שקדיה מתוקה

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות וביצירה המתוקה שהכנו מתחברים שני מנהגי החג:
אכילת פרות יבשים ונטיעות באדמה (אבל הפעם בבוץ מתוק במיוחד…)

החמרים:
עציץ טרה קוטה קטן(קוטר של9 ס"מ)
עוגה מוכנה – שוקולד או עוגת פרות יבשים
צימוקים בהירים
מישמישים יבשים חתוכים לרצועות
תאנים יבשות
שיפוד עץ
קיסמים
עלי נענע
מרמשלו בצבעי ורוד ולבן

איך מכינים?
1. שוטפים היטב את העציץ ומייבשים
2.ממלאים אותו בעוגה ומהדקים(או שאופים את העוגה בתוך העציץ לפיהמתכון הזה לדוגמא…)
3.משפדים 4-5תאנים אל שיפוד במרכז העציץ, על גבי העוגה, בתור בסיס("גזע")לעץ
4. לחיזוק כדאי לתקוע עוד2-3 תמיכות של קיסמים בין התאנים לעוגה 
   ועכשיו מגיע החלק שהילדים יאהבו:

5.יוצרים את הענפים מצימוקים ורצועות מישמיש שמשופדים על הקיסמים ומחברים אותם לבסיס התאנים מכל הכיוונים
6.מקשטים בעלה נענע קטן בקצה כל ענף. (העלים אינם עמידים לאורך זמן – מומלץ לקשט ממש לפני ההגשה)
7.מחברים בקצה כל ענף חתיכת מרשמלו לבנה שבמרכזה נקודת מרשמלו ורודה

ושיהיה חג שמח ומתוק
 

אין תגובות

השאר תגובה