פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה 2020

מוזמנים לפסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה, בו תוכלו ליהנות מאוכל משובח וטרי של עשרות בשלנים ובשלניות שיכניסו אתכם לביתם ולחצרם בשעות הערב הנעימות. מוזמנים להכיר דרך הצלחת חגיגה של אירוח אותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות.
השנה הפסטיבל מתקיים בפעם ה-20 ולראשונה בשעות אחר הצהריים הנעימות, עם טעמים חדשים, מנות מפתיעות, פעילויות אקסטרים לכל המשפחה והופעות שונות.
כל האירועים המתקיימים בהתאם להנחיות התו הסגול.

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
הפסטיבל החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. בשלנים ובשלניות, חקלאים ויצרנים, מבוגרים וצעירים ממוצאים שונים, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו אבל בסופו של דבר חזרו, לאחר שהבינו שאין כמו בבית…
מוזמנים לחגיגה קולינרית שמתקיימת בין נופים מדהימים. בואו ליהנות מאוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים, במאפיות בוטיק מקומיות, בבתים, ביקבים ובמבשלות בירה.
לכבוד ערבי הקיץ, יוגשו בפסטיבל גם מנות צמחוניות מהשדה לצלחת, מאזטים ומטבחים קלאסיים במנות קלות.
הבשלניות הוותיקות עדיין מהוות חלק בלתי נפרד מהפסטיבל. אסנת משה ולילי עזיז יגישו בביתן קובה ומנות מפתות מהמטבח הכורדי, עליה גבאי תציע מנפלאות המטבח המרוקאי והעדכני, טובה סימון תכין אוכל קוצ’יני מהמטבח המקורי של משפחתה ועוד…
בימי רביעי וחמישי של הפסטיבל יצאו סיורים בין הסירים: סיורים קולינריים מודרכים לקראת השקיעה, שיתנו הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה, להיפגש עם יוצרים בפסטיבל ולבקר בישובים שונים.
המחיר הוא 160 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.
אירועים בפסטיבל מטה יהודה למשפחות

קיץ ערבי בגן אנגלי
משפחה יפה ומיוחדת שמספרת את סיפורה במפגש ושיח, ובעיקר על שולחן שופע מזטים של קיץ, עם גבינה מקומית מפתיעה, עלי גפן הנאכלים מתחת לגפן, קרמבל אנגלי מהתפוח שנקטף זה עתה, פיתות של בית ואוכל משובח.
איפה: עין ראפה בבית יסמין ומוסא.
מתי: ימים רביעי עד שבת בשעות 22:00-17:00.
בהזמנה מראש במספר: 052-8283710 | 052-2878951.
תשלום במזומן או bit.
ניתן להתארח במהלך כל השנה בהזמנה מראש.
הבית של טובה
מטבח קוצ’יני שמחבק את הקיץ: מנות צמחוניות כאפראם, מסאלה דושה, צ’אטני שונים, קציצות מקטניות וקינוחים קלאסים מטפיוקה. ריחות וטעמים מהמטבח המקורי של משפחתה של טובה שהגיעה מקוצ’ין, בגינה תחת עץ הוופלה (vepala, לא, לא גדלות עליו וופלות).
מתי: ימים ראשון עד חמישי בין השעות: 22:00-18:00.
בהזמנה מראש בטלפון: 050-6382714
בית שומר שבת | תשלום במזומן.
מאינדונזיה לישראל
במסגרת פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה אתם מוזמנים למסע באי התבלינים: אינדונזיה.
בעקבות מסעה המסעיר של סבתא מוזלי, עליה השלום, תשמעו את סיפורן המדהים של הנשים למשפחת הרפז, שהותירו שובל ריחות וקסם… תבלינים, טעמים וריחות התמזגו עם סיפורי המסורת והמנהגים המשפחתיים.
תוגש ארוחה אינדונזית טיפוסית, טבעונית וכשרה.
איפה: בית זית | הברוש 223 | יהודית הרפז
מתי: ימים רביעי עד חמישי בין השעות: 23:00-16:00 | ביום שישי בשעות 15:00-10:00.
