מתכון לסחלב
11.1.2012המסעדה הקטנה
פעם בשביל סחלב טוב היינו נוסעים עד יפו או לעיר העתיקה בירושלים – היום מסתבר שאפשר להשיג את הלבן הלבן הזה אפילו בקפה גרג שצרפו את התשובה החורפית למלבי לתפריט משקאות החורף המחממים שלהם. אבל אם במקרה ממש גשום או מושלג בחוץ, ולא בא לכם לצאת מהבית, נדב מרום השף של קפה גרג מגלה לנו את המתכון שלו לסחלב מתוק כמו פעם:
חומרים לסחלב:
250מ"ל חלב קר
1כף גדושה סוכר
1כף קורנפלור מהולה ברבע כוס חלב קר
1כפית תמצית מי ורדים
1כף גדושה קוקוס קלוי
1כף אגוזים קצוצים דק (לילדים מעל גיל5 בלבד!)
מעט קינמון
אז איך מכינים את הסחלב?
להרתיח את החלב והסוכר, כאשר מגיע לרתיחה, להוסיף את הקורנפלור המומס בחלב ולערבב היטב.
להנמיך את האש ולקראת רתיחה נוספת, להוסיף את מי הורדים ולבשל עד הגעה לסמיכות הרצויה.
להעביר לכוס. להוסיף את הקוקוס, האגוזים ומעט קינמון – בתאבון.
ואם הגשם הפסיק ובא לכם לצאת – חוץ מהסחלב הזה, תוכלו להתחמם
בקפה גרג עם משקאות שוקולד חמים בטעמי שוקולד לבן או מריר, מוקה,
אספרסו, קקאו וטעמים נוספים. הסחלב עולה בין 17 ל-19 ש"ח.
צילם: אסף לב.