מתכונים קרירים וקלילים לימי הקיץ החמים
קבלו מספר רעיונות למתכונים קלילים ומצננים לימי הקיץ החמים, שיעזרו לכם ולילדים לעבור את הקיץ מבלי לעלות במשקל:
צזיקי:
מתכון לסלט יווני מרענן עם יוגורט ומלפפונים.
גביע יוגורט3% (200 מ”ל)
2מלפפונים בינוניים מגורדים
כף שמיר קצוץ
שן שום כתושה
כפית שמן זית
רבע לימון סחוט
מלח
מלח
מערבבים את כל החומרים ואוכלים.
מוזלי:
אחד המאכלים הטרנדים שנכנסו חזק לתפריטי בתי הקפה בשנים האחרונות הוא המוזלי.
גביע יוגורט1.5%
2כפות גרנולה מוכנה או ביתית
פירות חתוכים לקוביות (לדוגמא-1/2 תפוח + 1/2 נקטרינה + ומספר תותים או ענבים)
כפית דבש או סילאן- לא חובה
מערבבים את כל החומרים ונהנים מכל ביס.
שייק פירות:
שאנחנו מזמינים בבית קפה/מסעדות שייק פירות הוא בד”כ עשיר בסוכר בעקבות תוספת של מיי-סוכר למשקה. בבית תוכלו להכין שייק בריא יותר ומשביע.
כוס חלב(200 מ”ל)/מיץ תפוזים סחוט
בננה
בננה
2תמרים
קוביות קרח
ניתן לשדרג ע”י הוספת- כפית סילאן/דבש וכפית טחינה גולמית
מכניסים את החומרים (פרט לקוביות הקרח) לבלנדר (אפשר גם להכין עם בלנדר ידני), מעבדים את החומרים עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים לכוס ומוסיפים את קוביות הקרח.
קפה קר:
קפה קר או כמו שאנו נוהגים לקרוא לו – אייס קפה, הוא משקה עתיר קלוריות, כ-300 קלוריות לכוס גדולה, וגם הגרסה הדיאטטית שלו מכילה כ-140 קלוריות לכוס. אז אם אנחנו לא רוצים לוותר המשקה המרענן אבל כן על הקלוריות, אפשר להכין גרסה באמת דיאטטית וטעימה בבית:
כוס חלב(200 מ”ל)
כפית שטוחה קפה נמס
ממתיק סוכר מלאכותי–נוזל, אבקה (לפי טעם)
ממתיק סוכר מלאכותי–נוזל, אבקה (לפי טעם)
קרח מרוסק (חצי כוס)
ניתן לשדרג ע”י הוספה של מעדן תענוג דל שומן בטעם שוקולד ולערבב את כל החומרים בבלנדר.
מערבבים את כל הרכיבים ושותים לרוויה.
קרטיבים ביתיים:
להכנת קרטיבים בבית יש הרבה יתרונות- קלים להכנה, דלים בקלוריות, בריאים וזולים יותר מארטיקים קנויים, והכי כיף שאפשר לגוון ולהכין מהם בכל הצבעים, המינים והטעמים.
את המתכונים לקרטיבים חילקתי לשניים- לעצלנים שבנינו ולמשקיענים: כל מה שצריך הוא תבניות סיליקון לארטיקים או אפשר אפילו להכין בכוסות חד פעמיות ולשים בתוכן מקלות ארטיק (ממש כמו שהיינו מכינים פעם).
לעצלנים:
2חומרים בלבד: תרכיז *דייאט בטעם אהוב ומים.
מכינים מיץ מהחומרים לפי הטעם ושופכים לתבניות הארטיק
מכניסים למקפיא וממתינים מספר שעות. שהארטיקים קפאו ניתן להוציא, לאכול ולהתקרר.
מכניסים למקפיא וממתינים מספר שעות. שהארטיקים קפאו ניתן להוציא, לאכול ולהתקרר.
לילדים מומלץ להכין מתרכיז רגיל ללא ממתיקים מלאכותיים.
למשקיענים:
יוגורט במתיקות מעודנת1.5%
פרי אהוב- למשל:15תותים/2 אפרסקים/ 2 נקטרינות
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק ושופכים לתבנית הארטיקים.
ניתן להכניס גם כמה חתיכות פרי פנימה ליצירת עניין.
מקפיאים למשך שעתיים עד שלוש שעות והארטיקים מוכנים לזלילה.
באדיבות: מורן מוסלי-קילזי, דיאטנית קלינית במועדון רעננה וסגנית מנהלת תחום תזונה ברשת הולמס פלייס.