מתכון עוגת תפוזים בחושה

סדנאות אפיה בקניון פתח תקווה

26.1.2012המסעדה הקטנה

הגשם שבחוץ מזכיר לנו שעונת ההדרים בשיאה וזה זמן מעולה להכין עם הילדים בבית או בגן, מתכונים עם פירות הדר. קבלו שני מתכונים קלילים להכנה עם הילדים ששלחה אלינו תמי, המעבירה את סדנאות"מבשלים עם תמי"בקניון שרונים:

עוגת תפוזים בחושה

החומרים
½ 1כוסות סוכר
¾כוס שמן קנולה
3ביצים
2שקיות אבקת אפיה
2שקיות סוכר וניל
¾כוס קוקוס טחון
½ 2כוסות קמח
1כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

ההכנה
• מחממים תנור לחום בינוני180-200 מעלות.
• בקערה גדולה שמים את החומרים לפי הסדר הבא ומתחילים לערבב: שמן, ביצים, סוכר, סוכר וניל. בהמשך מוסיפים את הקוקוס ומיץ התפוזים ולבסוף את אבקת האפייה והקמח עד לקבלת עיסה אחידה.
• משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה.
• יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-40-50 דקות.
• אחרי שהעוגה מוכנה יש אפשרות להוסיף: ½כוס מיץ תפוזים טרי מעורבב עם2 כפות אבקת סוכר. לשפוך על העוגה בעודה חמה.


עוגיות פריכות עם ריבה וקליפות תפוזים

חמרים
100גרם חמאה רכה
¼כוס סוכר
1ביצה
2כוסות קמח
½שקית אבקת אפיה

חומרים למילוי
150גרם קליפות הדרים מסוכרות
4כפות ריבת תפוזים או מכל סוג אחר

ההכנה
• שמים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, הביצה, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים תוך כדי לישה לבצק אחיד.
• מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של 2-3 מ"מ.
• מורחים כל עלה בריבה ומעל מפזרים1/3 מכמות קליפות ההדרים המסוכרות.
• מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי3 מ"מ.
• מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה
• אופים בחום בינוני כ-10-15 דקות.

את תמי ואת סדנת הבישול לילדים, מבשלים עם תמי, תוכלו לפגוש מדי יום שלישי בקניון שרונים, בין השעות17:00-19:00.

 

אין תגובות

השאר תגובה