מסעדת תל יצחק
מתל-אביב לתל-יצחק: קבוצת בלו מתרחבת ומגיעה אל השרון – מסעדת תל-יצחק נפתחת ומציעה מטבח ים-תיכוני פתוח ועכשווי, אווירה חמה ושמחה והקפדה על חומרי גלם איכותיים
מסעדת תל יצחק תיפתח באופן רשמי באמצע פברואר בקיבוץ תל-יצחק. הראל בלו, בעליה של קבוצת בלו, חבר ליניב ושלומי הרוש, תושבי השרון, ויחד הם משלבים ניסיון עשיר במסעדנות, אוכל טוב וחווית אירוח ייחודית.
במסעדה יוגש תפריט ים-תיכוני, השואב השראה מארצות אגן הים התיכון השונות כגון איטליה, צרפת, יוון, ומרחבי הטבע הירוקים והפסטורליים המקיפים את המסעדה. כדי להעצים את החוויה הקולינרית, המטבח של תל-יצחק מייצר את הפסטות, המאפים והגלידות במקום, ומשתמש בחומרי גלם עונתיים בגישת Farm to table, החל מדגים, דרך בשרים וכלה בגבינות, ירקות טריים ויינות משובחים. במסעדה תפריט יין ומשקאות ישראלי משובח ונרחב, המאפשר לסועדים ליהנות מכוס יין טובה או מקוקטייל מרענן לצד הארוחה.
מסעדת תל יצחק מתפרשת על פני שטח של כ-1,500 מ”ר, המחולקים ל-3 חלקים: החלל הפנימי הכולל כ-80 מקומות ישיבה סביב שולחנות עץ מלא, בר עם מקומות ישיבה שבמרכזו טאבון גדול בו נאפים מאפים לעיני הסועדים ומטבח פתוח.
בחלל זה מוצבים קמין חימום ומקררי יין שנבנו בהתאמה אישית לחלל; חצר פסטורלית עם עצי פרי וצמחי תבלין הכוללת כ-150 מקומות ישיבה;
תל-יצחק בייקרי – בית קפה קטן הכולל מספר מקומות ישיבה ומתאים למשכימי קום או לממהרים שאינם מעוניינים בישיבה ממושכת במסעדה, אלא בקפה קצר של בוקר או בפגישה עסקית אינטימית ושקטה.
מבית-הקפה יוכלו גם העוברים והשבים לקחת לדרך קפה חם ומאפה טרי, מיצי בריאות טבעיים, כריכים, מוזלי, עוגות ועוד.
המקום כולו מעוצב בהשראת אסם, המעניק חווית ישיבה משפחתית, חמימה וכפרית, כל אלו לרקע חצר ירוקה ורחבת ידיים אשר נשקפת לעיני הסועדים.
מסעדת תל יצחק פועלת במתכונת של 3 תפריטים:
תפריט בוקר עשיר ולצדו בופה הכולל מגוון גבינות, סלטים, דגים מעושנים וכבושים, מאפים טריים, מטבלים ועוד.
תפריט עסקיות צהריים הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה.
תפריט ערב איכותי המחולק ל-7 מחלקות שונות, כל אחת מהן עושה שימוש בחומרי גלם עונתיים ממיטב תוצרת התעשייה הישראלית: מנות טאבון – פיצה גבינות וארטישוק: מוצרלה, גאודה, פטה, פרמז’ן, רוקט, חמוציות ובזיל סגול; פיצה פירות ים: רוטב עגבניות וציר סרטנים, שרימפס, קלמרי, בשר סרטן, מולים, טימין ופרמז’ן. מנות ראשונות חמות וקרות – סלמון כבוש בסלק וליים עם שומר, לימון, גרגר נחלים, צלפים מטוגנים, לאבנה ושקדים קלויים; קלמארי צרוב עם שעועית לימה, עגבניות צלויות, שום קונפי, זיתים, אורגנו, בזיל ,צ’ילי ובצל. סלטים – סלט קיסר של סיטארה עם חסה רומית, אנשובי, פרמז’ן, קרוטונים וחזה עוף; סלט עלים ירוקים וסלק מהטאבון: לקט עלים ירוקים, אגוזי מלך קלויים, גבינת בושה ויוגורט. פסטות טריות המיוצרות במקום – רביולי כמהין וחלמון ביצה עם קונפי שאלוט’ס, צימוקי עגבניות, רוטב יין לבן וחמאת מרווה; פפרדלה שחורה עם פטריות שימאג’י, פטריות יער, כמהין, רוטב שמנת וגרמולטה. דגים ופירות ים – פילה מוסר ים על מצע קרם דלעת, גזרים קטנים, ציר דגים יין לבן וחמאה; קוסקוס פירות ים: שרימפס, קלמרי ומולים, ירקות שורש וגרגירי חומוס; בשרים ועוף – פרגית בצ’ילי וסילאן עם תפו”א צלוי וירקות מוקפצים; פילה בקר עם קרם שורשים, רוטב אספרסו סילאן; תפריט ילדים – מיני המבורגר; פיצה ילדים.
היושבים בגינה יוכלו ליהנות מאוויר צח ומריח תפוזים, אשכוליות, קלמנטינות ושלל פירות הדר נוספים הגדלים בחצר המסעדה. בחצר ממוקמת גם פינת משחקים בה יוכלו הילדים להשתובב בזמן שהוריהם מתענגים על כוס יין משובח וארוחה טובה. עיצובו החמים של המקום, הטאבון והמטבח הפתוח, הסביבה הירוקה המקיפה אותו והניסיון העשיר באירוח שהראל בלו מביא עמו, יצורים מקום בילוי המעניק חוויה קולינרית עדכנית, באווירה שמחה ומשוחררת, עם מוסיקה טובה ברקע ואוכל נגיש במחירים הוגנים.
המסעדה ממוקמת בלב השרון בין שני צירים מרכזיים – כביש 4 וכביש 2, ועל-כן מהווה פתרון מושלם למטיילים בצפון או בדרום או לאלו אשר מעוניינים להיפגש באמצע הדרך למפגש חברים או משפחות במקום שמחבר בין צפון לדרום. במקום חנייה בשפע ובחינם.
מסעדת תל יצחק
בכניסה לקיבוץ תל יצחק
טל’: 09-7411110
לפרטים נוספים באתר…