מתכון לסופגניות

סופגניות לחנוכה – מתכון להכנת ספינג’, הסופגניות המרוקאיות המוכרות, מתכון לצ’ורוס -סופגניות מכסיקניות מפתיעות וגם מתכון להכנת סופגניות קלאסיות כמו פעם, כולם ללא מרכיבים חלביים.

המתכונים לסופגניות ולמאכלים רבים נוספים, נאספו במשך השנים על ידי מירי ליבוביץ’ שרוסטר, מחברת הספרפרווהששמה בו דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם.


מתכון לספינג’ -סופגניות מרוקאיות

מתכון להכנת כ-35 יחידות ספינג’

החמרים
1ק”ג קמח
50גרם שמרים (שקית שמרית)
4כוסות מים פושרים
1כפית שטוחה מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה: קערית סוכר

אז איך מכינים ספינג’?
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם2 כוסות מים פושרים. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים כ – 10דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת.
בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.
מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר, ונהנים מכל ביס. לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

מתכון לסופגיות ספינג'
הספינג’ שמגיע אחרי החגים

מתכון לסופגניות קלאסיות
מתכון לכ-30 סופגניות
הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת – ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה.

חמרים לבצק
1ק"ג קמח
½כוס סוכר
50גר’ שמרים (1 שקית שמרית)
1כף שטוחה מלח
1ביצה,
4חלמונים
3כפות שמן קנולה
 ½ 1כוסות מים פושרים
1כף ברנדי
1כפית תמצית וניל אמיתי
גרדת לימון דקה.
שמן קנולה לטיגון עמוק.
למילוי:ריבת תות, פטל או פירות יער איכותית.
לקישוט:אבקת סוכר
 

איך מכינים סופגניות?
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה3 דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
מחלקים את הבצק ל -30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם
ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ-3 שעות
במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
מטגנים4 סופגניות כל פעם, כ-2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם, חג שמח!

מתכון לסופגניות סבתא - עם ריבה אדומה ואבקת סוכר
סופגניות מבית סבתא

מתכון לצ’ורוס – סופגניות מקסיקניות
את הסופגניות המקסיקאיות מירי טעמה לראשונה דווקא בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים.
אלו הם סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד שעכשיו עשו עליה וגיור כהלכה ומככבות עכשיו גם אצלה בבית בחנוכה.
מתכון לכ-30 יחידות

החמרים
100גר’ מרגרינה בטעם חמאה,1 כוס מים, ½כפית מלח, ¼ 1קמח,3 ביצים, 1 כוס סוכר, שמן קנולה לטיגון.

איך מכינים סופגניות צ’ורוס?
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט,
ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר½ 1ס"מ. מזלפים לשמן החם רצועות באורך15 ס"מ, חותכים את הרצועה במספריים, מטגנים
כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.
זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מייד.

מתכון לצורוס - סופגניות ממקסיקו
צ’ורוס – הספינג’ של דרום אמריקה

חג שמח ובתיאבון

המתכונים באדיבות מירי ליבוביץ’ שרוסטר, מחברת הספרפרווה, בהוצאת אורנית.
פרווה הוא ספר מתכונים חדש שכולל300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב.
הספר מתאים לשומרי כשרות אבל גם למי שמארח מדי פעם אורחים שנוהגים להפריד בין בשר וחלב
ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם להנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

 

אין תגובות

השאר תגובה