להזמנה מראש חייגו: 054-5910348
תשלום במזומן / bit | בית שומר שבת.

מרכז המבקרים Yvel
הסיור במרכז כולל ביקור בגן האבנים הטובות, שבו עצי פרי, נחלים זורמים ופסלים עשויים אבני-חן חצי יקרות.
בתוך המתחם תוכלו ליהנות מצפייה בסרט שעוקב אחר דרכן של הפנינים ממצולות הים ועד לשיבוצן בתכשיטי החברה Yvel, וסרט על המיזם הפילנתרופי מג’מריה. ביקור במרתף הבוטיק יספק לכל אורח טעימה נעימה של מגוון יינות וגבינות בוטיק, לצד זיתים ומזטים, לחם ושמן זית והכל מתוצרת מקומית.
ולסיום חוויה אותנטית על סיפור החיים, התרבות והמסע של יהדות אתיופיה אל ארץ ישראל – כולל טקס הבונה (קפה) מסורתי.
איפה: מוצא תחתית.
מתי: סיורים יתקיימו בימי רביעי, 12.8, וחמישי, 13.8 | בין השעות: 21:30-17:30.
לתיאום סיורים ודרכי הגעה חייגו: 9835*
ענת ושולי מארחים
שולי וענת מגישים ארוחה שכולה השפעות יווניות, לצד מנות מהמטבח הירושלמי.
מול נוף ההרים ובקרירות של מושב שורש, תוגש ארוחה שבה אחרי האוזו תאכלו ספינקופיתה עם צזיקי, פאווה, סופריטו פרגיות, מעורב ירושלמי, קציצות קופטדה ועוד, לצד סלטים מרעננים קינוח ופירות העונה.
איפה: במושב שורש, בבית שולי פלג.
מתי: בימי שבת משעה 18.00.
יש לתאם הגעה מראש: 050-2861349 | 02-5338141.
פתוח כל השנה לקבוצות בהזמנה מראש.

מאפיית אישלחם
במהלך השבוע חנות המאפייה מציעה לחמים, קוראסונים ובגטים. בימי שישי יש גם חלות, לחמניות ומאפים מתוקים ומלוחים. במקום שולחנות קטנים המאפשרים ישיבה לקפה ומאפה, גבינות איכותיות ומטבלים.
בכל יום רביעי בפסטיבל, בשעה 20:30, יתקיים ערב במאפיית בבוטיק בו תיפגשו עם האופה אייל תמיר ותסיירו בתחנות הייצור במאפייה, תשמעו על מחמצת ועל סוגי קמחים ולחם, והסברים על איך המאפייה עובדת.
תכינו פוקצ׳ות אישיות, תכניסו לתנור, תוציאו ותטעמו.
המקום כשר | מספר המקומות מצומצם, יש להירשם מראש בטלפון: 054-8115272
איפה: תעוז, משק 31.
שעות פעילות המאפייה: ימי שני עד שישי בשעות 14:00-8:00.
תשלום במזומן, אשראי או באפליקציות paybox או bit.
מאג’דה
מאג’דה, המסעדה של מיכל ברנס ויעקב ברהום, מוכרת כבר ברחבי הארץ ומעבר לה.
במקום גאים לבשל אוכל ביתי עונתי ומקומי המשלב בין הפלשתינאי לישראלי. המסעדה מוקפת בוסתן שופע ומשקיפה להרים של הכפר עין ראפה.
איפה: כפר עין ראפה בבית מיכל ויעקב.
מתי: ימי שישי בין השעות 23:00-12:00 | ימי שבת בשעות 16:00-10:00.
להזמנה מראש חייגו: 02-5797108
התשלום באשראי ומזומן.
עליה גבאי: מרוקו פלוס
כישרון גדול לחדשנות לצד קלאסיקה מפוארת מהמטבח המרוקאי.
