קיצור החופש הגדול לבתי הספר היסודיים

החופש הגדול כבר כאן: קורס אינטרנטי להורים
החופש הגדול כבר כאן: קורס אינטרנטי להורים

28.11.2013סופר מאמי

תחת הכותרת"לוקחים אחריות: פותחים את בתי הספר בקיץ"התקיימה הבוקר מסיבת עיתונאים במשרד החינוך בה הוכרז על תכנית"בתי ספר של החופש הגדול"שיפעלו עד ה-21 ביולי. בתי הספר שיצטרפו לתכנית כבר השנה יפעלו בין השעות8:00-13:00 ויתקיימו בהם פעילויות תרבות, העשרה לימודית, חוגים, ימי שיא בנושאים ערכיים.

לראשונה יקוצר החופש הגדול בישראל העומד כיום על55 ימי חופשה, אחרי הקיצור ב-5 ימים שהחל בשנת הלימודים הנוכחית, במהלכה ימי החופשה שקוצצו, הומרו בימי חופשה נוספים שפוזרו במהלך השנה ויצרו חופשת יום כיפור-סוכות ארוכה, שהקשתה על החזרה לשיגרת הלימודים, עם תחילת שנת הלימודים, מיד עם סיום החופש הגדול. 

במסיבת עיתונאים שהתקיימה הבוקר במשרד החינוך הודיעו על קיצור היסטורי של החופש הגדול לתלמידי בתי הספר התיכוניים והציגו את החלופות לתעסוקת תלמידי בתי הספר במהלך ימי החופש הגדול שיקוצרו.

האם לוח החופשות והחגים לשנת2014-2015 יציע בשורה להורים העובדים? כל הפרטים כאן:

מי יהנה מקיצור החופש הגדול?
התכנית המלאה לקיצור החופש הגדול מיועדת לילדים בכיתות בתי הספר היסודיים עד כיתה ה’.

שלב ראשון: החל מהחופש הגדול הקרוב (קיץ2014) ישתתפו בתכנית כל ילדים כיתות א’ ו- ב’ ועוד כ-30,000 תלמידי כיתות ג’ ו-ד’ בחינוך הציבורי.

שלב שני: בשנתיים הבאות (החל מקיץ2015) תורחב התוכנית לילדי הגנים ולכיתות ג’, ד’ ו-ה’ באופן מלא.

להחלטה שפורסמה מחר יש השלכה על ציבור רחב של הורים, לילדי בתי הספר היסודיים, למקומות העבודה וגם למפעילי הקייטנות שהיוו את האלטרנטיבה של מרבית ההורים, בעיקר לחודש הראשון של החופש הגדול, ביולי.
המשמעות: הקלה בנטל התשלומים של ההורים של לפחות1,000 ש"ח בחסכון על קייטנות, מטפלות ומסגרות אלטרנטיביות.

ההחלטה מהווה בשורה להורים ולתלמידים בישראל ולראשונה, משרד החינוך יפתח את בתי הספר גם בחופשת הקיץ.  מדובר בתכנית, אשר מהוה המשך ישיר לתפיסה"מחנכים מסביב לשעון",לפיה מערכת החינוך לוקחת אחריות על ילדי ישראל, על פי המיתוג החדש של המשרד במשך7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה.

שר האוצר, יאיר לפיד, שר החינוך, הרב שי פירון ושר הרווחה, מאיר כהן, הכריזו היום, על פתיחתם של"בתי ספר של החופש הגדול",אשר יפעלו החל מהקיץ הקרוב(תשע"ד),מהתאריך ה-1 ביולי ועד ה- 21 ביולי, בין השעות 08:00 – 13:00,במשך חמישה ימים בשבוע (א-ה). בתי הספר יפעלו בכל רחבי הארץ בבתי הספר הציבוריים, בהנחיית פרחי הוראה ומדריכים מקצועיים.  
התכנית תפעל באופן הדרגתי, כאשר בקיץ הקרוב(תשע"ד)ישולבו בתכנית תלמידי כיתות א’ ו-ב’, מכל רחבי הארץ. בנוסף, יצטרפו עוד כ-30,000 תלמידי כיתות ג’-ה’ מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. בשנתיים הבאות (תשע"ה, תשע"ו)תורחב התכנית גם לילדי הגנים ולתלמידי כיתות ג’, ד’ ו- ה’, באופן מלא. 

