טרט ריקוטה לשבועות

לקראת שבועות, השף גילי חיים, היועץ הקולינארי של מחלבות גד, הכין במיוחד מתכון לעוגת טרט ריקוטה שתעשה לכם את החג:

חומרים לבצק:
250גרם קמח
100גרם חמאה
50גרם סוכר
1ביצה טרופה
קמצוץ מלח

למילוי:
40גרם שוקולד מריר קצוץ
2חלמונים
150גרם סוכר
500גרם ריקוטה טריה

הכנת הבצק:
לעבד את החמאה עם הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פרורים.
להוסיף את הביצה ולעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד, לעטוף ולהניח במקרר כשעה.

הכנת המילוי:
לטרוף את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם, למעוך את הגבינה עם מזלג ולהוסיף
אותה לתערובת הביצים ולהוסיף את השוקולד.

לחמם את התנור140 מעלות, להניח על התבנית את הבצק ולרדד אותו לעובי של 1-1.5
ס’מ , אותה פעולה יש לעשות גם על דפנות התבנית. את הבצק הנותר( ¼ מהכמות)
יש לשמור בצד.

לשפוך את תערובת הגבינה לעוגה ולמרוח אותה באופן שווה. מהבצק הנותר יוצרים
רצועות בעובי2 ס’מ ומקשטים את העוגה. לאפות עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל
להשחים  (30-40דקות)

להגיש קר.

 

אין תגובות

השאר תגובה