מעדן חיטה בחלב לט"ו בשבט

מעדן חיטה בחלב עם פירות יבשים קליל שאפשר להכין עם הילדים באווירת החג באדיבות השף מוריס מונייר לכ-6-8 סועדים:

זמן הכנה:5 דקות, זמן בישול: 20 דקות, זמן השריה: 10שעות.

מצרכים:
500גר’ חיטה מלאה
מים להשרייה ולבישול
כוס וחצי (300 גר’) סוכר
1פחית חלב קוקוס
2שקיות סוכר וניל

לקישוט:
שבבי קוקוס מיובש
חופן צימוקים
חופן צנוברים קלויים
חופן אגוזים קצוצים
קינמון טחון

הכנה:
1. משרים את החיטה בקערה עם ליטר וחצי מים למשך הלילה (ולא פחות מ-10 שעות)
2. שוטפים את החיטה במסננת ומבשלים בסיר בינוני עם2 ליטר מים על אש קטנה מאוד, כשעתיים
3. אחרי שעה וחצי לערך, מוסיפים את הסוכר, חלב הקוקוס וסוכר-וניל עד להמסתם
4. מצננים ומכניסים למקרר

הגשה:
מחלקים למנות בכוסות או קעריות, ומפזרים מעל את הפירות היבשים והקינמון הטחון.

מתכונים לט"ו בשבט, קינוחי שף, מתכוני חיטה מלאה, קינוחים עם חיטה מלאה, קינוחים בריאים
חיטה מלאה בחלב ופירות יבשים. צילומים: דניאל לילה.

מונייר הינו קייטרינג חלבי בסגנון אירופאי המביא אליכם יצירות מופת קולינאריות משובחות. קייטרינג האיכות מונייר נולד מתוך מפגש קולינארי בין השף הצרפתי מוריס מונייר לבין הקייטרר הישראלי רפאל טרגן. השף מוריס מונייר, כיהן כשף השגרירות הצרפתית במשך12 שנים והוא אמן Finger Foodיחיד מסוגו.

 

אין תגובות

השאר תגובה