פסטיבל האביב של זמן גליל מערבי 2025: חוזרים לטייל בגליל

פסטיבל האביב של זמן גליל מערבי יוצא החודש לדרך ומזמין את כולם לחזור ולטייל באזור היפה ולהנות ממפגשים של השראה בין קולינריה, אמנות וטבע בגליל המערבי ולפניו יתקיים יריד טעם הגליל. אל תשאירו את הילדים בבית – גם להם מגיע להנות מקצת אוויר הרים ואווירה גלילית של חופש.
2 אירועים אביביים מיוחדים יתקיימו החודש ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי בגליל: לקראת שבועות יתקיים יריד טעם הגליל עם ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים ואחריו יתקיים פסטיבל זמן גליל מערבי עם המון מפגשים וחיבורים מעניינים בין אנשים ומקומות לצד יין ואוכל טוב.
פסטיבל האביב של זמן גליל מערבי
פסטיבל אביב זמן גליל מערבי, הוא חגיגת אביב שהיא חגיגה של החיים עצמם, של סיפורים אנושיים, של טעמים ויצירה ושל השראה. במהלך 3 ימי סוף השבוע גדושים בפעילויות יחוו המטיילים בגליל מפגשים בין יוצרים וחיבורים מקוריים בין עולמות הקולינריה, האמנות, הרוח והטבע. בפינות חמד ייחודיות יתארחו בשלנים, אמנים, יוצרים ומדריכי סיורים, כולם חברי קהילה תיירותית אחת, השמחים לארח מחדש את עם ישראל בעונה הכי יפה שיש.
אז מה מחכה למגיעים לפסטיבל האביב שיתקיים במהלך סופ”ש של ה-22 במאי?
טעמים מהגליל
חוויות קולינריות מיוחדות במרחבי הגליל שיוצרים שפים, בשלניות ואופים מרחבי האזור. הסדנה של נוהאד ביסאן וחגית לידרור, יוצרות קולינריות שהתאהבו בשוקולד כל אחת בדרכה, יפגישו את המשתתפים, בבית אבן בלב הטבע הגלילי, עם שוקולד מסביב לעולם בו תלמדו להכין ממנו מטעמים מקוריים, מקוסטה ריקה עד דובאי, שאותם תקחו הביתה.

סדנת ליקוט, אפייה והכנת מילויים מיוחדים בקפה אחו בכליל שמארח את עדוש מבוסתן הגליל לבוקר של טעמים. כי מה יותר טוב מלפתוח את הבוקר בשדה ירוק בין עצי הזית כשברקע מוזיקה יוונית, להחזיק ביד כוס ערק עם עשבי תיבול, ולהכין חאצ’פורי מהסרטים או רוגלך מהאגדות?
אצל הקונדיטורית יערית שטרן ביישוב מורשת תתקיים ארוחת ערב ביחד עם סבתא מהא מחורפיש, במפגש חוצה תרבויות שכולל גלגול עלי גפן משותף, סיפור חיים, וארוחה דרוזית-קונדיטורית מרגשת.

ביקב פלך יתקיימו ביום שישי טעימות יין וגבינות מול הנוף עם היינן איתי ביי בה תטעמו מחמשת יינות היקב המלווים בגבינות גליליות מעולות ולחם מקומי משובח. אחרי הסדנא תוכלו לספר למה מסובבים את הכוס ותבינו טוב יותר את עולם היין המקצועי.
בערב אחר בקיבוץ כפר מסריק, קפה תומאס יארח את הזמרת אסנת ויצמן לערב אביבי של פריחה, מוזיקה ויין. בסלון מלכה
יחכה למבקרים ערב פיצות ובירות גליליות לחוויה קולינרית עם הפיציולו רועי הנקין.

אמנות ומפגשים עם יוצרים
הפסטיבל מפגיש את אורחי הפסטיבל עם עולם היצירה הגלילית: בתיאטרון זיקית במגדל תפן תוצג ההצגה משתפות, ולאחריה תתקיים שיחה עם היוצרות. בקיבוץ סאסא יתקיים מפגש מיוחד במפעל הגלידות של בוזה עם האמנית ורדה יתום, שתשתף על תהליך עבודתה, בשילוב טעימות מהגלידות הייחודיות.
בסטודיו של חסי נוה שבבוסתן הגליל תתקיים סדנה של יצירת תיקי מרפא יפניים בעיצוב אישי ורקיחת תכשירים טבעיים מצמחי מרפא בהנחייתה של תמרה מתמרה הרבס. במפגש תלמדו על צמח הקלנדולה וכוחות העל שלו, תתפרו אזומה בוקורו – תיק יפני בעיצוב אישי שיעטוף באהבה את מרקחות המרפא שהכנתם בסדנה.
בסטודיו של אמן חוטי הברזל קובי סיבוני בקיבוץ לוחמי הגטאות תתארח ד”ר שלומית זמיר, מהנדסת חומרים שעשתה הסבה לשוקולד ומביאה את היצירות של מבוטיק השוקולד Odette – חוויה ממש אל תפספסו.

