מתכון לעוגת גבינה בטעם שוקולד ותפוז

צילום באדיבות לינדט

מתכון משובח לעוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז לרגל חג שבועות – באדיבות השוקולד השוויצרי לינדט

השוקולד השוויצרי “לינדט”, מציע לרגל חג שבועות, מתכון משובח לעוגת גבינה בשילוב שוקולד תפוז.

תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ

לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
150 גרם חמאה

למילוי:
575 גרם גבינת שמנת
60 גרם שמנת חמוצה
130 גרם סוכר
100 מ”ל (כ – 1/3 כוס) מיץ תפוזים
2 חפיסות (200 גרם) לינדט אקסלנס תפוז, קצוץ.
4 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 120 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. טוחנים את הביסקוויטים במיקסר ומוסיפים את החמאה. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס.
  3. מערבבים את גבינת השמנת יחד עם השמנת החמוצה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מביאים את מיץ התפוזים עד לרתיחה קלה ומוסיפים אליו את השוקולד הקצוץ.
  5. מורידים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
  6. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה אל התערובת תוך כדי ערבוב.
  8. מוזגים את התערובת אל תוך התבנית, מעל בסיס הביסקוויטים.
  9. מכניסים לתנור תבנית מלבנית גדולה, בתוך התבנית המלבנית מניחים את התבנית העגולה ויוצקים לתבנית המלבנית מים רותחים בגובה של 2 ס”מ. טכניקה זו יוצרת מרקם קרמי במיוחד.
  10. אופים כ- 45 דקות.

העוגה מוכנה כאשר הקצוות בצד אפויים והמרכז נשאר רך.

בתיאבון!

 

אין תגובות

השאר תגובה