עליה תגיש קציצות בשר עם תאנים וריבת ענבים על קוסקוס אוורירי לצד לחם בית ממולא דלועים ואגוזים. שפע מנות לארוחה קלה ועשירה בטעם הבנויה ממידע עתיק ולהט לחדש. במגש העוגיות תמצאו אורחות ללא גלוטן, טעימות ויפות כמו אחיותיהן המפוארות.
איפה: יישוב גפן בבית עליה גבאי.
מתי: בימים רביעי עד חמישי בשעות 22:00-18:00 | ימי שישי בין השעות 15:00-11:00.
לתיאום הגעה חייגו: 08-8582103 | 052-2442804.
בית שומר שבת | תשלום במזומן | פתוח במהלך השנה לקבוצות, בהזמנה מראש.
מרוקו בשפע עם דודה לאה
אשה יפה שכולה חיוך כקטיפה. תפאורה שכולה מדברת מרוקו של לאה: הקטיפות, טסי הנחושת ובעיקר האוכל השופע והמגוון, המעיד על ידע עתיק בהכנת תבשילים, סלטים (במילעיל), לחמים, קונפיטורות משלל פירות עונה וקינוחים ממכרים. תוגש ארוחה של מלכות ממנות כקוסקוס עם טלה ופירות יבשים, סיגרים ופסטלים הכל מעשה ידיה.
איפה: צור הדסה בבית של לאה.
מתי: ימים רביעי וחמישי בשעות 23:00-19:00 | תתקיים מכירת אוכל לשבת בימי שישי בשעות 14:00-11:00.
להזמנה מראש חייגו: 052-5705283
תשלום במזומן | במהלך כל השנה פתוח בימי שישי למכירת אוכל וניתן לתאם ביקור בהזמנה מראש.

לילי עזיז – כורדיסטאן בלבן
אור הירח בבוהק הקובה החלבי המיוחד והכמעט סודי.
הקובה החלבי הנימוח והריחני מזעתר, הקאדה במילוי גבינות, חמוצי הבית הידועים ועוד מנות פחות מוכרות מהמטבח הכורדי.
איפה: מושב זכריה, הזית 164 בבית לילי עזיז.
מתי: ימים רביעי וחמישי בשעות 22:00-18:00 | ימי שישי בין השעות 14:00-11:00.
להזמנה מראש חייגו: 050-7380869 | 02-9917379.
בית שומר שבת | התשלום במזומן | המקום פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה מראש.
העוגות של אבא
בעמק קטן בין כרמים ושדות…שוכנת לה קונדיטוריה ביתית קטנה ובה מייצר אלעזר קינוחים ועוגות.
אתם מוזמנים להצטרף לאחת מהסדנאות למבוגרים ולילדים, לעצור לטעימה ולרכישה במקום ולשבת בכיף לכוס קפה.
איפה: נתיב הל״ה.
מתי: ימים שישי ושבת בין השעות 18:00-09:00.
הסדנאות בתיאום מראש. לתיאום חייגו לאלעזר: 050-6235436
התשלום במזומן או באפליקציות paybox או bit.
איזי ריידר עמק האלה
חווית אקסטרים ראשונה מסוגה שתיקח אתכם היישר אל תוך חממות החקלאים. רכובים על גבי הכלי החשמלי, הירוק והשקט, איזי ריידר, תטעמו משלל הירקות הצבעוניים. תריחו, תרגישו ותשמעו סיפורים מרתקים.
בין שתילי העגבניות תאכלו שקשוקה צבעונית וטרייה מהירקות שנקטפו. חוויה של טבע, מהאדמה לצלחת.
איפה: זכריה, הרקפת 34.
מתי: ימים ראשון עד חמישי בשעות 21:00-07:00 | שישי מ-7:00 עד כניסת שבת.
לתיאום מראש חייגו למספר: 050-9919932 | 050-5231231
מספר המשתתפים מוגבל | התשלום במזומן או באפליקציות paybox או bit.
קבלת שבת כורדית ריידרית בפסטיבל האוכל:
ביום שישי תהיה בחממה קבלת שבת כורדית אותנטית בליווי מוסיקה, הרבה אוכל ושמחה. תוכלו ליהנות מרכיבה על איזי ריידר בין השטחים החקלאיים ולטעום משלל ירקות העונה הנהדרים.