"בתי הספר של החופש הגדול"יכללו התנסויות חווייתיות, למידה מגוונת באמצעות חוגי העשרה, ספורט, חינוך סביבתי ומעורבות חברתית, למידה באמצעות מרכזי למידה אינטראקטיביים, מועדון קריאה וסדנת כתיבה יוצרת. כמו כן, ישולבו בפעילויות ימי שיא סביב נושאים ערכיים. 

התכנית תקל על נטל התשלומים של ההורים ותחסוך לכל משפחה סכום כולל של עד כ-1,000 ₪, לילד. התכנית מעניקה שוויון הזדמנויות ותאפשר להורים להמשיך בשגרת יום עבודתם.

ומי ישלם על קיצור החופש הגדול?
התכנית תתוקצב על ידי משרדי האוצר, החינוך, הרווחה, השלטון המקומי, מפעל הפיס והקרן לידידות. העלות להורים תתבצע בהתאם לאשכול הסוציואקונומי.

עלויות החופש להורים:

לקייטנה עירונית(במחיר ממוצע של1,000 ש"ח): 

ביישובים שבאשכולות4– 1:ללא עלות  – חיסכון של עד כ-1,000 ₪ להורים.
ביישובים שבאשכולות7– 5: 300 ₪ – חיסכון של כ-700 ₪ להורים.
ביישובים שבאשכולות10– 8:   450 ₪  – חיסכון של כ-450 ₪ להורים.

החיסכון להורים במקרים של קייטנות פרטיות גבוה יותר.

שר החינוך, הרב שי פירון ציין עם הצגת התכנית כי: "חינוך כולל כל ילד בכל מקום, בכל ימות השנה. במהפכה החינוכית שאנו מובילים המדינה לוקחת אחריות לאיכות החינוך, לעיצובה של תרבות איכותית ולכינונה של חברת מופת. התכנית"בתי ספר של החופש הגדול"נותנת מענה ראוי ומיטבי לצרכים של המורים, ההורים והתלמידים".

שר האוצר, יאיר לפיד: "גם מעמד הביניים הישראלי וגם הורים משכבות חלשות מוציאים בכל שנה, בחודשי הקיץ, אלפי שקלים על קייטנות ועל סידורים אחרים לילדים. תפקידה של הממשלה–תפקידנו – הוא לסייע להם. אנו מביאים היום בשורה של ממש להורים בישראל, אשר תהווה הקלה כלכלית משמעותית להוצאות ההורים במהלך חופשת הקיץ בעבור כל ילד". 

שר הרווחה, מאיר כהן: "שיתוף פעולה בין חינוך ורווחה ובגיבוי האוצר, הוא מנוע ליצירת שינויים חברתיים משמעותיים ביותר, כפי שמביא מיזם זה. כשאמרתי כי שרי יש עתיד נטלו על עצמם תיקים חברתיים וחשובים, בדיוק לזה התכוונתי. מאות אלפי ילדים למשפחות מוחלשות, ייהנו ממסגרת חינוכיות ברמה גבוהה. שילוב מנצח וטוב בין חינוך, רווחה ואוצר לצמצום הפערים בחברה הישראלית"

סגנית נשיא הקרן לידידות, יעל אקשטיין: "הקרן לידידות שמה לעצמה למטרה לסייע לאוכלוסיית הילדים והנוער. אנו גאים להיות שותפים של משרד החינוך בתכנית מהפכנית זו אשר תעניק מסגרת חינוכית ומוגנת בחודשי הקיץ לעשרות אלפי ילדים ומרווח נשימה להורים לעבוד ולפרנס את משפחתם בכבוד".

מי יממן ויתפעל את התכנית?
לצד משרדי החינוך, האוצר והרווחה שמשתתפים בניהול ומימון התכנית לקיצור החופש הגדול שותפים גם שלטון המקומי, מנהלי מחלקות החינוך ברשויות המקומיות, המועצות האזוריות, הקרן לידידות, הסתדרות המורים, החברה למתנסים, מפעל הפיס, ארגון ההורים, תנועות הנוער ומועצת התלמידים והנוער.

 

אין תגובות

השאר תגובה