השקעה לטווח ארוך
עם ישראל תמיד מצא סיבות לחגוג, לא משנה אם התחילה שנה חדשה, נצחנו את היוונים, ברחנו מהרומאים או נצלנו מהמן הרשע -תמיד זה נגמר מסביב לשולחן החג עם המאכלים המאפיינים כל חג וחג.
באמצעות מתכוני החגים, הספר מנסה לחבר את הילדים לעולם הבישול והמטבח, עם הסברים ברורים וקליטים על תהליך ההכנה במטבח, רעיונות וטיפים על בישול ואפייה, והכי חשוב מפתח ומעודד את הילדים ליצור, לגוון ולאלתר ולהפעיל את שיקול דעתם במטבח.
כל המתכונים בספר הם מתכוני חגים, גם המסורתיים והמוכרים כמו עוגת דבש, או אזני המן וגם מתכונים חדשים המותאמים לנושא מרכזי אופייני כמו גבינה בשבועות, טיגון בחנוכה ותחפושות בפורים.
הספר כתוב בגובה העיניים של הילדים, מתחיל עם הסבר בסיסי והקדמה על כל תהליך העבודה במטבח, בחירת המתכון, הכנת החמרים שלפני העבודה, טיפים על הגמישות בגיוון המתכון שנבחר ומבוא מפורט על כל הכלים שיעמדו לרשותם במטבח החל מקרש החיתוך ועד הידיים הקטנות והשטופות שיעשו את העבודה בסופו של דבר.
ראויים לציון במיוחד הגרפיקה המקסימה והצבעונית וצילומי הסטודיו המעולים המלווים את הספר שנעשו בעבודה משותפת עם קבוצת ילדים בגילאי7-14 וממש עושים חשק להוציא את הסינור ולהתחיל לבשל.
בהוצאת דניאלה די-נור -מוציאים לאור וליברוס הוצאה לאור