בתפריט:
קובה ממגוון סוגים, מרקים, עלי גפן ממולאים, סלטים.
שעות הפעילות של חגיגת קבלת השבת: 19:00-17:00.
הרכיבה בכלי מגיל 16 ומעלה.
ניתן לצרף כסא ילד בעלות נוספת.

משק ארץ פטל
יוזמה חקלאית משפחתית לגידול פירות יער: אוכמניות, פטל אדום ופטל אסנה, המהווים מזון על עשיר.
חקלאות ישירה המבוססת על שיטות מסורתיות, נקייה מחומרי הדברה וריסוס כימי. כל בני הבית חולקים בעבודה, מבחירת הזנים ועד לקטיף ידני עם אור ראשון.
תוכלו ליהנות מסיור בחממות הפטל וסלי פיקניק של תוצרת איכותית אזורית משובחת, לישיבה בנוף הפתוח.
מתי: קטיף שקיעה בין השעות 17:00-11:00.
בין צרעה לאשתאול
הגר ואבי הרוני וילדיהם מארחים בגינת ביתם לסעודה עם מאכלים אותנטיים ממחוז ילדותה של הגר בברזיל ומאכלים פרסיים עממיים מבית ילדותו של אבי.
תוכלו ליהנות מחורוש סבזי לצד פג’ון, תבשיל שעועית אדומה ובשר בבישול איטי שמוגש עם פארופה – פירורי לחם עם בשר ועגבניות, מפרס טפלאק – לביבות מתפו״א וגזר ועוד. תקנחו בגלידה ביתית שמכין הבן אלירן.
איפה: צרעה.
מתי: יום שישי בשעות 15:00-9:00.
בהזמנה מראש במספרים: 050-7977524 | 050-2002288.
תשלום באפליקציות bit או paybox.
המשפחה מארחת כל השנה בהזמנה מראש.

שנקליש
השנקליש של סבתא סוראייה עבר בין דורות והגיע למטבח של כלתה ונכדה.
סוראייה נתנה מתכונים והשראה לארוחות עם שפע מאזאטים טריים של בוקר, חביתות ירק, עיג’ה, ביד אל אוומה, מאפים מהטאבון, לחמה עוורקה – קבב טלה בעלי גפן עם רוטב עגבניות ושפע תבשילים ובשרים על הגריל.
לקינוח: קטאייף, ליל אל לובנאן וכנאפה מקומית.
במיוחד לפסטיבל תוגש מנה של בית – טאבון שנקליש, סלט שנקליש וקלאייה, שזה בשר טחון מבושל עם עגבניות וטחינה לצד אורז. שותים משקה מרענן אדום ונפלא שמזקקים במקום מעלי היביסקוס.
איפה: עין ראפה.
מתי: ימים שני עד חמישי בשעות 15:00-8:30 בימי הפסטיבל עד הסועד האחרון | שישי-שבת בשעות 20:00-8:30.
להזמנה מראש חייגו: 072-2811738
תשלום באשראי, מזומן או bit.
אצל נטלי Chez Natalie
נטלי, קונדיטורית בעלת ותק של 25 שנה, בוגרת Cordon Bleu, באה מבית צרפתי-איטלקי שנהנה מיין ואוכל טוב.
הארוחה שתגיש מתאפיינת בטעמים קלאסיים ומוגשת במרפסת עם נוף עוצר נשימה. תהנו ממאפה גבינת עיזים, אספרגוס ואנטיפסטי, ניוקי ביתי, קורסטיני עגבניות, מגש גבינות איכותיות, וגולת הכותרת: מבחר קינוחים מהמטבח הצרפתי.
איפה: נחושה, בית נטלי פונטנה אבו.
מתי: ימי חמישי בין השעות 21:00-18:30.
יש לתאם מראש במספר: 055-6670749.
ניתן להזמין קייטרינג בכל השנה בהזמנה מראש.
תשלום במזומן או באפליקציות bit או paybox.

