ערכים תזונתיים של תפוח

23.8.12 ערכים תזונתיים של התפוח באדיבות תאגיד הפירות בראשית מפסגות גליל – גולן

התפוח נחשב מזון מאוד קל לעיכול ומתאים לאכילה גם כפרי ראשון אצל תינוקות (ללא הקליפה כמובן) וגם בקרב מי שסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בגלל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאות). התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים. הסיבה נובעת כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה המאפשרת מחד פעילות תקינה של מערכת העיכול ומאידך, במקרה של שלשול, ספיחה של נוזלים. בנושא העיכול הוא מומלץ גם למניעת צרבת (וכאן רצוי לבחור בתפוחים המתוקים). גם רופאי השינים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובאין אפשרות לצחצח שיניים , אכילת תפוח יכולה להוות תחליף לא רע לצחצוח.

ערכים תזונתיים של התפוח:

קלוריות-תפוח בינוני שוקל כ– 150גרם מכיל80 קלוריות. זוהי כמות קלוריות הזהה לזו המצויה למשל בפרוסת לחם. התפוח משביע מאוד ולכן בעלות קלורית נמוכה מקבלים ארוחת ביניים שיכולה להקטין את הרעב עד שתגיע הארוחה הבאה.

סיבים- התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומכיל כ3.3 גרם סיבים בתפוח אחד, המהווים כ-13% מהצריכה היומית המומלצת. תוך התפוח ובעיקר קליפתו מכילים כמות גדולה של פקטין שהוא סיב מסיס. לסיבים מסיסים יש אפקט חשוב על תחושת השובע. כמו כן הם מועילים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. מחקר צרפתי הראה שאכילת תפוחים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול. סיבים מסיסים מועילים גם בויסות רמת הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת. שאר הסיבים אינם מסיסים ומועילים בעיקר בתהליך העיכול.

ויטמינים מקבוצהB –התפוח מכיל כמה ויטמינים מקבוצה זו. הם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

אשלגן –מינרל חשוב התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם. תפוח בינוני מכיל140 מ"ג אשלגן.

ויטמיןE –ויטמין חשוב בעל תפקיד של נוגד חימצון המגן על כלי הדם והעור מנזקי החימצון. תפוח מכיל כ– 1מ"ג ויטמיןEשמהווה6% מהכמות המומלצת היומית של ויטמין זה.

בורון–מינרל חשוב הדרוש לבנייה תקינה של עצם ומצוי גם הוא בתפוח.

איזופלבונים –אלה חומרים נוגדי חימצון המצווים בתפוח בעיקר ממשפחת הפנוליקים. תרומתם העיקרית היא הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב ובסרטן.

פלבנואידים –גם הם חומרים נוגדי חימצון ואלה המצויים בתפוח מקבילים לאלה מצויים ביין האדום. יש להם השפעה מיטיבה על הקטנת סיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן. מתוך הפלבנואידים, אחד המיוחדים הוא הקוורצטין. מחקרים הראו שהקוורצטין מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הדם, וכך מסייע במניעת נזק לגוף על ידי חומרים מחוללי סרטן. 

חומצות פרי –התפוח מכיל חומצות פרי שונות כמו חומצה אלגית, מאלית וטרטרית. חומצות אלה מסייעות ככל הנראה בתהליך העיכול ותורמות כמובן למגוון הטעמים החמוץ. התפוח מכיל גם חומצה אסקורבית שהיא למעשה ויטמיןC.

אודות בראשית:
תאגיד הפירות בראשית – מנהיג תרבות צריכה חדשה של פירות, בישראל. 
תאגיד בראשית, מייצר ומשווק כ-50,000 טון פירות בשנה ומטפל בפרי בכל אחד מהשלבים: החל מהמטע, הקטיף, המיון ועד להגעתו לשוק. הפירות של בראשית נקטפים ומטופלים במסירות ובמקצועיות ומועברים לבתי האריזה המשוכללים של החברה בגליל ובגולן.
הפירות עצמם, נטועים על ההרים הנישאים של הגליל והגולן המקיימים את התנאים האופטימאליים לגידול פרי יפהפה, טעים ובריא. מבין מגוון הפירות של בראשית קיימים : תפוחים, קיווי, אגסים, דובדבנים, נקטרינה, אפרסק,שסק, ליצ’י משמש, פירות יער ועוד.

אין תגובות

השאר תגובה