מתכוני גבינה ושוקולד לשבועות
מסתבר שגם אוהבי השוקולד יכולים להנות בשבועות – מגלית אלפרט מחוות השוקולד"גליתא"שבדגניה ב’ הגיעו אלינו שני מתכונים של שוקולד וגבינה קלילים וחגיגיים:
טעם של ילדות בקיבוץ -שמנת שוקולד
חמרים:
400מ"ל שמנת חמוצה
200מ"ל לבן או גיל
100גרם שוקולד מריר מומס
כפית תמצית וניל
הכנה:
מערבבים את השמנת והלבן ומחממים במיקרו כדקה או מוצאים אותם כ-20 דקות לפני ההכנה.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים טוב טוב
מוסיפים את תמצית הוניל והטעם מושלם.
אם תצליחו להתאפק -שומרים במקרר בכלי סגור
לא להיבהל מהחימום במיקרו – אם אתם לא רוצים לקבל מרקם שמזכיר חול- רצוי שהשוקולד החם לא יחטוף שוק טמפרטורה במפגש עם שמנת קרירה אלא מסה חמימה וסימפטית…
המתקדמים יוסיפו200 גרם פקאנים מסוכרים (לגילאי 5 ומעלה) או100 גרם מחית נוגט
נישנושוקולד של גליתא – חטיפי גבינות ושוקולד
חמרים
200גרם גבינת עיזים קשה
50גרם גבינת פרמזן מגוררת
150גרם שוקולד מריר או חלב
ההכנה
מערבבים את גבינת העיזים והפרמזן לבצק גבינה יציב
בידיים לחות קורצים עיגולים (הכייף של הילדים)
מניחים את העיגולים על מגש במקרר להתקרר
בינתיים ממיסים השוקולד
הדרך המומלצת היא בשיטה של בן מרי, כלומר סיר בתוך סיר עם מים על הגז (הורים בלבד!)
יש לערבב את השוקולד טוב טוב בזמן שהוא על הגז, וכאשר הוא90% מומס יש להוריד מהגז
ולהמשיך לערבב על השיש.
מוצאים את כדורי הגבינה מהמקרר ובעזרת מזלג וטובלים אותם בשוקולד המומס ומניחים על נייר פרגמנט , כדי שהשוקולד יתקשה.
ניתן להכניס למקרר כדי לזרז את תהליך ההתקשות של השוקולד.
מגישים קר.
המתקדמים יוסיפו50 גרם אגוזי לוז מרוסקים גס (לגילאי 5 ומעלה)
המתכונים באדיבות גלית מחוות השוקולד"גליתא"שבקיבוץ דגניה ב’ בצפון שחוגגת את חג השבועות בהכנת סלסלות טנא אישיות משוקולד.
לפרטים נוספים עלגליתא חוות השוקולד…