מתכון לעוגיות ביסקוטי

מתכון לעוגיות ביסקוטי – חטיף עשיר ומשביע שמתאים במיוחד לארוחה המפסקת שלפני יום כיפור וגם סתם לכל השנה שאפשר להכין עם הילדים. שימו לב – העוגיות מכילות שקדים ואגוזים ומתאימות לילדים בגילאי5 ומעלה בלבד.


חומרים לביסקוטי

300גרם קמח לבן
150גרם סוכר לבן
3ביצים
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפייה
60גרם שקדים שלמים
60גרם אגוזי לוז
30גרם צימוקים כהים


אז איך מכינים עוגיות ביסקוטי?

מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

מכניסים עם הילדים לקערת המערבל החשמלי את הקמח, הסוכר, הביצים, המלח ואבקת האפייה.
הורים – מערבבים באמצעות קרס הלישה במהירות איטית, במשך3 דקות.

מוסיפים את השקדים, אגוזי הלוז והצימוקים ומערבבים במהירות בינונית במשך3 דקות נוספות.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מגלגלים עם הילדים לצורת כדור ויוצרים ממנו כיכר מוארכת באורך30 סנטימטר.

מעבירים את הכיכר בזהירות למגש האפייה ומכניסים אותה למקרר למשך כחצי שעה.

מחממים את התנור לחום של170 מעלות. מוציאים את המגש מן המקרר ומכניסים מיד לתנור למשך 30 דקות.

מניחים לכיכר להתקרר על רשת מתכת במשך30 דקות ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות נוספות.

מוציאים את הכיכר מן המקפיא ומניחים אותה על קרש חיתוך. בעזרת סכין חד פורסים פרוסות בעובי חצי סנטימטר.

מניחים את הפרוסות על מגש אפייה ומחזירים אותן לתנור, ל-15 דקות נוספות. מניחים לעוגיות להתקרר על רשת מתכת.

מאחסנים בכלי אטום (העוגיות טובות וטעימות למאכל במשך שבועיים).

בתאבון!

המתכון באדיבות השף יניב לוזון ממרכז האירועים קסיופיאה בהרצליה פיתוח.

 

אין תגובות

השאר תגובה