מתכון לסופגניות בתנור
מתכון חם מהתנור לסופגניות אפויות טעימות וצבעוניות שהגיע אלינו מתנוריLofra האיטלקיים, מתכון שאינו דורש טיגון ואפשר להכין אותו ביחד עם הילדים:
מצרכים:
1/2כוס סוכר
1ביצה
1קובית שמרים (טריים)/1 שקית שמרית/ 2 כפות שמרים יבשים
100ג’ חמאה- להפשיר או להמס עד שתהיה רכה מאוד
1/2ק"ג קמח -שקית קמח קטנה
שקית סוכר וניל
מעט מלח
200מ"ל חלב פושר
ריבת תות/ פטל ריבת חלב קרם וניל ממרח שוקולד/פיסטוקים טחונים
אבקת סוכר
תבנית שקעים – מומלץ תבנית מסיליקון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החלב, הסוכר,1/2 כוס קמח (לא את כל הכמות) והשמרים.
מניחים לתערובת במשך20 דקות, עד שהבצק תופח.
מוסיפים לתערובת את החמאה, הביצה, סוכר הוניל, הקמח הנותר, המלח (ניתן לגרד מעט קליפת לימון) ולשים את התערובת עד שהבצק במיטבו.
משמנים מעט את הידיים ולשים את בצק בעדינות, כך שתיווצר שכבת שמן דקה על החלק החיצוני שלו.
מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת
משאירים את הבצק לתפוח עד שנפחו יכפיל את עצמו
מחלקים את הכמות לשתיים.
-להזרקת הריבה : מרדדים עם המערוך גוש בצק עד שיהיה בעובי של1.5 ס"מ, ויוצרים עיגולים באמצעות כוס הפוכה.
אם רוצים לאפות את הריבה בתוך הסופגניות: מרדדים את הבצק עד שיהיה בערך בעובי1 ס"מ. באמצעות כוס יוצרים עיגולים על מחצית מהבצק, במרכז כל עיגול מניחים כפית של ריבה. מקפלים את חלקו השני של הבצק כך שיש תחתיו בליטות של ריבה. יוצרים עיגולים סביב כל בליטה כזו באמצעות כוס הפוכה- כך שנוצר עיגול תחתון, עיגול עליון וביניהם ריבה. הכוס ההפוכה מדביקה את העיגולים זה לזה וכך יוצרת את צורת הסופגניה.
-משמנים את מגש השקעים באמצעות ספריי שמן או במריחת מעט שמן.
-מניחים את הסופגניות זו לצד זו. חשוב מאוד להשאיר ביניהן מרווחים כדי שהסופגניות יוכלו לתפוח.
-מכסים את המגש במגבת על מנת שיתפחו הסופגניות
-מחממים תנור לחום גבוה של200 מעלות ומכניסים את המגשים לתנור כשהוא חם.
-אופים במשך20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות גוון צהוב- חום יפה והן תפוחות.
-ניתן לאפות את הסופגניות עם הריבה וכשהן מתקררות לפזר עליהן אבקת סוכר ומעל פרורי פיסטוק טחונים ולהגיש, ניתן להזריק את הריבה לתוך הסופגניות עם מזרק או שקית זילוף.
המתכון באדיבות תנוריLofraמאיטליה