא בלגי ואיכותי במיוחד והמינוס היחיד זה שאי אפשר לקחת אותו הביתה כי הוא ישר נמס בשמש האילתית. בקיצור עוד סיבה טובה לחזור לאילת.
משם התגלגלנו קלות אל פיתלה דוכן ברחוב הראשי שרוב הסיכויים שלא היינו עוצרים לידו אם לא היינו הולכים בעקבות יעל לרנר, כתבת תייירות שמדריכה סיורים אורבניים באילת ומגלה אפילו לאילתים מקומות שהם לא הכירו. כאן גילינו טעמים מעולים בפיתה ויש גם צמחוני, רעיון מעולה לצהריים על הדרך אפילו אם אתם מגיעים עם ילדים לאילת.
משם המשכנו במורד הרחוב הראשי והגענו אל קניון בסגנון שנות ה-80 שבקומת המרתף שלו מסתתרת חנות תבלינים מפתיעה שבה אפשר למצוא המון סוגי תבלינים. אנחנו העמסנו שם כמה חבילות של תה עלים במחירים של השוק במרקש או בבומביי וקיבלנו קצת טיפים לדרך. חשוב לציין שלא ברור עד עכשיו כמה קילו עלינו בעשרים וארבע שעות באילת.
איפה? מרכז העיר הישנה – שדרות התמרים
חפשו: סיור קולינרי מקומי בלב העיר
מה זה גלוקליזציה?
למדנו בסיור הפעם מילה חדשה – גלוקליזציה מילה שהיא חיבור בין לוקלי לגלובלי והפירוש שלה היא הפיכה של חוויות מקומיות שרק מקומיים מכירים לחוויה שגם תיירים מכל העולם יכולים להכיר ולהחבר אליה. כי ביננו מי לא רוצה לדעת את הסודות של המקומיים ולבלות במקומות הבאמת שווים ולא לקבל חוויה של פלסטיק שנראית אותו דבר בכל מקום?
חשוב לציין שיש באתר של תיירות אילת כל יום כמה וכמה פעילויות זמינות לגמרי בחינם, חלק מהחוויות במסגרת 100 פלוס חוויות לכל המשפחה באילת מתאימות גם למשפחות עם ילדים קטנים ובני נוער כמו משחק בריחה, סדנאות גרבובים, נגרות ועוד. חלק מהפעילוית מתאימות יותר לקהל של צעירים וחלקן לקהל היותר מבוגר. חלקן בשנטי וחלק מהחוויות לחובבי האטרקציות והאקסטרים – רק תבחרו לאן ותרשמו מספיק זמן מראש.
אז זהו להפעם – רק שלא תחשבו שנשארנו רעבים כי בין חוויה אחת לשניה הספקנו גם לבקר בשתי מסעדות שחשוב לנו לשתף שתוכלו להכיר בפםעם הבאה שאתם באילת:
הברנאז’ה של אילת
כי בין לבין גם נהננו מצהרים מעולה במקום שהאילתים לא מגלים עליו לאף אחד. אז תכירו את הבראנז’ה בית קפה מסעדה עם ווייב מעולה שממוקם בסמטא צדדית ליד אזור הבילויים הישן של העיר. לא מקום שהיינו מוצאים לבד אם לא היינו עם אילתים שהסכימו לשתף קצת מהסודות שלהם…
מצאנו מקום עם אווירה לא מחייבת של בית, מושלם למי שרוצה לשבת על קפה ולהתאוורר, לפתוח שולחן עם החברה’ או עם הילדים. בתפריט יש מנות ראשונות, כריכים, ארוחות בוקר וקערות אסאי, סלטים, פסטות ועיקריות בשריות וחלביות. המקום מקבל בידיים פתוחות לקוחות בכל מצבי הרוח – ארוחת בוקר קלה, קפה ועוגה, בראנץ’, ארוחת ערב או סתם דרינק באווירה טובה. אפילו ראינו שם כמה שביליסטיות ושבילסטים שפתחו שולחן רגע לפני שהם יוצאות לדרך אל הטרק הגדול צפונה. אנלנו הלכנו על ההמבורגר שהיה מעולה (ואל תפספסו את האיולי המעולה)
לצד המנות והקינוחים, בברנז’ה תמצאו גם מנות צמחוניות וטבעוניות ותפריט עשיר של אלכוהול ויין ואומרים שהאילתים מקבלים בבראנז’ה את השבת עם חריימה חריפה במידה הנכונה.
איפה? דרך יותם 9, אילת
מתי פתוח? ראשון עד שישי: 8:00-23:00 שבת 17:00-23:00
להזמנות ומשלוחים: 08-8649900
בדרך לטיילת עוצרים בטולום
חייב להודות שבטיול אחרי צבא נסענו למזרח ועדיין לא הגשמנו את החלום להגיע לחופי הטורקיז המושלמים של מקסיקו עם הפלמינגו שחושבים שהם חיות מחמד. אז עד שנגיע למקסיקו קפצנו למסעדת החוף טולום באילת (הפלמינגו המקומי חיכה לנו בפארק הצפרות) לערב של אוכל טוב DJ והופעות חיות.
החוף המעוצב של טולום ממוקם במרכז הטיילת ויש בו פינות ישיבה מוצלות, מקלחות וכניסה קרובה למים, החוף פועל מהבוקר ועד לשקיעה ובערב, הופך למקום בילוי אהוב על התיירים והאילתים. בערב שאנחנו הגענו חיכה לנו בטולום ערב של מוזיקה יוונית אוכל טוב, חברים ואווירה טובה קרוב לחוף של אילת אז מה צריך יותר מזה?
איפה? הטיילת של אילת
מתי פתוח? כל יום בין 10:00 ל-2:00 בלילה
להזמנת מקומות: 077-9386221
הטיפ של המקומיים: איך מזמינים חוויות בחינם? הלוז להרשמה של החוויות החינמיות מתפרסם כל שבוע מחדש בדיוק ביום ובשעה של הפעילות בשבוע הבא – אז גם אם נכנסתם וראיתם שאין מקומות במה שחיפשתם – תכנסו שוב לאתר בדיוק שבוע לפני התאריך שבו אתם מתוכננים להגיע לאילת ואולי תצליחו לתפוס מקומות לסיורים ולסדנאות החדשות.
אז איך מזמינים ב-100 פלוס חוויות בחינם באילת?
זה קל.. נכנסים לאתר של תיירות אילת, בוחרים תאריך מבוקש, נרשמים, משאירים פרטי אשראי לבטחון (זה חדש מהשנה וימומש רק אם תבריזו) ופשוטו תגיעו בתאריך שהזמנתם לפי הוראות ההגעה. במידה ולא תגיעו – אל תשכחו לבטל, אחרת תחוייבו בגובה ההזמנה.
להזמנת החוויה האילתית שלכם הכנסו לאתר: www.eilat.city
בקיצור, בפעם הבאה שאתם באילת וכדאי שזה יהיה לפני סוף מרץ, תכנסו לפני הנסיעה לאתר תאגיד התיירות של אילת ותבדקו איזה חוויות בחינם זמינות בתאריך שבו אתם מגיעים לעיר. במהלך היום וקצת שהיינו בעיר פגשנו כמה וכמה זוגות וקבוצות של חברים שהצליחו להנות מ-3 ואפילו 4 חוויות לגמרי בחינם במהלך השהות שלהם בעיר. כי מי שאומר שמשעמם באילת פשוט לא היה כאן בחורף.