לאכול עם סחלבים
דוד ודניאלה זילברשטיין-אסלן, חברי הקיבוץ, הקימו מחדש את חממת הסחלבים יחד עם בית קפה-מסעדה בסגנון איטלקי.
השימוש בתנור איטלקי מיוחד עם פיצות ופוקצ’ות מקמחים משובחים ומגוונים.
בפסטיבל השנה תוגש במיוחד לט״ו באב פיצה דואט חצי חרפריף וחצי מתקתק: ברי אגסים ומוצרלה לצד חצי תרד, בצל, צ׳ילי וביצה.
איפה: קפה חממת הסחלבים, מעלה החמישה.
מתי: ימים ראשון עד חמישי בין השעות 23:00-8:30 | ימי שישי בשעות 15:00-8:00.
בהזממנה מראש בטלפון: 02-5347500 | 054-6686871
התשלום במזומן ואשראי.
סוגרים בייביסיטר לילדים
ונהנים בפסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
סדנת אפייה זוגית במאפיית ברדלי
סדנה אפייה לזוגות באווירת ט”ו באב.
תכינו בצק, תאפו אותו ותקחו איתכם פוקאצ’ות מצויירות בירקות וחלה שתקלע במשותף. הסדנה מסתיימת בארוחת פוקאצ’ות ופיצות, בליווי סיידרים אלכוהולים וסורבה מחוזק בעראק.
המבחר במאפייה בערב יום חמישי: מגוון פיצות נפוליטניות, בירות וסיידרים.
פתוח מ-21:00-19:00.
תוכלו ליהנות בשישי בבוקר במאפייה ממגוון לחמים, חלות, קוראסונים ומאפים, כריכים פיצה רומית ומיצים טבעיים.
פתוח מ-14:30-9:00.
במוצאי שבת תוכלו ליהנות ממאפים מיוחדים כמו מאפי ריקוטה ודבש, פיצות ועוד הפתעות.
פתוח מ-23:00-21:00.
איפה: שריגים ליאון בבית אורן שמואלי.
מתי: הסדנה תתקיים ביום שני, 24.8.
המאפייה פועלת ביום שישי: 15:00-8:00.
לתיאום הגעה לשישי: 050-5753548
שעות הפעילות בשבת: 16:00-11:00.
לתיאום הגעה בשבת חייגו: 050-6674468
תשלום במזומן או paybox.
סדנה לאירוח בקלות ובפשטות חני בן יהודה
מתחילים בפתיחת שמפנייה ומסיימים בקוקטייל יוקרתי. בסדנה תקבלו השראה לעיצובי שולחן, בחירת צבעים ועריכת מזנון וגם פטנטים קטנים ומיוחדים. תתנסו באירוח ותהיו שותפים לאירוח בלתי נשכח.
מתי: יום רביעי, 12.8, בשעה 18.00. אורך הסדנה כשעתיים.
לתיאום חייגו: 050-5263170
בחצר של עופר
מפגש חברים באוויר הפתוח עם נוף של שקיעה.
אחרי יום חם נהנים מקרירות של ערב הררי ואוכל איכותי וטעים, יין טוב ובירות בוטיק.
התפריט בהתאם לתאריכים:
בימים רביעי וחמישי, 12-13.8: שלישיית הבשרים המנצחת מהמעשנה – צלעות כבש, ואסיו, פיקנייה.
ברביעי וחמישי, 19-20.8 יש דגים: מושט מטוגן ברוטב יפני מיוחד, סלמון מהמעשנה ודגים מוחמצים.
בכל הערבים המנות מוגשות לצד רטבים מותאמים, לחמים וחמוצים – כולם תוצרת הבית.
איפה: מטע, האלה 114, בחצר של עופר.
מתי: בימי רביעי וחמישי בין השעות: 23:00-19:00 | ימי שבת מ-14:00.
לתיאום חייגו למספר: 054-7910480
תשלום במזומן.
ניתן להזמין מראש במהלך כל השנה לאירועי בוטיק וסדנאות עישון בשרים.