המפגש בוחרות באור בקיבוץ כפר מסריק, מפגיש את תינה ח’טיב מבית המלבי המעולה בעכו עם יעל נתנאל, אמנית ופסלת. ערבייה ויהודייה שפרצו גבולות אישיים וחברתיים, בשיחה מעוררת השראה על התגברות, יזמות נשית ויצירה. גם פסוטה נפתחת למבקרים עם סיורים, טעימות ומפגשים עם נשים מקומיות פורצות דרך – בבית רימא – גלריה לאומנות, הפועלת בתוך בית משפחתי עתיק, שמפגיש בין תרבות, זיכרון ויצירה בהובלתה של רימא, ואצל אביבה חורי, בשלנית מחוננת עם סיפור חיים מרגש.

לאכול, לטייל ולרקוד
לא בהכרח בסדר הזה… לצד הסדנאות והמפגשים, מי שיגיע לגליל בימי הפסטיבל יוכל לשלב חוויות בטבע כמו מסלול הליכה בהר כמון בשילוב סדנת אפייה בדואית עם מאכלים אותנטיים וארוחה עשירה ואפילו כשרה, סיור בטבע ובתרבות בפסוטה, ואפילו סנפלינג אל עומק מערת זווית – חוויה אתגרית בהדרכת כרמית ארבל.
רוצים גם לרקוד? רקדניות להקת המחול הקיבוצית יופיעו על מרפסת מסעדת השף אדלינה, שנפתחה מחדש ומשקיפה אל נוף הפתוח של הים התיכון המבצבץ ברקע ואחריו תוגש ארוחת בראנץ’ גלילית משובחת בליווי למברוסקו משמח. בתפריט קרם חציל קלוי עם קצח, לאבנה בשמן זית, טבולה וסלט עלים, פריקי עם ירקות העונה, פסטה בשמן זית, סלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין, כבד עוף מוקפץ ביין מרסאלה ובצל עם פריקי, פרגית במרינדת זעתר עם פירה ועוד…

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי, 22-24 למאי, ברחבי הגליל
פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי

יריד טעם הגליל יקב כישור – כל הטעמים במקום אחד
עסקי התיירות הבוטיקים בגליל חוזרים לפעילות ואיתם גם מתחדשים בשעה טובה אירועי האביב של עמותת התיירות זמן גליל מערבי. יריד טעם הגליל ה-12, הוא יריד צבעוני, עם מוסיקה שמחה בלייב, בו תוצג מיטב תוצרת הגליל, יתקיים ביום שישי ה-16 במאי ביקב כישור.
ביריד יחכו למבקרים:
דוכני אוכל של יצרני בוטיק קולינריים:
- בוזה – גלידה גלילית
- חוות רום – גבינות בוטיק
- תושה בייקרי – מאפייה, קונדיטוריה ובית קפה באכזיב
- המטבח של מדלן – אוכל דרוזי
יקבים מקומיים, מזקקה ומבשלת בירה:
- בירה מלכה – מבשלת בירה גלילית
- משק אופיר – כרם ויקב בוטיק באלון הגליל
- מזקקת יוליוס – חניתה
- יקב שטרן – יקב בוטיק בתובל
- יקב לטם – יקב בוטיק אורגני בלוטם
- יקב כישור – כרם ויקב בוטיק בכישורית, בית לחיים

תוצרת גלילית:
- איה נטורל – קוסמטיקה טבעית על בסיס שמן זית
- לגעת בשדה – תוצרת עונתית טרייה
- סבון כישור – סבונים טבעיים ונרות בעבודת יד
- שיה פרחים – זרי פרחים יפהפיים
אומנות ואופנה ביריד:
- חסי נווה – צביעת בדים ומעשה טלאים
- Art192 – גלריית נשים יוצרות מהגליל
- קובי סיבוני – עיצוב ואומנות בחוטי ברזל
- פולה רייקין – סטודיו TIN TIME לאומנות, דימיון, קיימות ומה שביניהם
happy hour להורים וסדנאות לילדים
הילדים ייהנו מסדנאות יצירה מהנות של סטודיו כביסה צבעונית להכנת צירות בעבודת יד ואיפור איפור פנים וצמות עם דבי מן. מי שיהיה במקום בשעה 14:00 ייהנה גם מדרינק ללא תשלום במסגרת happy hour שיתקיים במהלך היריד.
יריד טעם הגליל, 16 במאי 2025, ביקב כישור.
כניסה חופשית בהרשמה מראש באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי
להרשמה ליריד לחצו כאן…
פסטיבל האביב של זמן גליל מערבי ויריד טעם הגליל
יריד טעם הגליל
איפה ומתי? יקב כישור ביום שישי ה-16 במאי 2025
פסטיבל אביב זמן גליל מערבי
איפה ומתי? ברחבי הגליל המערבי בסופ”ש של ה-22–24 במאי 2025
למידע נוסף והרשמה לפעילויות בפסטיבל באתר זמן גליל מערבי www.westgalil.org.il
פרטי המקום
מחירים
לוח הופעות
| תאריך | שעה | שם המקום | טלפון |
|---|
















