סדנת מאפים ממולאים מכל העולם
בערבי אוגוסט בעמק האלה, בכרם הזיתים מול טאבון האבן הגדול, יארחו אתכם לסדנה מעשית של הכנת מאפים ממולאים מכל העולם. פטאייר, צ’יבורקי, פסטליקו וקטאייף יהיו רק חלק…
תדברוף תלושו, תמלאו, תשתו המון יין ובסוף תפתחו שולחן מעשה ידיכם. לאורך הערב יוגשו פינוקים עונתיים…
איפה: אביעזר, בית עדי יוגב.
מתי: בימי חמישי, 13 | 20 באוגוסט. החל מ-19:00 בערב. הסדנה אורכת כשלוש שעות.
מספר המקומות מוגבל. לתיאום הגעה חייגו: 052-5993340.
התשלום במזומן.
הטברנה
אוכל טוב, אווירה ומוסיקה מתחת לעץ התות.
מבחר מנות, בשריות בפרנות מחמצת שיצאו מטאבון העצים, ושקשוקה אדומה וחמה, רטבים תוצרת בית ותפוחי אדמה לוהטים. בירות קרות יצננו את הלהט וכך גם אבטיחים ומנות נוספות.
מומלץ לשלב בטיול שקיעה מודרך בנחל המעיינות ברכבי התומקר של מצוק.
איפה: עמינדב.
מתי: ימים רביעי עד חמישי בשעות 00:00-12:00.
שישי ושבת מ-12:00 עד השקיעה.
לתיאום מראש חייגו: 02-6431342 | 052-3865612
תשלום במזומן או bit.
אייר ומאירה
יוגה באוויר הפתוח על רקע השקיעה וארוחת גבינות טבעוניות.
שיעור יוגה ויניאסה תוך התמקדות ביציבה נכונה ושילוב מעקרונות הפילאטיס. השיעור מותאם לכל הרמות ומעבירה אותו אייר. אחריו תתקיים ארוחה טבעונית איכותית, שנעשית בהקפדה ואהבה על ידי מאירה במטבחה הביתי. מאירה תפרוש בפנינו את עקרונות המטבח הבריא הטעים.
יש להביא מזרון יוגה אישי.
איפה: עגור, משק בן יהודה.
מתי: יום חמישי בשעה 19.00
050-2003051 // 050-4407345
בהרשמה מראש, תשלום ב bit
פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה: פרטים נוספים
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מתקיים השנה בפעם ה-20 במתכונת שונה ומותאמת לתקופה.
הפסטיבל החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח בכל שנה שחלפה. בשלנים ובשלניות, חקלאים ויצרנים, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית, הצטרפו במהלך השנים לחגיגה.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 5-22 באוגוסט, במהלך 3 שבועות, ברובו בערבי רביעי וחמישי.
הוא מתקיים ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.
פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה: לחצו כאן…
הפסטיבל, אשר מתקיים מסורתית בחודש מרץ, יתקיים השנה בחודש אוגוסט, בשעות הערב והלילה, במזג האוויר הקריר והנעים של הרי יהודה ובמקומות אשר עומדים בתנאי התו הסגול.
לדברי ניב ויזל, ראש המועצה האזורית מטה יהודה: “הפסטיבל פותח את בתיהם וליבם של עשרות הבשלניות והבשלנים הייחודיים שלנו ואתם נהנים. בואו ליהנות ממגוון של מנות מיוחדות, יין, בירה, אמנות, נוף ומורשת.
התחברו לאדמה ולתוצרת הישראלית המקומית של תושבים ויוצרים ממטה יהודה. גם כשהנושא ברור מאליו, אני מדגיש כי הפסטיבל נעשה בהתאם לדרישות התו הסגול ובהזדמנות הזאת אני מבקש מהמבקרים לנהוג אחריות בהתאם להנחיות משרד הבריאות”.
פרטי המקום
מחירים
מה באזור?
















































